Bu çok iyi bir haber. Zaten buradaki suriyeliler iktidardan kaçtı. Muhalifler, eğer tüm Suriye'yi alırsa veya şu an bile aldıkları yeri tam bir güven içerisine sokarsa, ülkemizdeki mültecilerde azalma olabilir. Bu arada Suriyeli tanıdıklarım var. Bu suriyelilerin dükkanları ve evleri yağmalandığı dönem gidenler olduğunu söyledi çünkü muhalif kesim o zamandan zaten birkaç şehri almışlar ve şu an Halep'i aldılar. Halep, Türkiye'nin bir İstanbul seviyesine yakın önem taşıyan bir şehir. Sonra da şam ve idlib olabilir önemli şehir bakımından bakarsak. Her neyse, muhalif kesim umarım böyle devam eder ve ülkemizde azalma görürüz. Çoğu kişi alıntılayıp 0 bilgi ile benimle dalga geçecek ama Halep'ten ev almıştı 4-5 ay önce bizim bir tanıdığımız Suriyeli ve şu an Halep'i aldılar. Dediğim gibi, ora bir süre ellerinde kalsın. Net gidenler çok olacak.

Gitmeleri dileğiyle.

Şu an çok değişik olaylar oluyor forumdaşlar. Olayın ne olacağı belli değil. Esad Rusya ve İran'ı arkasına alıp belki bir şeyler dener. Diyeceğim de cidden çok karışık bir kumar oynuyor herkes.

böyle bir haber var.

Suriye rejimi diye bahsedilen Esad rejimi mi yoksa Ozgur Suriye Ordusu mu?

Neden ucu bize kotu sekilde dokunsun ki? Eger Ozgur Suriye Ordusu Halep'i Esad'dan aldiysa bizdeki multecilerin bir kismi oraya geri donecektir. Buraya gelen Suriye'liler Esad rejiminden kacarak geldi buraya. Ne yani? Simid de buradakilein bir kismi gidecek ve bu sefer de Esad rejimi yanlilari OSO'dan kacip buraya falan mi gelecek sizce?

Şimdi X'te bir yazı okudum Halep'i ele geçiren muhaliflerin HTŞ üyesi olduğu söyleniyor ve kadın sona yazmış. Suriye kurdistanını unutmayalım diye.
Yani bunlar Suriyeyi de içine alıp yanımıza bir devlet kurma ihtimalleri olası.

Şimdi X'te bir yazı okudum halepi ele geçiren muhaliflerin htş üyesi olduğu söyleniyor ve kadın sona yazmış. Suriye kurdistanını unutmayalım diye.
Yani bunlar Suriye'yide içine alıp yanımıza bir devlet kurma ihtimalleri olası.

Şöyle bir vatan haini ak troll var yazdığı yazıya bak yorumlar zaten berbat.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an çok değişik olaylar oluyor forumdaşlar. Olayın ne olacağı belli değil. Esad Rusya ve İran'ı arkasına alıp belki bir şeyler dener. Diyeceğim de cidden çok karışık bir kumar oynuyor herkes.

böyle bir haber var.

Suriye Geçici Hükümeti’nin başındaki Abdurrahman Mustafa Suriye Türkmeni zaten.

Neden ucu bize kotu sekilde dokunsun ki? Eger Ozgur Suriye Ordusu Halep'i Esad'dan aldiysa bizdeki multecilerin bir kismi oraya geri donecektir. Buraya gelen Suriye'liler Esad rejiminden kacarak geldi buraya. Ne yani? Simid de buradakilein bir kismi gidecek ve bu sefer de Esad rejimi yanlilari OSO'dan kacip buraya falan mi gelecek sizce?
Biz zaten Araplar için savaşmıyoruz orada. Halep, Tartus, İdlib, Lazkiye ve Hama’da yaşayan toplam 5 milyon Türkmen var onlar için savaşıyoruz. Irakta da 4 milyon Türkmen için savaştık. Araplar umurumuzda değil yani 😀

Esad Rejimi. Şu an Suriye toprakları üzerinde 4 hükümet var. Biri hepimizin bildiği Esad hükümeti, diğeri Türkmen olan Suriye Geçici hükümeti, öbürü Pan-Arabist Suriye Kurtuluş hükümeti ve sonuncusu Suriye Kürdistanı olarak da bilinen ROJAVA.

Biz zaten Araplar için savaşmıyoruz orada. Halep, Tartus, İdlib, Lazkiye ve Hama’da yaşayan toplam 5 milyon Türkmen var onlar için savaşıyoruz. Irakta da 4 milyon Türkmen için savaştık. Araplar umurumuzda değil yani

Ben karşı değilim ki zaten duruma. Aksine herkes kötü algilamis ama ben iyi bir gelişme olduğunu düşünüyorum durumun.

Ben karşı değilim ki zaten duruma. Aksine herkes kötü algilamis ama ben iyi bir gelişme olduğunu düşünüyorum durumun.
Sosyal medyada Arapların sorunu yazmış çoğunluk ama Türk’ün sorunudur. Oradaki ve Irak’taki Türklerin hakkını yedirmeyiz. Buraları hallettikten sonra sırada Güney Azerbaycan ve Gagavuzya var 🤘🏻