Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
Cihaz
Samsung Galaxy Tab S9 FE
Ortadan ikiye ayrildi. Oldugu gibi koptu. Elimde kursun kalem bile olsa kopmazdi muhtemelen ama bu koptu. Bantladim ve butun fonksiyonlari calisiyor. Ileride sorun acar mi? Sarji bitince sarj olmama gibi bir durum olabilir diye korkuyorum. Nereden sarj oluyor bu kalemler ve sarjinin olup olmadigina, dolup dolmadigina nereden bakabilirim?

Samsung Galaxy Tab S9 FE

Sanirim bu kalemlerde SAR falan yokmus. Yani ondan yana sorun yok.

Su an normal sekilde her seyi calisiyor kopmasina ragmen. Bantladim kalemi. Calismaya devam eder mi? Ne yapmam gerekiyor? Degisim falan olacagini hic sanmam.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Charles Smith, Tab S9 FE'de yanılmıyorsam S-Pen, bataryası bulunmayan grafik tabletlerindeki kalem gibi çalışıyordu. Detayında manyetik rezonans sistemiyle yani. Yani onun için şarj gibi bir durum yok, endişeye mahal yok yani.
Eğer kalem yazma modundayken titremiyorsa, tüm fonksiyonlar çalışıyorsa, EMR bobinine zarar gelmemiş demektir ve böyle kullanmaya devam edebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Charles Smith, TAB S9 Fe'de yanılmıyorsam S-Pen, bataryası bulunmayan grafik tabletlerindeki kalem gibi çalışıyordu. Detayında manyetik rezonans sistemiyle yani. Yani onun için şarj gibi bir durum yok, endişeye mahal yok yani.
Eğer kalem yazma modundayken titremiyorsa, tüm fonksiyonlar çalışıyorsa, EMR bobinine zarar gelmemiş demektir ve böyle kullanmaya devam edebilirsin.

Cok tesekkur ederim. Icim rahatladi.

Yaziyor, silme tusu calisiyor. Titreme, cizmeme gibi bir duru myok tamamen normal calisiyor.

Kopar kopmaz elimde kalan parcayla denedim o da calisiyordu. O nasil oluyor? Kalemin geri kalani gereksiz mi yani? Korkudan cok bakmadim ama gordugum kadariyla o tarafta bir seyler vardi. Kirilan yerden birlestirip bantladim elektrik bandi ile.

Kalemin geri kalani gereksiz mi yani? Korkudan cok bakmadim ama gordugum kadariyla o tarafta bir seyler vardi. Kirilan yerden birlestirip bantladim elektrik bandi ile.
Bu tarz EMR mantigiyla calisan kalemlerin en uc kisminda EMR bobini ve basinc sensoru bulunur. Mesela bazı cihazlarda bu basınc degeri 2048'dir, 4096'dır veya 8192'dir. Yani asil islevi goren kisim burasi. Orta kısımda iletken bazı yollar olabilir ama, sen sorunsuz butun fonskiyonlar calisiyor diyorsan dert etmeye gerek yok. Kırılan yeri istersen acıp incele, bir seyler var mı yok mu bak icin rahat olacaksa. Ama boyle de kalemin sekli degismiyor, rahatsiz etmiyor diyorsan devam.

Bu tarz EMR mantigiyla calisan kalemlerin en uc kisminda EMR bobini ve basinc sensoru bulunur. Mesela bazı cihazlarda bu basınc degeri 2048'dir, 4096'dır veya 8192'dir. Yani asil islevi goren kisim burasi. Orta kısımda iletken bazı yollar olabilir ama, sen sorunsuz butun fonskiyonlar calisiyor diyorsan dert etmeye gerek yok. Kırılan yeri istersen acıp incele, bir seyler var mı yok mu bak icin rahat olacaksa. Ama boyle de kalemin sekli degismiyor, rahatsiz etmiyor diyorsan devam.

Tesekkur ederim. Kalemin en arkasindan baslayip kirik yerin ilerisine kadar bantladim. Orta kismi bir kac kat yaptim. Yari siyah yari beyaz kalem gibi duruyor. Calistigi surece sorun degil .