Makaleler
13
Yer
Bolu Dağı Tüneli
Selamlar,

Bir zamanlar eski forumlarda gördüğümüz mesajların altında "iPhone 5 cihazından TapaTalk kullanılarak gönderildi." gibi ifadeler bulunurdu. Eski XenForo'larda da sıkça rastlıyorum.

Tapatalk'ın yok olma sebebi AMP'nin gelişmesi mi oldu?

Türk saat forumunda hala kullanılıyor. Muhtemelen Xenforo gibi mobil uyumlu altyapılar gelişince bir anlamı kalmadı. Eskiden o forumlara mobilden girince çok kullanışsız kalıyordu.

AMP işin sadece küçük bi kısmı. Tapatalk'ın asıl katili Responsive Tasarım devrimi oldu.
Hatırlarsan eskiden vBulletin, eski phpBB falan mobilde rezaletti. Sürekli zoom yap, sağa kaydır falan işkenceydi resmen. O zaman Tapatalk kurtarıcıydı. Ama ne zaman ki XenForo 2, Discourse gibi modern yazılımlar çıktı ve forumlar mobil tarayıcılarda sorunsuz kullanılmaya başlandı, işte o an Tapatalk'ın fişi çekildi.

Bir de Tapatalk yönetimi çok açgözlü davrandı bence. Uygulamayı reklama boğdular, yok VIP üyelik, yok sürekli bildirim tacizi... İnsanları bezdirdiler. Ben de o dönem sildim, bi daha da yüklemedim.

Şu anki modern forumlarda tarayıcı deneyimi zaten uygulama gibi, gerek kalmadı yani.