Hocam diploma olanlar kasiyer zor oluyor.
Ben ne olacağım? Kimse gel sana iş öğretelim demez, anca sanayi ve el işçiliği gibi meslekler küçük yaşta alıyor. Ömür boyu asgari ile garsonluk, baristalık mi yapacağım?

Ben gittim özel güvenlik lisansı aldım, ancak askerlik yapmadığım için adamakıllı iş yok. İş zaten güzel. Askerlik yaptıysan güzel iş imkanları var, bir bak derim. İnsanlarla iletişimim kötü olduğu için tur rehberliği falan yapamıyorum, dil biliyorsan onlara da bakabilirsin. Hastanede çalışan bir güvenliğe sorduğumda 70.000 civarı maaş aldığını söyledi ancak normal işler 35.000 civarı. Para benim derdim olmadığı için takmıyorum. Özel güvenlikte nasıl bir kariyer yaparım diyorsan güvenlik şefi olabilirsin maaşları daha fazla oluyor. Veya kurslarda gidip ders verebilirsin.

Vallahi böyle olacağını bilsem, lise terk sanayiye giderdim.

Hocam diploma olanlar kasiyer zor oluyor.
Ben ne olacağım? Kimse gel sana iş öğretelim demez, anca sanayi ve el işçiliği gibi meslekler küçük yaşta alıyor. Ömür boyu asgari ile garsonluk, baristalık mi yapacağım?

Bir şey önersem zaten kendinizin bileceği şeyler, seçenekleri zaten değerlendirmişsiniz. Ailen izin veriyorsa 1 sene kalman yönündeyim ben ama ailen buna pek yanaşır değil gibi. Sana yardımcı olabilecek tek cümlem; umarım başarılı birisi olursun, emeğinin karşılığını alırsın. Pek işe yarar bir şey değil ama...

Bir şey önersem zaten kendinizin bileceği şeyler, seçenekleri zaten değerlendirmişsiniz. Ailen izin veriyorsa 1 sene kalman yönündeyim ben ama ailen buna pek yanaşır değil gibi. Sana yardımcı olabilecek tek cümlem; umarım başarılı birisi olursun, emeğinin karşılığını alırsın. Pek işe yarar bir şey değil ama...

İyi niyetin sağ olsun be, hocam.
Vardır her şeyin bir hayırlısı.

Olsun. Yine de gir. Ben de 3. mezunum. Bu yıl 3. mezun patlaması yaşanacak.
Yani her sene mezuna kalma olayları artıyor. Dayanabilir miyim bilmiyorum?
Çünkü 3 sene mezun, hayata geç atılmak iyice. Gerçi 2 seneyi yaktım, 3'ü de yaksam aynı. Ama maddi manevi nasıl ikna ederim, gidişat nasıl olur bilmiyorum. YBS (Yönetim Bilişim Sistemleri) falan tutturabilirsem 4 sene okumayı düşünüyorum. Ayrıca ikna olacaklarını sanmıyorum.

benim oğlan "elektrikçi" mi diyeceğim diye dalga geçti
Bu ne yaa

Elektrikçiler içinde kalifiye elemanların kazandığı paradan bir haberler iş yetiştiremiyorlar tehlikeli ama tedbirini alırsan güzel iş yani bu laf cehil bir insanın söyleyeceği laf kusura bakma. Cehil olan insanla ya aynı evde yaşamayacaksın ya da eve sadece uyumak için giriş yapacaksın.

Ben artık bıraktım. İllallah ettim sonunda bıraktım. Ne derlerse desinler duymamazlıktan geliyorum, yaparım ederim diyorum geçiştiriyorum. Hayat ne gösterirse diye gidiyorum. Ne adam akıllı kitap açtım ne de iş ilanı aradım. Sınavdan zaten bir şey gelmeyecek, yazın işe girer kendi paramı kazanır devam ederim diye düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.