5659

Üstün
Makaleler
2
Selam arkadaşlar, yakın zamanda bir tablet almayı düşünüyorum. Üniversitede ders için, not almak için, film/içerik izlemek için ve arada da olsa oyun oynamak için kullanacağım. Takriben 6-6,5 yıl kullanacağım için iyi bir şey olması önemli. :)

Sizce bu iki cihazdan hangisini almalıyım? Tab S11 ekran tarafında iyi olsa da yük altında ciddi şekilde ısınması, 128'lik modelde UFS 3.1 kullanılması ve AMOLED ekranın PWM'den dolayı uzun süreli kullanımda baş ağrısı yapmasından dolayı Tab S11'e pek sıcak bakamıyorum.

Buna karşılık Air M4'te IPS ekran dışında bir kusur göremedim (bu ekranda PWM sorunu yok), 60 Hz benim için sorun değil çünkü 120 Hz destekli telefonumu bile 60 Hz'de kullanıyorum. Bunun dışında M4 gibi çok güçlü bir SoC'e ev sahipliği yaptığı için daha uzun süre dayanır gibi geliyor. :)

Sizce hangisini almalıyım? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Selam arkadaşlar, yakın zamanda bir tablet almayı düşünüyorum. Üniversitede ders için, not almak için, film/içerik izlemek için ve arada da olsa oyun oynamak için kullanacağım. Takriben 6-6, 5 yıl kullanacağım için iyi bir şey olması önemli. :)

Sizce bu iki cihazdan hangisini almalıyım? Tab S11 ekran tarafında iyi olsa da yük altında ciddi şekilde ısınması, 128'lik modelde UFS 3.1 kullanılması ve AMOLED ekranın PWM'den dolayı uzun süreli kullanımda baş ağrısı yapmasından dolayı Tab S11'e pek sıcak bakamıyorum.

Buna karşılık Air m4'te IPS ekran dışında bir kusur göremedim (bu ekranda PWM sorunu yok), 60 Hz benim için sorun değil çünkü 120 Hz destekli telefonumu bile 60 Hz'de kullanıyorum. Bunun dışında M4 gibi çok güçlü bir SoC'e ev sahipliği yaptığı için daha uzun süre dayanır gibi geliyor. :)

Sizce hangisini almalıyım? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Huawei önerirdim ancak Google sorunundan ötürü uzak kalacağınızı düşünüyorum.
https://www.epey.com/tablet/honor-magic-pad-2.html bunu öneririm daha çok. Ekranı hoparlörü gayet iyi. Ders film içerik izlemede muazzam. Çipi de gayet iyi amiral gemisi düzeyinde ancak M4 kadar değil.
Çip konusunda çok güçlü olması gerekmiyorsa magic pad 2 de ki çipde amiral gemisi düzeyinde 6 yıl sorunsuz götürür.

Kesinlikle M4 diyorum. Geçen sene samsung tab s9 alıp iade ettim ve air m2 aldım. iPadOS te not almak için binbir türlü uygulama var ama androidde (samsung özelinde) sadece samsung notes ile yetinmek zorunda kalıyorsun goodnotes falan iPadOS seviyesinde değil. iPad in 4:3 ü formatı da not almak için daha güzel gelmişti bana. Ama şunu söyleyebilirim içerik tüketmek için tab s9 çok daha iyiydi 120 hz oled ekranı ve hoparlörleri çok daha iyiydi air m2 ye göre.

Kesinlikle M4 diyorum. Geçen sene Samsung Tab S9 alıp iade ettim ve Air M.2 aldım. IPadOS'te not almak için binbir türlü uygulama var ama Android'de (Samsung özelinde) sadece Samsung notes ile yetinmek zorunda kalıyorsun GoodNotes falan iPadOS seviyesinde değil. IPad'in 4:3 ü formatı da not almak için daha güzel gelmişti bana. Ama şunu söyleyebilirim içerik tüketmek için Tab S9 çok daha iyiydi 120 Hz OLED ekranı ve hoparlörleri çok daha iyiydi Air M.2'ye göre.

Hocam bende iPad 10 var ama GoodNotes paralı o yüzden freenotes gibi bir şey kullanıyorum. O da reklamlı ve Huawei notes ile Samsung notes gibi değil. Başka hangi not uygulamasını kullanıyorsunuz?

Kesinlikle M4 diyorum. Geçen sene samsung tab s9 alıp iade ettim ve air m2 aldım. iPadOS te not almak için binbir türlü uygulama var ama androidde (samsung özelinde) sadece samsung notes ile yetinmek zorunda kalıyorsun goodnotes falan iPadOS seviyesinde değil. iPad in 4:3 ü formatı da not almak için daha güzel gelmişti bana. Ama şunu söyleyebilirim içerik tüketmek için tab s9 çok daha iyiydi 120 hz oled ekranı ve hoparlörleri çok daha iyiydi air m2 ye göre.
16'ya 10, 4'e 3'e göre evrensel kağıt ve defter öldçülerine daha yakın. Katılmıyorum.

Hocam bende iPad 10 var ama GoodNotes paralı o yüzden freenotes gibi bir şey kullanıyorum. O da reklamlı ve Huawei notes ile Samsung notes gibi değil. Başka hangi not uygulamasını kullanıyorsunuz?
Ben çoğu uygulamayı denedim ama en son notabilityde karar kıldım lite versiyonunda ai özellikleri falan yok yıllık 300 liraydı onu kullanıyorum

Huawei önerirdim ancak Google sorunundan ötürü uzak kalacağınızı düşünüyorum.
https://www.epey.com/tablet/honor-magic-pad-2.html bunu öneririm daha çok. Ekranı hoparlörü gayet iyi. Ders film içerik izlemede muazzam. Çipi de gayet iyi amiral gemisi düzeyinde ancak M4 kadar değil.
Çip konusunda çok güçlü olması gerekmiyorsa magic pad 2 de ki çipde amiral gemisi düzeyinde 6 yıl sorunsuz götürür.

Huawei'ler Google'dan ziyade donanım olarak da çok geride kalıyor maalesef. Güncel olarak HarmonyOS 4.3 olmasına rağmen geçen senenin MatePad 12X ve MatePad Pro 12.2 modelleri halen HarmonyOS 4.2 sürümünü kullanıyorlar, aradan geçen bir yıla rağmen bu küçük sürüm güncellemesini bile almamış olmaları beni soğuttu, tabii başka nedenler de var.

Bahsettiğiniz Honor da maalesef yazılım desteği konusunda geride kalıyor. 2031 yılında halen Android 16 kullanan bir tablet kullanmak istemem açıkçası, işlemci olarak da Samsung ve Apple'dan geride kalıyor.

Sizce ne yapmalıyım?

Huawei'ler Google'dan ziyade donanım olarak da çok geride kalıyor maalesef. Güncel olarak HarmonyOS 4.3 olmasına rağmen geçen senenin MatePad 12X ve MatePad Pro 12.2 modelleri halen HarmonyOS 4.2 sürümünü kullanıyorlar, aradan geçen bir yıla rağmen bu küçük sürüm güncellemesini bile almamış olmaları beni soğuttu, tabii başka nedenler de var.

Bahsettiğiniz Honor da maalesef yazılım desteği konusunda geride kalıyor. 2031 yılında halen Android 16 kullanan bir tablet kullanmak istemem açıkçası, işlemci olarak da Samsung ve Apple'dan geride kalıyor.

Sizce ne yapmalıyım?

Hocam Honor belki Apple'a göre desteği iyi değil ancak hiç güncelleme vermeme durumları yok. 3 sene verirler muhtemelen ki ilk güncellemesini aldı. Ayrıca sadece 1 AndroidOS güncellemesi alan cihazı 6-7 sene kullanmışlığım var. Açıkçası daha uyguna sunduğu ekran hoparlör vs çok iyi.

Sizce ne yapmalıyım?

Ayrıca Huawei cihazlar Android 12 de olduklarından güncelleme alıp almamaları çok önemli dğeil :D sürüm Update'i almıyorlar.

Hocam Honor belki Apple'a göre desteği iyi değil ancak hiç güncelleme vermeme durumları yok. 3 sene verirler muhtemelen ki ilk güncellemesini aldı. Ayrıca sadece 1 AndroidOS güncellemesi alan cihazı 6-7 sene kullanmışlığım var. Açıkçası daha uyguna sunduğu ekran hoparlör vs çok iyi.

Hocam Honor'un çıkış sürümü Android 14 ve şu an 16'yı almış durumda. Zaten şu an bile 1.5 yıl geçmiş tanıtımından bu yana.

Benim beklentim; uzun yıllar güncel yazılım kullanabilmesi ve uzun yıl kullanacağım için yüksek işlem gücü.

Tab S11'i düşünüyorum halen ama yükte 48⁰'ye ulaşıyor sıcaklığı, tablet gibi yüzey alanı büyük bir cihaz için bu sıcaklık çok fazla. İşlemcisi güzel ancak bu güzelliğine rağmen M4'ten ciddi bir fark yiyor.

Halen net karar veremedim, Tab S12 serisini mi beklesem acaba? Eylül'e kadar bekleyebilirim, okullar açılana kadar yani. Ama onun da fiyatı belli değil ve muhtemelen okullar açıldığında ucu ucuna tanıtılmış olacak, fiyatının düşmesini bekleyecek vaktim olmayacak gibi :(.

Air M4'e mi yönelmeliyim bu durumda?

16'ya 10, 4'e 3'e göre evrensel kağıt ve defter öldçülerine daha yakın. Katılmıyorum.

Sizin tavsiyeniz nedir hocam bu iki cihaz açısından, buna denk alternatif de olabilir.