Windows 7'nin kendisinde install.wim'i Windows 10 ISO'suna atıp kurulumu Windows 10 ile açıp yüklemeyi 7 olarak yaparsanız sorunsuz UEFI olur. UEFI sistemde Windows 7'yi çalıştırmak için Secure Boot kapatıp CSM'i aktif etmeniz gerekir. Sonra boot olur. Ayrıca disk yönetiminde EFI diski görünür.

Hocam biliyorum Windows 7'yi UEFI olarak kurabildiğimizi ama bazen bazı ISO'lar sorun çıkarabiliyor. Bu yüzden söyledim.

Öncelikle herkese tekrardan merhaba sürüm tanıtmıyorum sizce yaptığım Windows 9 tutar mı?

Hayır, tutmaz çünkü Windows 8.1'in Preview sürümü de Windows 9 olarak tanıtıldı (yedirildi insanlara) zaten halihazırda var sen daha neyi geliştireceksin anlamadım. Şunu da bil dostum insanlar böyle Custom ISO'ları pek kullanmazlar işlerine yaramadığı için

Hayır, tutmaz çünkü Windows 8.1'in Preview sürümü de Windows 9 olarak tanıtıldı (yedirildi insanlara) zaten halihazırda var sen daha neyi geliştireceksin anlamadım. Şunu da bil dostum insanlar böyle Custom ISO'ları pek kullanmazlar işlerine yaramadığı için.

İyide technical Preview'i kastediyorsun onunla yapmadım zaten konsept amaçlı bu kadar da kasmamak gerek.

Merhaba değerli Techolay üyeleri. Son günlerde yaşanan bazı olaylar sonrası insanların yararına olacak bir proje geliştirmek istiyoruz size de tanıtalım istedik.

Malum, Windows 7'nin artık desteği kesildi ve çoğu program destek vermiyor artık ve eski sistem kullananlar bu durumdan mağdur oluyorlar. Biz de bu duruma bir çözüm için daha önce Vista için yapılan extended kernel özelliğini Windows 7'ye de getirip sizlerin ücretsiz şekilde yararlanmanızı istiyoruz.

Proje fikir ve destekleri için @Silinen üye ve @mercha'e teşekkürlerimi iletiyorum.

İnşallah başarırsınız hocam sizi sonuna kadar destekliyorum, insanlığın yararına işler yapan kişilerden zarar gelmez.