Makaleler
1
Yer
Üniversiteler, Dumlupınar Blv. 1/6 D:133, ODTÜ
Selamlar. Gidişini, görünüşünü, hafifliğini, motor sağlamlığını beğendiğim için Efsane kasa Corolla aldım. Kilometresi çok yüksek değil fakat düşük de değil. Alış amacım gündelik kullanım değil, swaplemek için. Türkiye'de neredeyse yok denecek kadar az ve ben bu motorların swape dayanabileceğini düşünüyorum çünkü 4AFE motorlar bir çok seride kullanıldı Corollaların. Şuan kafamda direkt motora girmeden önce yapılacak şeyler var, şöyle yazabilirim:

Hız değerleri:
2. vites 4 bin devir: 60km/h
3. vites 4 bin devir: 90km/h
4. vites 4 bin devir: 120km/h
5. vites 4 bin devir: 140km/h
40-100km/h hızlanma: 10,8 sn.

İlk olarak bakılacaklar:
Aktif olarak yağ kaçağı olan yerler var. Külbütör kapak contasında kaçaklar var. Bazı yerlerde kaçak başlamış bakılması gerek.
LPG'de dengesiz çalışıyor fakat LPG söküleceği için ciddiye almadım çok.
Baskı balata bitmek üzere, değişmesi gerek.
Havalar sıcak, frenler hızlı şişiyor. Ek olarak sürekli bi gıcırdama sesi var. (Bitik/yanlış takılmış balata? Fren yağı?)
15 dakikalık şehir içi sürüşten sonra fan açtı, aracı sadece fan çalışacak şekilde kontak açıkken fanı 5 dakikada kapattı fakat bu sürede hararet yapmadı -90 dereceyi geçmedi-. Yağ lambası da geç sönüyor. Muhtemelen yağı eski, içindeki suyun da değişmesi gerek. Bunlar da hızlı ısınmasına sebep oluyor.
Araç geç çalışıyor soğukken. Aynı zamanda gitmek istiyor ama gidemiyor gibi. (Bujiler? Baskı balata?)

Önerisi olanların önerilerini dinlemekten keyif alırım. Bu işle uğraşan kişilerle iletişime geçebildiklerimle geçtim. Hem görünüşü güzel, hem de göründüğü kadar giden ve gittiği kadar duran bir araç yapma hedefim var. Bu konuda bilgisi olup teorik olarak kalan, işleve dökemeyen arkadaşlarımın da bilgilerine ihtiyacım var. Önerilerinizi bekliyorum:)