Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Seraphenthia

Yetkin
Forumdakiler ne kadar dikkat ediyor bilmiyorum ama sürprizbozan'a bir şey yazdığımız zaman ''Sürprizbozan'' şeklinde olması nedense beni rahatsız ediyor. Sürprizbozan yazması yerine sadece girdiğimiz metin yazsa nasıl olur?

🙃

Mesela burada "Matrix'in Finali" yerine ''Sürprizbozan: Matrix'in Finali'' yazıyor. Çok büyük bir sorun değil ama insan bir kere taktı mı takıyor. Zaten forumdakilerin çoğu bu kutucuğun ne olduğunu biliyor. Kaldırsak çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Ha bu arada metin girmediğimiz zaman 'Sürprizbozan' olarak kalsın, ona lafım yok. Sadece metin girildiği zaman gözükmesin. Derdim o.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -3 Eksi
Arkadaşlar bu kadar takılmanıza gerek yok. Sizi çok rahatsız ettiyse - basıp forumda dolaşmaya devam edebilirsiniz. Moderatörler size illa bir konuya yorum atacaksınız diye baskı yapmıyor. Sizi x şeyi rahatsız eder beni a şeyi. Bu olabilecek bir şey. Neden bu kadar takıldınız buna?
Önerini zaten tartışılır diye konu açmıyor musun? Önerin beğenilirse ya da beğenilmezse dönütlerle belli olur. Bu da saçma bir öneri.

Önerini zaten tartışılır diye konu açmıyor musun? Önerin beğenilirse ya da beğenilmezse dönütlerle belli olur. Bu da saçma bir öneri.
Hocam tartışmak farklı "Ne gerek var? Herkes öneri yapamasa keşke" demek farklı.
Ben bu metini yazarken aşağıdaki cevapla butonu şu anda beni çok irite etti mesela. Derhal cevapla butonu revize edilmeli!
Yada senin gibi dalga geçmek farklı.
Şaka bir yana sürprizbozan olmazsa o metnin spoiler olduğunu insanlar nasıl anlayacak?
Yani şöyle sormak varken neden diğer yolu seçiyorsunuz ki? Bak mesela bu arkadaşın yazdığı da bir karşı düşünce ama bunda herhangi bir sorun göremiyorum.

Hocam tartışmak farklı "Ne gerek var? Herkes öneri yapamasa keşke" demek farklı.
Katılıyorum. Hatta bir tık onlara benzer yorum yaptım. Birazdan düzenleyeceğim. Bu tarz yaklaşım diğer forumda arttığından, insanlar birbirine çok kin besliyordu. Alttan laf sokmalar, bazı üyeler gruplaşmalar falan diyor açıkcası hiç umursamadığımdan ve rahatsız olduğunu düşündüğüm üyeleri göz ardı ettiğimden fark etmiyordum. Arada takip ettiğim kategoride, saçma sapan fikirlere de genel bir laf çakıp geçiyordum.

Genel olarak iyi bir yaklaşım değil ve bence kurallar veya denetimde bunun önüne geçen şeyler yapılmalı. Çok kuralcı gibi gözükülebilir. Ama bizim ülkede hükümetin, sorunları yapıp kenara geçip sessizce izleyip unutulması veya olay çıkarsa güç gösterisi yapıp, insanları susturmasına benziyor. Burada tüm taraflar zararlı çıkıyor.

Bu arada sürprizbozan TDK kendi yerelleştirmesi diye biliyorum. İnternet dilinde global kelimelerin yerelleştirilmesi iğreti dursa da bence dile sahip çıkmak önemli.

Ne alaka dedirtti yani. Bana kalırsa sürprizbozana metin ekleme kaldırılmalı sadece sürprizbozan olduğu yazsa yeter. Bu konu hayata geçirilecek kadar subjektif değil.

Katılıyorum. Hatta bir tık onlara benzer yorum yaptım. Birazdan düzenleyeceğim. Bu tarz yaklaşım diğer forumda arttığından, insanlar birbirine çok kin besliyordu. Alttan laf sokmalar. Bazı üyeler gruplaşmalar falan diyor açıkçası hiç umursamadığımdan ve rahatsız olduğunu düşündüğüm üyeleri göz ardı ettiğimden umursamıyordum.

Genel olarak iyi bir yaklaşım değil ve bence kurallar veya denetimde bunun önüne geçen şeyler yapılmalı. Çok kuralcı gibi gözükülebilir. Ama bizim ülkede hükümetin, sorunları yapıp kenara geçip sessizce izleyip unutulması veya olay çıkarsa güç gösterisi yapıp, insanları susturmasına benziyor. Burada tüm taraflar zararlı çıkıyor.

Bu arada sürprizbozan TDK kendi yerelleştirmesi diye biliyorum. İnternet dilinde global kelimelerin yerelleştirilmesi iğreti dursa da bence dile sahip çıkmak önemli.
Hay canını yediğim yhav. Açıkçası ben herhangi birine karşı bir düşüncemi sunarken iki kez düşünüyorum. Ben bunu yazıyorum ama karşıdaki yanlış anlar mı diye. Bak mesela sizin yaptığınız şeylerin aynısını ben gerçek hayatta yapıyorum çünkü konuştuğum kişiler benim arkadaşım ve neye kızıp neye darılacaklarını vs. biliyorum ama bu tarz sosyal mecralarda karşımdakini tanımadığım için düzgün konuşmaya çalışıyorum. Bence doğrusu bu ve böyle olunmalı. Mesela aynı laflarınızı/dalga geçmelerinizi benim 3 yıllık arkadaşım dese güler geçerim de dediğim gibi burası farklı bir yer. Yanlış düşünüyor olabilirim ama benim düşüncem bu şekilde. Hatta birçok yerde kendi fikrimi belirtirken de düşüncelerimi böyle koyu yazıyorum.