Anonymous_1

Uzman
Donanım kimliği
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0887&SUBSYS_1458A182&REV_1003
Anakartımın kendi sitesinden en güncel Realtek ses sürücüsünü kurdum, Aygıt Yöneticisi'nden tanılama yaparak güncelledim fakat denetim masasında hala eski kurduğum sürücü gözüküyor

Dosya Ekleri

• resim_2024-05-13_200703552.webp
    resim_2024-05-13_200703552.webp
    3,2 KB · Görüntüleme: 94
  • resim_2024-05-13_200726202.webp
    resim_2024-05-13_200726202.webp
    18 KB · Görüntüleme: 82
  • resim_2024-05-13_200749498.webp
    resim_2024-05-13_200749498.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücün güncel. Denetim masasındaki sadece önceden indirdiğin sürücüyle beraber kurulan Realtek Audio'yu gösteriyordur. Önemi yok o kadar.

Sürücün güncel değil. Realtek kurulumu genelde üç aşamadan oluşuyor:
  • İlk aşamada mevcut sürücü kaldırılıyor > restart
  • İkinci aşamada yeni sürücü kuruluyor
  • Son aşamda tekrar sistemi yeniden başlatıyorsunuz ve güncel sürücüdesiniz.
Siz bir şeyleri eksik yapmışsınız gibi.

Sürücün güncel değil. Realtek kurulumu genelde üç aşamadan oluşuyor:
  • İlk aşamada mevcut sürücü kaldırılıyor > restart.
  • İkinci aşamada yeni sürücü kuruluyor.
  • Son aşamda tekrar sistemi yeniden başlatıyorsunuz ve güncel sürücüdesiniz.
Siz bir şeyleri eksik yapmışsınız gibi.

Hocam dediğiniz yolu denedim fakat restart sonrası eski sürücüyü kuruyor.

Sürücü paketin içinde eski sürümü kuruyor olabilir. Bazı kimlik donanımlarında sürücü paketin içinde sürüm numarası ve tarihi farklı olabiliyor. Sizin donanım kimliği neyse onu kurar.

Sürücü paketin içinde eski sürümü kuruyor olabilir. Bazı kimlik donanımlarında sürücü paketin içinde sürüm numarası ve tarihi farklı olabiliyor. Sizin donanım kimliği neyse onu kurar.

Recep hocanın dediği şekilde ben yapmıştım zaten ama dediğim gibi eski sürümü kuruyor ve Windows bana güncelleme var deyip 2017 çıkışlı sürücüyü kurduruyor anakartın sitesinde ki en güncel olanı da 2018 çıkışlı.

Recep hocanın dediği şekilde ben yapmıştım zaten ama dediğim gibi eski sürümü kuruyor ve Windows bana güncelleme var deyip 2017 çıkışlı sürücüyü kurduruyor anakartın sitesinde ki en güncel olanı da 2018 çıkışlı.
Windows Update depolarını neden güncellemiyorlar anlamıyorum. Temiz format atıyorsun bakıyorsun 2021 yılında ki ekran kartı sürücülerini kurmuş. Hiç değilse en az 6 ay öncesinin sürücülerini kurması gerekiyor. O zaman otomatik sürücü kurmanın ne anlamı var değil mi? Microzort işte, şaşırmıyorum artık. Bunun ile ilgili geri bildirim yapacağım ama değişen bir şey olmayacaktır kesin.

Windows Update depolarını neden güncellemiyorlar anlamıyorum. Temiz format atıyorsun bakıyorsun 2021 yılında ki ekran kartı sürücülerini kurmuş. Hiç değilse en az 6 ay öncesinin sürücülerini kurması gerekiyor. O zaman otomatik sürücü kurmanın ne anlamı var değil mi? Microzort işte, şaşırmıyorum artık. Bunun ile ilgili geri bildirim yapacağım ama değişen bir şey olmayacaktır kesin.
Yeni bilgisayarlarda güncel. Yeni bilgisayar satın aldım, Chipset ve ekran kartı sürücüleri daha marka sitesine yayınlamadan Windows Update üzerinden güncellemesi geliyor.