Tab S9+ vs Air 5

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tenebris anima
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 755
Sizce hangi tablet daha iyi olur? Kullanım amacım genellikle not tutmak ve video vb. izlemek. Oyun pek oynamam.

İkisi arasında kalmamın tek sebebi iPadOS ve Android arasındaki uygulama kalitesi farkı. İnternette okuduğum yerlere göre iPad için yapılan uygulamaların (Notability, OneNote, GoodNotes vb.) Android için yapılan uygulamalardan çok daha iyi yapılmış, üzerine düşünülmüş olduğunu duydum. O kadar tablete 25.000₺ verip önemli özelliklerden mahrum kalmak beni korkutuyor.

Bunların dışında açıkçası S9+ hemen hemen her yönde daha iyi. DeX özelliği var, RAM miktarı daha fazla, S Pen şahsen Apple Pencil'a daha rahat (ve bedava) ve ekranı çok daha iyi.

Eğer bu tabletler veya muadilleri ile deneyime sahip olanlar, deneyenler veya uygulamarı hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Rastgle gözünüzü kapayıp seçtiğinizi alın şahsen iki tablette güzel zaten oyun oynamıyorsunuz ikisi de üzmez.

iPad deneyimim çok fazla ve ben bu karşılaşmada iPad seçerdim. Aşırı uzun ömürlü bir cihaz. Ram miktarını kafaya takma iPad güçlü bir cihaz yetmese o kadar ram koymazlar. Ramle alakalı hiçbir şey hissetmezsin cihazda, sıfır problem. Sayının büyük olması daha iyi olduğunu göstermez iPadOS farkı yaratıyor bu tarafta.

Samsung’da en büyük avantajın rahatlıkla apk uygulama yükleyebilmen olur onun dışında uygulama stabiliteleri iPad’de daha fazla çünkü tek cihaz için geliştiriliyor hepsi. Androiddeki gibi onlarca farklı üreticinin cihazı için geliştirilmiyor.

Eğer bir Apple cihaz kullanıyorsanız Apple alın eğer Samsung kullanıyorsanız Samsung alın 2 kullanmıyorsanız Android bir cihaz kullandığınız için Samsung alın derim.

Aradaki çözünürlük farkı pek pek bir şey ifade etmiyor çünkü IPad'ın ekranı daha küçük. M1 8gen 2'den daha güçlü, ayrıca çözünürlük daha az olduğu için daha az yorulacaktır işlemci. Ama S9 Plus hem AMOLED ekran hem de 120 Hz olduğu için arayı açıyor. Burada IPad'ın 2. elde değer kaybetmemesi de bir avantaj. Ama sen Samsung'u ucuza sattın diyelim 2. elden daha üst modelini yine ucuza alacaksın. 2. ele iyi bakmayanlar için geçerli değil. Samsung'un kalemi daha iyi, ayrıca bedava. Ben olsam s9Plus seçerdim çünkü yapacaklarım manga okumak ve bs oynamak. Manga için büyük ekran her zaman avantajlıdır. Ve 120 Hz ile manga okumak ayrı bir zevk. Belirttiğim şeylere göre seç.

Ekran => Bariz S9+
Batarya => Muhtemelen S9+
CPU ve GPU => Air 5
Tasarım => S9+
OS => Öznel olsa da S9+

Profesyonel video edit ve fotoğraf düzenleme alışkanlıklarınız yoksa iPadOS'un hiçbir avantajı yok aksine, kapalı kutu olduğu için boşa giden bir SoC var.

20K para verip PUBG Mobile falan oynayacaksanız Air 5 alın geçin.
Lakin PC oyunlarını emulate edebilmek, PS2, PSP, 3DS; Switch, Wii ve daha nice efsane konsolların oyunlarını emulate edebilmek istiyorsanız o her yerinde limit olan yazılım için para vermeyin.
DeX mode açıp Gamepad + Klavye + Mouse alırsanız tüm mobil oyun kütüphanesinin 10 katı bir kütüphaneye erişirsiniz, hepsi de dandik mobil oyun dünyasının kat be kat kaliteli bir kütüphaneye sahip.

Apple Arcade'yi de unutmamak lazım, fakat dediğim şeyler Apple Arcade'den çok daha büyük bir nimet.

Tabii ki Samsung S9+ öneririm.

Hocalarım sağolun düşünceleriniz için kendim S20 FE kullandığımdan ve alabileceğim iPad Air'in 64GB olmasından dolayı büyük ihtimalle S9+ seçerim. Dediğim gibi oyun hiç oynamadığımdan M1 pek işime yaramayacak gibi.

Yakın bir tarihte Vatan'a gidip ikisini de deneyeceğim ve düşüncelerimi buraya yazacağım. Benim gibi ikilemde kalacak olanlar yararlansınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…