Selam, Macbook 2006'ya Windows kuracağım, disk yazmaktansa Target Disk Mode ve VM ile yaparım dedim. İlla FireWire şart mı yoksa USB A üzerinden yapabilir miyim?
Target Disk Mode, genellikle FireWire bağlantısı ile çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak, belirli USB A üzerinden belirli koşullar altında çalışması mümkün olabilir. Buna göre işlem yapmayı deneyebilirsiniz. İşte adım adım öneriler:
1.
Hazırlık:
- Hem eski MacBook'unuzu hem de diğer Mac bilgisayarınızı (veya uyumlu bilgisayarı) hazırlayın.
- Her iki cihazda da güncel işletim sistemlerinin yüklü olduğundan emin olun.
2.
Doğru Kabloları Kullanın:
- Her iki cihaz arasında bir USB A kablosu kullanarak bağlantı yapmayı deneyin. Ancak, her iki cihazın USB bağlantısının desteklediğinden emin olun. (MacBook 2006’nın desteklediği USB standartlarına dikkat edin.)
3.
Target Disk Mode Uygulama:
- 2006 model MacBook'unuzu kapatın.
- Açarken hemen "T" tuşuna basılı tutun. Bu, onu Target Disk Mode’a alacaktır.
- Eğer USB bağlantısı destekleniyorsa, MacBook'unuzun depolama alanı diğer cihazda bir dış disk gibi görünecektir.
4.
Alternatif Olarak:
- Eğer USB bağlantısı çalışmıyorsa, FireWire kullanarak deneyin. FireWire kablosu mevcutsa, bu yöntem daha az sorun çıkacaktır.
5.
VM ile Kurulum:
- Diğer Mac bilgisayarda, gerekli sanal makine yazılımını (örneğin, Parallels veya VMware) kullanarak Windows kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.
Eğer USB A üzerinden herhangi bir bağlantı kuramazsanız, FireWire seçeneğini tercih etmeniz daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.