Makaleler
1
Saçım uzun ve dalgalı bunun yüzünden çok yağlanıyor. Duştan çıktıktan 1 gün sonra hemen yağlanmaya başlıyor. Bir şey önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Haftada 2 ya da en fazla 3 gün şampuan kullanacaksın. Haftanın belirli günlerinde tek kullan. İlk 1 ay kafan yağlı gezersin sonra saçın düzelir.

Son düzenleme:
Oncelikle cogu senaryoda ''her gun yika'' demek kotu bir tavsiye. Sampuansiz yikamanin da ozellikle yagli sacta nasil bir etkisi olabilir? Yagli tabaga sadece su doktugunuzde temiz mi oluyor?

Dermatolog olmadigimi ve nokta atisi tavsiyeleri sadece onlarin verebilecegini belirtip devam edeyim. Herkesin sac derisi ve genetikleri farkli.

• Sampuanlarinizi silikon icermeyen turden olanlarla degistirin. Bunu eskiden bulmasi zordu, artik degil. Sacinizla ilgili sorununuz yoksa bile silikon bazli olmayan sampuanlar faydaniza zaten.
  • Sac kremi kullanmiyorsaniz kesinlikle kullanmaya baslayin. Yagli saclar icin ozel formullu olanlardan olmasi daha faydaniza. Sac kremini surdukten sonra acele etmeden beklemek ve sonra duzgunce durulamak onemli.
  • Kulaga garip gelebilir ancak birkac gun yikamayip, iyice yaglandirdiktan sonra saci yikamak bazen yaglanma surecini geciktirebiliyor.
  • Bu havalarda biraz zor ancak naturel kurulum deneyin. Yani banyo sonrasi havlu koyup cikin ve bekleyin, kurutma makinesi kullanmayin. Havluyla surekli sacinizla da oynasmayin, birakin kurusun. Sinuzit vs. gibi seyleriniz varsa kesinlikle yapmayin tabii ki bunu.
  • Yagli ve kirli bir tarak kullaniyorsaniz yikayin veya duzenli tarak degisin. Sacinizi tararken de sac derisini oguturcesine bastirarak taramayin, kepege yol acabiliyor.
  • Genellikle son care olarak onerilir cunku ugrastiricidir ancak guzel bir sac maskesi yapmak cidden etki edebiliyor. Bunu tek kisi yapmaniz zor olabilir. Argan ve hindistan cevizi yagi icerenlerden olmasi daha faydali olur genelde.
Dedigim gibi dermatolog degilim, tecrubelere dayanarak biraz tavsiye vereyim dedim. Ozellikle yaglanan sac sikayetinin ustune dokulen sac derisi veya kronik kepek gibi sikayetleriniz varsa kesinlikle dermatologa gitmelisiniz.

Şu an saçın altıüstü yağlanıyor. Gidip de şampuan değiştirme macerasına girme. Sonra alışma süreci derken kaşıntı giriyor. Kafanı ya full kaşırsın ya da mecburen 0'a vurursun bu durumda. Ayrıca sadece suda yıkamak eskiden kör şekilde öneriyordum da gelen şebeke suyu ne kadar temiz bunu da hesaba katman lazım.

Benim düşüncem şu anki şampuanı sırf yağlanma macerası için değiştirme üzülebilirsin çünkü kendim ağzıma kadar uzunluktaki saçı sırf doğal içerik macerasıyla değiştirdim ve 1 haftada saç derimi mahvettim. En sonunda da berbere gittim, 0'a vurdum eski şampuanıma (içeriği Chernobil olan Gliss) kullanmaya devam ettim. Böyle bir şeye kalkışacaksan bile sıfır saçla kalkışmak bana göre daha mantıklı.

Saçında kepek de varsa kaşların dahil seberoik dermatit şüphesi olabilir, eğer kepek sorunun yoksa Zigavus markası gayet iş yapıyor, düzenli yıkarsan saç derisi devamlı yağ üretir deriyi korumak için, arada bire düşürüp arkadaşın dediği gibi biraz yağlı gezersen sonra toparlar, saçını çok sert tarama mümkünse elleme bile sebum salgısı artar deri uyarıldıldıkça l karnitin içeren kremler kullanılabilir ama bir doktor muayenesi olsan iyi olur onun için ama bana kalırsa böylesi kimyasalları hiç kullanma

Son düzenleyen: Moderatör: