Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
7
Mobil cihazlarda overclock yapıldığını duymuştum. Cihazım Samsung Tab S6 Lite 2020. LineageOS 20 yüklü, magisk root var. Nasıl overclock yapabilirim? Oyunlarda cok sık drop yiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Exynos 9611 Konabess desteklemediği için GPU’ya O.C yapamayız. Oynadığınız oyun ve sıcaklıklar nedir?
Mobil cihazlarda overclock yapıldığını duymuştum. Cihazım Samsung Tab S6 Lite 2020. LineageOS 20 yüklü, Magisk root var. Nasıl overclock yapabilirim? Oyunlarda cok sık drop yiyor.

Custom kerneller ile OC yapabilmen mümkün. Aynı işlemci bende de var, hangi oyunlarda FPS düşmesi yaşıyorsun merak ettim.

Custom kerneller ile OC yapabilmen mümkün. Aynı işlemci bende de var, hangi oyunlarda FPS düşmesi yaşıyorsun merak ettim.
Oncelikle Subway Surfers denedim. Stock ROM'da GOS kaliteyi düşürüyordu, LineageOS'da boyle bir durum yok. Çözünürlük olarak iyi gözüküyor ancak anlık FPS düşüşü ve 2 saniye hatta 5 saniye bile sürebilen donma yaşıyorum. Brawl Stars'ı da denedim, çözünürlük iyi fakat yavas çalışıyor ve oyun icinde takılıyor. Bunun dışında henuz test edemedim fakat Stock ROM'dayken PUBG Mobile de denemiştim, onda da takılmalar yaşıyordum.
Benim asıl amacım overclock yapmayi denemek ve etkisini gozlemlemekti. Kernel nasil kurulur bilmiyorum, yapabilecegimi de sanmıyorum. Uygulamalar üzerinden yapmayi denedim fakat ise yaramadı.
Sizin cihaziniz neydi bu arada? A51 mi?

A50. 9610 var içerisinde ama işlemciler bire bir aynı farklı hiçbir yanı yok.

Oncelikle subway surfers denedim. Stock ROM'da gos kaliteyi düşürüyordu, LineageOS'da boyle bir durum yok. Çözünürlük olarak iyi gözüküyor ancak anlık FPS düşüşü ve 2 saniye hatta 5 saniye bile sürebilen donma yaşıyorum. Brawl Stars'ı da denedim, çözünürlük iyi fakat yavas çalışıyor ve oyun icinde takılıyor. Bunun dışında henuz test edemedim fakat stock ROM'dayken PUBG Mobile de denemiştim, onda da takılmalar yaşıyordum.
Benim asıl amacım overclock yapmayi denemek ve etkisini gozlemlemekti. Kernel nasıl kurulur bilmiyorum, yapabilecegimi de sanmıyorum. Uygulamalar üzerinden yapmayi denedim fakat ise yaramadı.

Sorunu aslında sizde biliyorsunuz. Gos'un olmaması. Gos' bir şey biliyor ki çözünürlüğü düşürüyor :). Ben benim cihazda rahatlıkla oyun oynayabiliyorum. Bence sorun kullandığın rom/kernel de olabilir. Bence stoka geri dönebilirsin. Gos'u problem ediyorsan ADB ile veya de-bloater ile silebilirsin.

Stock'da arkada bos bos çalışan bir dunya sözde hizmet var.

Hepsini silebilirsin. Ben şu an cihazımda One UI 5.1 Custom ROM kullanıyorum samsunga ait sadece account, mağaza ve gos bulunuyor. Geri kalan gereksiz bütün her şey silinmiş. Stoktan daha iyi çalışıyor. Varsa One UI ROM kurabilirsin yoksa kendin debloat edebilirsin.

İlla da los da kalacağım dersen bilemem. Ben sorunun yine rom/kernel'de olduğunu düşünüyorum.

@hmz4hsg rom'u bilemem de kernelin ne olduğunu bilmiyorum, dokunmadım ben. Ha oyunu telefonda da oynarım sıkıntı degil, ben sadece deneyimlemek istemiştim. LineageOS ile oyun dışında memnunum şu anlık. Yanıtlarınız icin teşekkürler.