Hocam Honor'un çıkış sürümü Android 14 ve şu an 16'yı almış durumda. Zaten şu an bile 1.5 yıl geçmiş tanıtımından bu yana.

Benim beklentim; uzun yıllar güncel yazılım kullanabilmesi ve uzun yıl kullanacağım için yüksek işlem gücü.

Tab S11'i düşünüyorum halen ama yükte 48⁰'ye ulaşıyor sıcaklığı, tablet gibi yüzey alanı büyük bir cihaz için bu sıcaklık çok fazla. İşlemcisi güzel ancak bu güzelliğine rağmen m4'ten ciddi bir fark yiyor.

Halen net karar veremedim, Tab S12 serisini mi beklesem acaba? Eylül'e kadar bekleyebilirim, okullar açılana kadar yani. Ama onun da fiyatı belli değil ve muhtemelen okullar açıldığında ucu ucuna tanıtılmış olacak, fiyatının düşmesini bekleyecek vaktim olmayacak gibi :(.

Air m4'e mi yönelmeliyim bu durumda?

Yani içerik ve ders not tutma anlamında M4 Air iyi değil. Ben sana söyledim 1 sene güncelleme alan Android cihazı bile 6-7 yıl sorunsuz kullandım ve hâla uygulama desteği devam ediyor.
Ancak sürekli güncel ve güçlü çip istiyorsan Honor burada güncellikte bitiyor.
Yani 2.el düşünürsen iPad Pro bak. Ya da bütçene yetecek Pro model.
Tab S12 bekleyebilirsin ama nasıl olur bilmem. Araştırmaya devam edin bence.
Air içerik anlamında kötü Tab S11'in kendi açısından eksileri var Honor'da güncel değil.

Yani içerik ve ders not tutma anlamında M4 Air iyi değil. Ben sana söyledim 1 sene güncelleme alan Android cihazı bile 6-7 yıl sorunsuz kullandım ve hâla uygulama desteği devam ediyor.
Ancak sürekli güncel ve güçlü çip istiyorsan Honor burada güncellikte bitiyor.
Yani 2.el düşünürsen iPad Pro bak. Ya da bütçene yetecek Pro model.
Tab S12 bekleyebilirsin ama nasıl olur bilmem. Araştırmaya devam edin bence.
Air içerik anlamında kötü Tab S11'in kendi açısından eksileri var Honor'da güncel değil.
M4 air neden ders anlamında iyi değil sizce

M4 Air neden ders anlamında iyi değil sizce.

Yani IPS ekranı geçtim, ekran boyutu da ders anlamında güzel değil. Ayrıca güzel not uygulaması istersen 3-5 bin ödemek zorundasın. Bir de Apple Pencil (Pro olanı değil düz) beğenmedim.
Şahsen MatePad 11.5 ve iPad 10 kullanıyorum. Tecrübelerimle söyledim.

Selam arkadaşlar, yakın zamanda bir tablet almayı düşünüyorum. Üniversitede ders için, not almak için, film/içerik izlemek için ve arada da olsa oyun oynamak için kullanacağım. Takriben 6-6,5 yıl kullanacağım için iyi bir şey olması önemli. :)

Sizce bu iki cihazdan hangisini almalıyım? Tab S11 ekran tarafında iyi olsa da yük altında ciddi şekilde ısınması, 128'lik modelde UFS 3.1 kullanılması ve AMOLED ekranın PWM'den dolayı uzun süreli kullanımda baş ağrısı yapmasından dolayı Tab S11'e pek sıcak bakamıyorum.

Buna karşılık Air M4'te IPS ekran dışında bir kusur göremedim (bu ekranda PWM sorunu yok), 60 Hz benim için sorun değil çünkü 120 Hz destekli telefonumu bile 60 Hz'de kullanıyorum. Bunun dışında M4 gibi çok güçlü bir SoC'e ev sahipliği yaptığı için daha uzun süre dayanır gibi geliyor. :)

Sizce hangisini almalıyım? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
5-6 Yıl gibi çok uzun dönem kullanacak iseniz M işlemcili ipad almanızı öneriyorum çünkü: iPad Pro M1 bile bugün hala güncelleme alan kasmayan donmayan nadir cihazlardan birisi, ikinci el de de kapış kapış gidiyor içindeki çip sayesinde. O dönemde çıkan çoğu iphone/ipad Apple Intelligence desteği almamış iken iPad Pro M1 bu güncellemeyi almıştır. Uzun ömürlülük gerçekten önemli ise direk M işlemcili iPad alıp geçin.

Yani IPS ekranı geçtim, ekran boyutu da ders anlamında güzel değil. Ayrıca güzel not uygulaması istersen 3-5 bin ödemek zorundasın. Bir de Apple Pencil (Pro olanı değil düz) beğenmedim.
Şahsen MatePad 11.5 ve iPad 10 kullanıyorum. Tecrübelerimle söyledim.
iPad air deki ekran düz ipad e göre çok daha iyi. Düz ipaddeki ekran lamine değil ekranla cam arasında boşluk var ama airde böyle bir şey yok. ips olayına ben de katılıyorum ama sadece dizi film izlemek için kesinlikle yeterli bir ekran. Kaleme gelirsek ben pencil proyu kullanıyorum ve çok memnunum. düz kalemde olmayan titreşimli geri bildirim ve kablosuz şarj gibi özellikleri var. arkadaşlarım kabloyla kalemi şarj ederken ben yazmayı bitirip kalemi tabletin üstüne koyduğumda 40-50 saniyede şarj oluyor hiç kalemimin şarjının bittiğini hatırlamıyorum. üstüne eylülde öğrenci kimliğiyle alındığında pro kalem ücretsiz. Ha ayrıca şunu da söylemek istiyorum tablet alınınca uzun yıllar kullanılan bir şey olduğundan ne kadar güçlü ve güncel kalırsa o kadar iyi. Şu an sıkıntı yaşatmaz ama bundan 3-4 sene sonra honor kesinlikle ipad air kadar performans veremez bence (üstelik m4 ipad air ın rami de 12 gb). Not uygulamasına da yıllık 300 tl verdim 3-5 bin çok olmuş biraz hangi uygulama o

iPad Air'deki ekran düz IPad'e göre çok daha iyi. Düz IPad'deki ekran lamine değil ekranla cam arasında boşluk var ama Air'de böyle bir şey yok. IPS olayına ben de katılıyorum ama sadece dizi film izlemek için kesinlikle yeterli bir ekran. Kaleme gelirsek ben pencil Pro'yu kullanıyorum ve çok memnunum. Düz kalemde olmayan titreşimli geri bildirim ve kablosuz şarj gibi özellikleri var. Arkadaşlarım kabloyla kalemi şarj ederken ben yazmayı bitirip kalemi tabletin üstüne koyduğumda 40-50 saniyede şarj oluyor hiç kalemimin şarjının bittiğini hatırlamıyorum. Üstüne eylül'de öğrenci kimliğiyle alındığında Pro kalem ücretsiz. Ha ayrıca şunu da söylemek istiyorum tablet alınınca uzun yıllar kullanılan bir şey olduğundan ne kadar güçlü ve güncel kalırsa o kadar iyi. Şu an sıkıntı yaşatmaz ama bundan 3-4 sonra Honor kesinlikle iPad Air kadar performans veremez bence. Not uygulamasına da yıllık 300 TL verdim 3-5 bin çok olmuş biraz hangi uygulama o

Honor zaten hiç M4 performansına yetişemez. Ancak 6-7 yıl götürür.
Bir de Air ile düz arasındaki tek fark lamine panel. Ancak yine de Air ekran ve hoparlör yönünde başarısız. İçerik izlemede çok fark ettirir. Bir de GoodNotes 3 bin değil miydi yanlış hatırlamıyorsam.

Bir de Air ile düz arasındaki tek fark lamine panel. Ancak yine de Air ekran ve hoparlör yönünde başarısız. İçerik izlemede çok fark ettirir. Bir de GoodNotes 3 bin değil miydi yanlış hatırlamıyorsam.
1773846256105.webp
Zaten önceliği içerik tüketmekse üstte de belirtmiştim tab s9 un bile ekranı ve hoparlörü kesinlikle daha iyiydi ama arada sırada izlenecekse hiçbir sıkıntı yaratmaz. Düz ipadle air ekranı renk olarak da aynı değil. Önceliğin dizi film izlemekten çok not tutmak olduğunu düşünüyorum. Goodnotesun 3 bin tl olan paketi tek alımlıktır yani sonsuza kadar kullanılabilen paketidir diye düşünüyorum.

Zaten önceliği içerik tüketmekse üstte de belirtmiştim Tab S9'un bile ekranı ve hoparlörü kesinlikle daha iyiydi ama arada sırada izlenecekse hiçbir sıkıntı yaratmaz. Önceliğin dizi film izlemekten çok not tutmak olduğunu düşünüyorum. GoodNotes'un 3 bin TL olan paketi tek alımlıktır yani sonsuza kadar kullanılabilen paketidir diye düşünüyorum.

Yani en boy oranı bile fark ettirdi bana. MatePad'den aldığım not çok daha iyiydi.

Hocam biraz bakındım da Tab S12'de Dimensity 9500 kullanılsa bile M4'e yine de yetişemiyor güç olarak, Geekbench skorlarını inceledim biraz.

IPS konusunda haklısınız, 60Hz kısmı hiç sorun değil, şu anki cihazım 120Hz desteklemesine rağmen 60Hz'de kullanıyorum. Ancak bildiğim kadarıyla IPS'lerde AMOLED'lerdeki gibi yanma olasılığı yok, 5. yılda AMOLED yanığı çıkabilir mi acaba Samsung'larda?

Başka da bir alternatif bulamadım maalesef :(.

Eki Görüntüle 233903Zaten önceliği içerik tüketmekse üstte de belirtmiştim Tab S9'un bile ekranı ve hoparlörü kesinlikle daha iyiydi ama arada sırada izlenecekse hiçbir sıkıntı yaratmaz. Düz IPad'le Air ekranı renk olarak da aynı değil. Önceliğin dizi film izlemekten çok not tutmak olduğunu düşünüyorum. GoodNotes'un 3 bin TL olan paketi tek alımlıktır yani sonsuza kadar kullanılabilen paketidir diye düşünüyorum.

Hocam ben açıkçası eğer Air M4 alırsam yanına Apple Pencil (USB Type-C) alırım diye düşünüyordum. Normal bir kullanıcı için Pencil Pro ile çok farkı var mıdır bu kalemin?