vurkan

Üstün
Yer
İZMİR
Merhaba, sürücüleri sistemden ayırmadan tamamen bağımsız ikinci Windows nasıl kurulabilir? Windows seçim ekranı gelmesini istemiyorum, sadece BIOS'tan sürücü değiştirerek Windows değişimi yapmak istiyorum.

1- Aynı diskin farklı bölümlerinden önyükleme yapmak:
Bir diskin farklı bölümlerini kullanarak farklı işletim sistemleri kurabilirsiniz. İşletim sistemi seçeneğini önyükleme sırasında seçebilir veya Windows üzerinde cmd'yi açıp şunu yazın "systempropertiesadvanced" ve açın. Açılan pencereden "Başlangıç ve Kurtarma" kısmında "Ayarlar" butonuna tıklayıp öntanımlı işletim sisteimini seçebilir ve seçeneklerin gösterilme süresini ayarlayabilirsiniz.

2- Farklı disklere yüklenen bölümlerden önyükleme yapmak:
Eğer sisteminizde birden fazla disk varsa ve bu diskler üzerinde birden fazla işletim sistemi varsa önyükleme sırasında hangi diskin önyükleneceğini seçmelisiniz. Birincil diski Bios'dan ayarlayarak kalıcı olarak işaretleyebileceğiniz gibi önyükleme sırasında hangi diskin yükleneceğini seçebileceğiniz bir tuşa basarak da seçebilirsiniz. Örnek olarak kullandığım Acer dizüstü bilgisayarımda F12 ile farklı disklerdeki işletim sistemlerini görüp açabiliyorum.