Yanlış bilgi : Nihal Atsız Atatürkçüdür.

Doğrusu : Nihal Atsız gençlik yıllarında Atatürk'ü övücü ifadelerde bulunmuş olsa da sonrasında Atatürk hakkında çok ağır söylemlerde bulunmuştur. Kendisi Atatürk karşıtı bir insandır. Nihal Atsız'ın Atatürk ve İsmet Paşa hakkında söylediklerine vereceğim kaynak üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak
Bu bilgi doğru değildir. Atsız Ata Atatürk'e sadece fikren karşıdır Atatürkçü olmasa bile Atatürk'e saygısızlık etmemiştir. Kendisi " Bu gidişle korkarım, Türkiye'de Atatürk'ü savunan bir ben kalacağım. Çok aşırı ve haksız bir Atatürk düşmanlığı propagandası yapılıyor."
Sözleriyle 1974 Dönemindeki siyasi konjonktürden rahatsız olmuş. Ve Atatürk'e saygı duymuştur.

Bu bilgi doğru değildir. Atsız Ata Atatürk'e sadece fikren karşıdır Atatürkçü olmasa bile Atatürk'e saygısızlık etmemiştir. Kendisi " Bu gidişle korkarım, Türkiye'de Atatürk'ü savunan bir ben kalacağım. Çok aşırı ve haksız bir Atatürk düşmanlığı propagandası yapılıyor."
Sözleriyle 1974 Dönemindeki siyasi konjonktürden rahatsız olmuş. Ve Atatürk'e saygı duymuştur.

Verdiğim kaynakta yazanlara baksaydın keşke. Açık bir şekilde Atatürk ve İsmet Paşa'yı aşağılıyor, söyledikleri saygısızlıktır. Zaten Nihal Atsız gibi bir faşistin Atatürk ile aynı yolda gitmesi beklenemezdi.

Verdiğim kaynakta yazanlara baksaydın keşke. Açık bir şekilde Atatürk ve İsmet Paşa'yı aşağılıyor, söyledikleri saygısızlıktır. Zaten Nihal Atsız gibi bir faşistin Atatürk ile aynı yolda gitmesi beklenemezdi.
Atsız ata faşist değil milliyetçidir. Bahsettiğin kaynaklarda Atatürk'e saygı duyarım ama görüşlerine katılmıyorum dediği. Kaynakların 1944 gibi eski tarihlere ait olması Ve Son Paragrafta Oğlu Yağmur atsız'a Atatürk hakkında yanıldığını zaten belirtmiş. :) Benim dediğim olay ise 1974'te ve Atsız ata Atatürk'e saygı duyan şerefli bir Türk şairidir.

Atsız ata faşist değil milliyetçidir. Bahsettiğin kaynaklarda Atatürk'e saygı duyarım ama görüşlerine katılmıyorum dediği. Kaynakların 1944 gibi eski tarihlere ait olması Ve Son paragrafta Oğlu Yağmur atsız'a Atatürk hakkında yanıldığını zaten belirtmiş. :) Benim dediğim olay ise 1974'te ve Atsız ata Atatürk'e saygı duyan şerefli bir Türk şairidir.

Son paragrafta belirtilen şeyin kesin olmadığı yine aynı yerde belirtilmiş. Atatürk'e karşı duyguları zikzak çizerek ilerliyor olsa da söylediklerin açık bir şekilde Atatürk'ü aşağıladığı anlaşılıyor.

Nihal Atsız faşist bir insandı, Türk ırkı hariç hiçbir ırka iyi gözle bakmazdı. Aynı zamanda kürtleride hiç sevmezdi.

İlk cümleye dair bir kaynak var mı hocam? Ben dogrulayamadim çünkü.

3 askere 1 silah düşmesi kadar vahim durum var mı bilmiyorum ama Stalingrad savaşı döneminde Rusların elinde askerlerin hepsine yetecek kadar silahı olmadığı biliniyor. Bazı askerleri silahsız cepheye sürüp ölen askerlerin silahlarını alıp savaştıkları çok fazla hem batı hem doğu kaynaklarında var.

ABD savaşa girmeden önce de Rusya'ya ciddi silah ve ekipman yardımı yapıyordu. Rusların Almanlara karşı direnebilmesini sağlayan da bu yardım oldu. 400 bin jip ve kamyon, 14 bin uçak, 13 bin savaş tankı, 4.5 milyon ton yiyecek gibi bir askeri yardım paketleri var.

Atatürk de kan milliyetçisidir, Atsız kadar olmasa da Türklüğü her zaman üstünlük olarak tanımlamıştır. Cumhuriyetin ilk yıllarında kan olarak Türk olmayanların birçok haktan mahrum kaldığını biliyoruz. Cumhuriyetin ilk yılları faşist, despotik bir rejimdir, Milli Mücadele'de büyük emekleri bulunan kahraman paşalarımızın hepsi tasfiye edilmiştir, sırf Atatürk'ün ordu'yu Musul'a yani İngilizler'in üzerine sürmesine ve diktatörlüğüne karşı çıktıkları için.