Daryl1dx

Çalışkan
En son NVIDIA sürücümü güncellediğimde oyunlarda inanılmaz FPS düşüşü, düşük GPU kullanımı ve RAM kullanımı yaşamıştım. Şu an 5 Aralık 2024 tarihli 566.36 versiyonu kullanıyorum ve hiçbir şekilde problemim yok, güncel sürümde aldığım FPS'nin 3-4 katını veriyor bu sürüm.

Aynı zamanda Windows 11.. En son güncellediğimde SSD'i fena şekilde zorluyor, PC açılışı hızı 5-6 saniyeden 15 saniye gibi değerlere çıkarmıştı. Güncellemeyi geri aldığımda ise her şey düzelmişti. Şimdi sizlere soruyorum, güncel olmak ne kadar doğru?

Son düzenleyen: Moderatör:
En son NVIDIA sürücümü güncellediğimde oyunlarda inanılmaz FPS düşüşü, düşük GPU kullanımı ve RAM kullanımı yaşamıştım. Şu an 5 Aralık 2024 tarihli 566.36 versiyonu kullanıyorum ve hiçbir şekilde problemim yok, güncel sürümde aldığım FPS'nin 3-4 katını veriyor bu sürüm.

Aynı zamanda Windows 11.. En son güncellediğimde SSD'i fena şekilde zorluyor, PC açılışı hızı 5-6 saniyeden 15 saniye gibi değerlere çıkarmıştı. Güncellemeyi geri aldığımda ise her şey düzelmişti. Şimdi sizlere soruyorum, güncel olmak ne kadar doğru?

Her zaman güncel sürücüyü kullanmak daha mantıklı, bu yaşadığın sorunu her yeni sürücüde test edip onaylaman gerekiyor. Sürücü güncellerken DDU programı kullanmanı öneririm.

Sorun yoksa aynı sürücüden devam edilebilir. Yeni sürücülerin sorun çözmekten çok soruna sebep oldugu oluyor özellikle aralarında 2-3 yıl gibi fark yoksa.

Yeni bir şey beklemiyorsam, ayda yılda bir aklıma geldiğinde güncellerim, arkama da bakmam. Nvidia kullanıyorken de böyle yapıyordum, şu an AMD kullanıyorum, hâlâ öyle yapıyorum. Belli mi olur, yeni driverlarda ufak bir çakışma olur sonra uğraş dur. Stabilitem bozulmadığı sürece, yeni bir şey beklemiyorsam yeni driverlar umurumda değil.