Merhaba, çok sinirimi bozan bir problem var. Normal kullanımda hiç bir sıkıntı yok, ama iş internet tarayıcılarına gelince sağda solda kara kara şeyler belirip gidiyor arada bir. Çok rahatsız edici. Takıntı haline gelince daha daha siniriniz bozuluyor. Bunu yaşayan var mı?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?Monitör ya da ekran kartı sorunu ama ekran kartı olması muhtemel. Donanımsal hzılandırma kapatıp denedin mi?
DarthGorsoy
Bilgin
Bu konuyu inceleme şansınız var mı?
techolay.net
Opera GX Donanım Hızlandırma Sorunu
Merhabalar, Opera GX'de donanım hızlandırma kullandığım zaman ekranda ekran kartı bozulmuş gibi parçalanma ve garip kareler vs. çıkıyor. Donanım hızlandırma kapatınca olmuyor. Chrome için sanırsam bir yerlerden HDR ayarlarını mı ne yapabiliyormuşuz, bu şekil bir çözüm var mıdır? Ayrıca 3-4 defa...
Tek bir tarayıcıda mı oluyor? Ben Microsoft Edge'de siyah ekran yaşıyordum 1 saniyeliğine. Donanım hızlandırmasını kapayınca düzeldi.
Son düzenleyen: Moderatör:
Donanım hızlandırıcıyı kapamayı deneyin. Sorun çözülmezse tarayıcı değiştirmeyi deneyin, eğer yine çözülmezse ya driver sorunudur, ya da donanımsaldır tahminlerimce.
Denemedim fakat onu kapatınca da mouse'u aşağı yukarı kaydırdığımda ekranın ortalarında yırtılma oluyor. O daha da rahatsız edici olduğu için 3 dakika bile çekemedim o ayarla kullanmayı.Monitör ya da ekran kartı sorunu ama ekran kartı olması muhtemel. Donanımsal hzılandırma kapatıp denedin mi?
Bir çok tarayıcı kullandım. Edge'de Chrome'da Opera GX'de. Sorun devam ediyordu. Anlamadığım şey neden sadece tarayıcılarda oluyor bu sorun?Tek bir tarayıcıda mı oluyor? Ben Microsoft Edge'de siyah ekran yaşıyordum 1 saniyeliğine. Donanım hızlandırmasını kapayınca düzeldi.
Sizde de mi oluyor? Ekran kartı ne sizin?
Zannediyorsam, benim kuzenimin bilgisayarında da görmüştüm su sorunu. Aynı monitörü kullanıyoruz bir de. Ekran kartında bir sorun olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Monitörde bir sorun olabilir ya da, genel çoğu kullanıcıda yaşanan bir sorun olabilir.Monitör ya da ekran kartı sorunu ama ekran kartı olması muhtemel. Donanımsal hzılandırma kapatıp denedin mi?
Monitör bilgisi vermek gerekir ise, tam hatırlamıyorum ne olduğunu fakat marka LG ve aynı şekle sahip gibiler emin olamıyorum.
Aynı özelliklere sahip. HDMI 75HZ FreeSync 1 Ms bir monitör.
Son düzenleme:
Denemedim fakat onu kapatınca da fareyi aşağı yukarı kaydırdığımda ekranın ortalarında yırtılma oluyor. O daha da rahatsız edici olduğu için 3 dakika bile çekemedim o ayarla kullanmayı.
Birçok tarayıcı kullandım. Edge'de Chrome'da Opera GX'de. Sorun devam ediyordu. Anlamadığım şey neden sadece tarayıcılarda oluyor bu sorun?
Sizde de mi oluyor? Ekran kartı ne sizin?
Zannediyorsam, benim kuzenimin bilgisayarında da görmüştüm su sorunu. Aynı monitörü kullanıyoruz bir de. Ekran kartında bir sorun olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Monitörde bir sorun olabilir ya da, genel çoğu kullanıcıda yaşanan bir sorun olabilir.
Edge ve Chrome'da oluyor. Bence NVIDIA kaynaklı sorun olmalı. Dizüstü bilgisayarı masaüstü olarak kullanıyorum harici ekranda yapıyor siyah lekeleri Intel ekran kartında böyle bir sorun yokken NVIDIA kartına geçtiği zaman yapıyor.
Bilgisayarı 1 aydan biraz fazla oldu daha alalı. Tarayıcılar hariç hiç bir şeyde sıkıntı çekmiyorum.Edge ve Chrome'da oluyor. Bence NVIDIA kaynaklı sorun olmalı. Dizüstü bilgisayarı masaüstü olarak kullanıyorum harici ekranda yapıyor siyah lekeleri Intel ekran kartında böyle bir sorun yokken NVIDIA kartına geçtiği zaman yapıyor.
Bilgisayarı 1 aydan biraz fazla oldu daha alalı. Tarayıcılar hariç hiçbir şeyde sıkıntı çekmiyorum.
Eskiden daha sık yapıyordu siyah lekeleri bekle düzeltirler güncelleme ile.
İsterseniz şimdilik Firefox tarayıcı kullanın.