Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Seraphenthia

Yetkin
Forumdakiler ne kadar dikkat ediyor bilmiyorum ama sürprizbozan'a bir şey yazdığımız zaman ''Sürprizbozan'' şeklinde olması nedense beni rahatsız ediyor. Sürprizbozan yazması yerine sadece girdiğimiz metin yazsa nasıl olur?

🙃

Mesela burada "Matrix'in Finali" yerine ''Sürprizbozan: Matrix'in Finali'' yazıyor. Çok büyük bir sorun değil ama insan bir kere taktı mı takıyor. Zaten forumdakilerin çoğu bu kutucuğun ne olduğunu biliyor. Kaldırsak çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Ha bu arada metin girmediğimiz zaman 'Sürprizbozan' olarak kalsın, ona lafım yok. Sadece metin girildiği zaman gözükmesin. Derdim o.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -3 Eksi
Ne gerek var? Herkes öneri yapamasa keşke. Ayrıca XenForo'nun da izin verdiği bir şey değil.
Forum ile alakalı beğenmediğim bir şeyi dile getirdim. Olmayacaksa olmaz zaten. Yazımda da dediğim gibi çok büyük bir sorun değil, olmasa da olur. Hoşunuza gitmediyse de - basıp çıkın. Boşuna burada şey yapmayın.

Arkadaşlar sürprizbozan yazısına bile takıyorsanız, takacak daha çok şey bulursunuz. Ben bu metni yazarken aşağıdaki cevapla butonu şu anda beni çok irite etti mesela. Derhal cevapla butonu revize edilmeli!

Tartışılabilecek şey "sürprizbozan" yerine "spoiler" yazması olabilir. Açıkçası bir Türk milliyetçisi olarak yabancı kelimelerin Türkçeleştirilmesine karşıyım. Çünkü Türkçeleştirme denilen olay zaten önceden var olan kelimelerle yabancı kelimeye alternatif yeni bir kelime üretmektir. Örneğin: "drone" yerine "uçangöz", "selfie" yerine "özçekim" ve "spoiler" yerine "sürprizbozan" demek gibi. Bence bu Türkçeyi zenginleştiren bir şey değil. Yabancı kelimelere zaten var olan kelimelerle alternatif üretmek yerine direkt o kelimeyi dile sokma taraftarıyım. Aksi takdirde kelime dağarcığı çok dar kalır. Dil yerinde saymaya başlar. Zaten bu yüzyıl öncesine kadar Türkçe birçok dilden kelime alıyordu. Aynı şekilde İngilizcede de yoğurtu "yoghurt" yerine almak yerine "saltymilk" falan almaları dili zengileştirir miydi? Ha o kelimenin zaten Türkçe karşılığı varsa onu kullanalım ama yoksa o kelime direkt Türkçeye sokulsun. Evet yerine "yes" diyelim falan demiyorum yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevapla çok saçma olmuş. Cevabını iletmek için buraya tıkla olmalı!

Şaka bir yana sürprizbozan olmazsa o metnin spoiler olduğunu insanlar nasıl anlayacak?

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu kadar takılmanıza gerek yok. Sizi çok rahatsız ettiyse "-"ye basıp forumda dolaşmaya devam edebilirsiniz. Moderatörler size illa bir konuya yorum atacaksınız diye baskı yapmıyor. Sizi x şeyi rahatsız eder beni a şeyi. Bu olabilecek bir şey. Neden bu kadar takıldınız buna?

Son düzenleme: