Target Disk Mode'u USB A üzerinden gerçekleştirebilir mi?

ErlikÇağlar 41

Üstün
Makaleler
7
Yer
Iwatodai, Gekkoukan Lisesi Yurdu
Selam, Macbook 2006'ya Windows kuracağım, disk yazmaktansa Target Disk Mode ve VM ile yaparım dedim. İlla FireWire şart mı yoksa USB A üzerinden yapabilir miyim?

Selam, Macbook 2006'ya Windows kuracağım, disk yazmaktansa Target Disk Mode ve VM ile yaparım dedim. İlla FireWire şart mı yoksa USB A üzerinden yapabilir miyim?
Target Disk Mode, genellikle FireWire bağlantısı ile çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak, belirli USB A üzerinden belirli koşullar altında çalışması mümkün olabilir. Buna göre işlem yapmayı deneyebilirsiniz. İşte adım adım öneriler:

1. Hazırlık:
- Hem eski MacBook'unuzu hem de diğer Mac bilgisayarınızı (veya uyumlu bilgisayarı) hazırlayın.
- Her iki cihazda da güncel işletim sistemlerinin yüklü olduğundan emin olun.

2. Doğru Kabloları Kullanın:
- Her iki cihaz arasında bir USB A kablosu kullanarak bağlantı yapmayı deneyin. Ancak, her iki cihazın USB bağlantısının desteklediğinden emin olun. (MacBook 2006’nın desteklediği USB standartlarına dikkat edin.)

3. Target Disk Mode Uygulama:
- 2006 model MacBook'unuzu kapatın.
- Açarken hemen "T" tuşuna basılı tutun. Bu, onu Target Disk Mode’a alacaktır.
- Eğer USB bağlantısı destekleniyorsa, MacBook'unuzun depolama alanı diğer cihazda bir dış disk gibi görünecektir.

4. Alternatif Olarak:
- Eğer USB bağlantısı çalışmıyorsa, FireWire kullanarak deneyin. FireWire kablosu mevcutsa, bu yöntem daha az sorun çıkacaktır.

5. VM ile Kurulum:
- Diğer Mac bilgisayarda, gerekli sanal makine yazılımını (örneğin, Parallels veya VMware) kullanarak Windows kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer USB A üzerinden herhangi bir bağlantı kuramazsanız, FireWire seçeneğini tercih etmeniz daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…