Tanrı Korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz diye kimden bahsettiğinizi metnin başında belirtseydiniz, okuyan insanlar okurken benden mi bahsediyor diye düşünmezlerdi, daha güzel bir yazı olurdu. Elinize sağlık.

Mesela ben annemi kızdırmaktan korkarım, ama çok severim.

Allah'ı korkup sevme nedeninin annenle aynı olduğunu düşünmüyorum ben annen büyük hastalıklar yaratamaz senin kaderini çizip belirleyemez büyük hastalıklar yaşatıp iyileştiremez bunlardan korktuğun için sevmek zorunda hissettiğini düşünüyorum açıkçası.

İnsan galiba bu konuda korku ile sevgiyi karıştırıyor. Sadece korktuğun zaman zihninde canlanan ve ona bağlanma, dayanma isteği bulunan bir fikirdir tanrı kavramı. Sen düşünmezsen yoktur sen düşünürsen vardır. Bir fikirdir kısacası. Tanrıya inanan insanlar zaten tanrıyı sevmezler ki zaten sevgi böyle bir şey değildir. Hayalini bile kuramadığın bir şeye manevi bir sevgi hissedemezsin, anca kendini kandırabilirsin.

Ölünce ne olacağını merak ediyorum bir şeyden korkmaktan çok.
Kayaların düşündüğü şey olacaksınız. Doğmadan önce, yani bundan birkaç milyon veya birkaç milyar yıl önce neyseniz o olacaksınız.

Küçükken camide korkuttular hep hocalar. Yok şöyle yanarsın böyle yanarsın. Şu jatta 7000 sene yanacaksın. Sonra 8ci kata cıkartacaklar ordada 6000 sene yan acaksın. Ordan 4cü kata indirecekler ordada akrepler yiyecek vs vs. Günümüzde müslümanım diyenler bile doğru dürüst neye inandıklarını bilmiyor. Kücükken ne söylendiyse ona inanıyor bence. Günümüzde kimse Tanrıdan korkmuyor, sadece kameralardan korkuyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…