Kayra342727

Uzman
Tarihi küçüklüğümden beridir merakım hep vardı, hep bu konu hakkında araştırmalar yaptım arkadaşlarımla bu konular hakkında tartıştım bilgiler edindim. Zaten etrafımda beni tarihe merakıma ve milliyetçiliğimle bilir beni. O yüzden tarihi gerçekten seviyorum ve tarih okurken sıkılacağımı düşünmüyorum, lakin tarih okuyan işsiz kalıyor diyenler var. Benim amacım İlber Ortaylı, Murat Bardakçı, Erhan Afyoncu gibi bir kariyer çizmek istiyorum. Sizce günümüz Türkiye şartlarında tarih okursam işsiz kalır mıyım? Tarih bölümü okunur mu?

Üniversite dışında tarih hocası falan olmak istemiyorum bu arada, lisede ortaokulda anlatsam dinleyen birkaç kişi çıkar zaten, ben kitleye hitap etmek istiyorum.

Ek olarak söyleyeyim Osmanlı tarihine daha çok merak duyuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nerede okuyacagina bagli. Ilk 1000'e girersen cok iyi universiteler var buralarda okuyup akademisyen olabilirsin onun haricinde zor. Zaten akademisyenlik haricinde pek bir sansin yok.

Söyledigin kisiler ailesi zengin yalniz. Buyuk yerlere yoksullar gelemez bu devirde ben inanmiyorum artik. Illaki aileden destek goreceksin varlikli birisi olacaksin o halde okunur. Lise, ilkokul ogretmeni vs. olmak istemiyorum diyorsun o halde tamamen nufusuna bagli bir şey bu. Cevren saglamsa her şey olabilirsin bilgin olup olmamasi fark etmiyor. Dunyanin en kotu insaniysan eger aileden varlikliysan her yerde el ustunde tutulursun.

Bu hayat boyle ona gore yolunu ciz. Benim de hedefim Üniversite'de bilgisayar ogretmeni olmakti veya buyuk bir mobil yazilim sirketi kurmakti.(İlkokuldan beri hayalim.) Ama iste hayat sartlari geregi bazi sorunlar yasadim, yasiyorum. Askerden sonra herkes dusman oluyor issizsen. En guvendigin insandan darbeler yiyip, hor goruluyorsun.