Praks

Uzman
Merhaba,

Çizgi film ve animasyon öğrencisiyim. Hâlihazırda evde tüm ağır işlerimi hallettiğim, fazlasıyla yeterli bir masaüstü sistemim var. Bu yüzden dışarıda, okulda ve günlük kullanımda daha mobil bir cihaza geçmek istiyorum.

Elimdeki Gigabyte Aorus 16X 9SG (i7-13650HX, 16 GB DDR5 RAM, RTX 4070 140W, 1 TB SSD, 16" WQXGA 165Hz) cihazımı;

Apple MacBook Pro 14" (2023, M3 işlemci, 16 GB RAM, 512 GB SSD, Uzay GRIS'i, Pil Devri: 42) ile takas etmeyi planlıyorum.

Karşı taraf, bu takas için benim üzerime 10.000 TL nakit ödeme yapmamı istiyor. Evde güçlü bir PC olduğu senaryoda, okul hayatım için bu takasa 10 bin TL fark vermem sizce mantıklı mı? Piyasa değerlerini ve bölümümün gereksinimlerini düşünerek yorum yapabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teklifi yaparsınız üstüne istenecek fiyata bakarsınız. @michaelscofield @Ruindry
35k bi fiyat farkı isteniyor maalesef böyle bir bütçeye çıkmamın imkanı yok 10k bile biraz zor olacaktır benim için

evet benim de düşüncem şahsen bu yönde fakat herhangi bir yerde ya da ilanda böyle bir seçeneğim maalesef olmadı

M3 air 16:512 için kafa kafaya takas teklif edilebilirmiş fakat mantıksız geldi

Son düzenleme:
35k bi fiyat farkı isteniyor maalesef böyle bir bütçeye çıkmamın imkanı yok 10k bile biraz zor olacaktır benim için
Cihazı ölü fiyattan almak istiyorlar anlaşılan. Cihazı kendiniz satıp üstüne koyabileceğiniz bir senaryo olur mu peki?
Veya Amazon üstünden 9 ay taksitle kovalayabileceğiniz bir senaryo?

Cihazı ölü fiyattan almak istiyorlar anlaşılan. Cihazı kendiniz satıp üstüne koyabileceğiniz bir senaryo olur mu peki?
Veya Amazon üstünden 9 ay taksitle kovalayabileceğiniz bir senaryo?
evet bana da kendim satmak daha mantıklı geldi fakat baya uzun süreceğinden mantıksız oluyor amzondan 9 taksit almamın da pek bir ihtimali yok k.kartı limitim fazlasıyla düşük arttırılmıyor da. en ideali şu an m3 pro ile takas etmek gibi geliyor