Birkaç yeri kesmek/kırpmak, arkaya şarkı eklemek veya birkaç basit düzenlemeler yapmak isteyenler için mükemmel bir pratiktir. Bazen ben de basit işler için bu siteleri kullandığım oluyor. Şimdi sizlere bazılarını zamanında kullanmış olduğum siteleri göstermek istiyorum. Oldukça pratik ve kolaylık sağlarlar, hatta video editlemeyi/düzenlemeyi bilmeyenler için harika bir makale olacaktır. Uzatmadan hemen anlatmaya başlayalım!

1- Clipchamp

1714416733092.webp
1714417072704.webp
1714417086781.webp

Microsoft tarafından yapılmış bir online video editörüdür. Minimalist yani basit bir arayüze sahiptir. Bizlere yapay zeka ile video oluşturma imkanı sunmaktadır. Elinizde bulunan videoya ne isterseniz videoyu ona göre oluşturacaktır/düzenleyecektir. Mesela çok basit bir örnek verecek olursak: arkaya klasik bir şarkı ekle diyerek videonun arkasına klasik türünden bir şarkı ekleyebilir.

Ortada görmüş olduğunuz fotoğraf Clipchamp'ın video düzenleme arayüzüdür. Sol ve sağ taraflarında işinizi kolaylaştıracak menüler bulunmaktadır. Gerçekten aşırı basit ve optimize yapmışlar. Basit işler için cidden pratik oluyor, şiddetle tavsiye ederim.

2- Canva

1714418558511.webp

Canva'yı daha çok şablonlar için tercih ediyorum. Gerek kendi işlerim gerekse freelancer işleri için kullanıyorum. Tabii ki şablonların hepsi ücretsiz değil, bazılarını telif nedeniyle kullanamıyorsunuz. Ben tasarımın kaba halini alıp baştan kendime göre değiştiriyorum. Böylece sorun yaşamıyorum.

Eğer YouTube veya yayın platformlarında içerik üretiyorsanız buradan birkaç şablon edinebilirsiniz. Mesela fotoğrafın sol alt kısımlarında gördüğünüz gibi yayın için bir şablon bulunuyor. Son olarak videoyu sürükleyip kırpıp biçerek basit bir şekilde düzenleyebiliyorsunuz.

3- Capcut

1714419124723.webp
1714419558747.webp
1714419987532.webp

Son maddemize geldik. Clipchamp ile beraber çok kullanıyorum. Son sırada olma sebebi sistemimin düşük olmasından dolayı temel işler haricinde çok fazla iş yapamıyorum. Ayrıca yine yine şablonları için kullandığım oluyor. İnsanların hazırladığı video şablonları bulunuyor. Bunları kendinize göre düzenleyip seçebilirsiniz.

Ek olarak resim kısmında gerçekten çok işe yarar özellikleri bulunmaktadır. YouTube, Instagram veya işle alakalı(restoran menüsü gibi) şablonları var, bunları kendinize göre yine düzenleyebilirsiniz.

Makalemizin sonuna geldik. Umarım sizlere fayda sağlayabilmiştir, sağlıcakla kalınız!​

Son düzenleme:
Canva insanı gerçekten şaşırtıyor ya, bana göre şu an en iyisi O, içeriğine hayran kalıyorum, resmen bir site koca koca tasarım uygulamalarıyla yarışıyor ve yaratıcı insanlar için gerçekten bir sürü şablon mevcut.

Çok yararlı içerik bu arada. :thumbsup:

Canva insanı gerçekten şaşırtıyor ya, bana göre şu an en iyisi O, içeriğine hayran kalıyorum, resmen bir site koca koca tasarım uygulamalarıyla yarışıyor ve yaratıcı insanlar için gerçekten bir sürü şablon mevcut.

Çok yararlı içerik bu arada. :thumbsup:

Teşekkür ederim hocam.

@NanoMetre gizlilik olarak soruyorsanız bilmiyorum hocam.

@TevfikKolaylı listeye ekleme yapabilirsiniz hocam. Eleştiri, tavsiye vs. her şeye açığız.

@Silinen üye haber vermeyi unutmuşum, çok pardon. Hocam, AE programı kadar olmasa da bunlar onun alternatifleri sayılır. :)

Son düzenleme: