Bir şeyin farz olması, yapılmadığında kişinin dinden çıkacağı anlamına gelmez.İslam'da kapalı giyinmek farz. Buna uymayan dinden çıkmış ve kafir sayılır.
İslam Kafirlere kendi hukuklarına göre yargılanmalarına, kendi mahallelerinde yaşamasına izin veriyor. Özgürlüğün dik alası bu. Halife Ömer Kudüsü geri aldığında, Hristiyanlarla bir söyleşme imzalıyor. Koca devlet başkanı, avamı yani halkı ciddiye alarak onlarla sözleşme imzalıyor, biz sizin kilisenize dokunmayacağız, canınızı malınızı koruyacağız diyerek. Bunun örneğini nerede gördün? Anayasa dediğin şey toplumsal sözleşmedir, bunun ciddiyeti de daha 18-19.yüzyılda yeni yeni ortaya çıkıyor. Toplumsal Sözleşmeyi adamlar 636'da uygulamışlar. Arada bin iki yüz sene fark var.İslamın kafirlere karşı tutumunu hepinizin bildiğini varsayıyorum.
Şeriat ile yönetilen bir ülke yok. Şeriat = İslam Hukuku. Bütün ülkelerin kendilerine ait demokratik bir anayasası var. Zaten Avrupa İnsan Haklarına göre böyle bir hukuk uygulayamazlar, anında dışlanırlar.Şeriat ile yönetilen ülkelerde bu durum daha vahim.
Böyle bir kaynak yok, ne yazdığını merak ettim. Bir mesajda bu kadar hata yapmışsın, bir de insanlara araştırın da öyle gelin diye caka satıyorsun. Biraz absürt değil mi sence de?Detaylıca, herkese cevap vererek, kaynaklarla yazı yazdım da geri sildim.
Son düzenleme: