Tarayıcı önerisi

LibreWolf öneririm, uBlock Origin ile mükemmel çalışıyor üstüne Firefox'da bulunan veri toplayan telemetriler yok. Ancak en hızlısı değil.

Chromium tabanlı olacaksa LibreWolf kadar önermesem de Helium öneririm, bu daha hızlı ama güvenlik olarak biraz daha zayıf. Yine de en iyi Chromium budur.

(Chrome ile Vivaldi öneren olmuş, az güldürmeyin ya )

Helium ya da LibreWolf öneririm.

Hızlı çalışan bir tarayıcı arıyorum.

Şu an Opera kullanıyorum ama bence bilgisayarın hızına ayak uyduramıyor. Opera GX mesela bu konuda tatmin eder mi?
Opera GX gayet iyi Optimizasyon için Chrome öneririm.

Opera GX gayet iyi Optimizasyon için Chrome öneririm.
Ama Ram kullanımını minimum'a getirmen lazım opera gx'de

Yapay zeka ve Yusuf İpek'i azalt.

Yapay zeka ve Yusuf İpek'i azalt.
Yazdığım tek bir cümle bile “yapay zekâ” değil. Yusuf İpek YouTube kanalını 2019’da açmış. Ben 2017 yılında Maltego ve Tor Browser kullanıyordum, günlük kullanım için tercih ettiğim işletim sistemi de Ubuntu’ydu. Kariyer planlamam siber güvenlik üzerineydi, sonrasında başka fırsatları değerlendirerek o yoldan vazgeçtim. Çevrenden birinin sana “Internet Explorer çok yavaş, sana Chrome kuralım” dediği günden beri internetle evliyim ben dostum. Seninle sidik yarıştırmıyorum, zaten bunun için vakit harcamam. Sadece ortaya attığın tezin neden anlamsız olduğunu izah ediyorum ki insanlar yanlış yönlendirilmesin.

Google, gelirinin çok büyük kısmını reklamlardan kazanan bir şirket. Bu yüzden Chrome tarafındaki mahremiyet meselesini sadece “tarayıcı hızlı mı, sade mi” seviyesinde ele almak bana çok yüzeysel geliyor. Birçok tarayıcı siteler arası takip, üçüncü taraf çerezleri, izleyici engelleme ve parmak izi korumaları konusunda daha agresif davranırken Chrome bu konularda yıllarca daha geriden geldi ya da beklenen seviyede aksiyon almadı. Bunun cevabı da çok karmaşık değil. Chrome, Google’ın reklam ekosisteminden bağımsız düşünülebilecek bir ürün değil. Chrome sayesinde milyarlar kazanıyorlar.

PrivacyTests.org üzerinden bakıldığında da Chrome’un izleyici engelleme ve benzeri mahremiyet başlıklarında zayıf bir performans gösterdiği görülüyor. Chrome sade ve kullanışlı olabilir, buna lafım yok fakat günümüz dünyasında mahremiyet en önemli kriterlerden biri. Bu yüzden mahremiyet bu kadar önemliyken “Chrome kullan geç” demek bana göre hiç doğru bir tavsiye değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…