1151

Uzman
Makaleler
5
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada tarikat ve cemaatleri eleştiren CHP eski Ankara milletvekili Yıldırım Kaya'ya 43 bin 367 lira manevi tazminat cezası verildi. Kaya, "Konuşmamdan sonra Afganistan'dan, Suriye'den, Irak'tan, IŞİD'ten, Taliban'dan telefonlarla ölüm tehditleri aldım. Hakkımda tazminat davaları açıldı. Tazminat davalarında aleyhime verilen yüklü para cezaları var. Para cezalarıyla beni yıldırıp, bu alandaki mücadelemden vazgeçireceğini zannedenler yanılıyor" dedi.

Buna da ceza vermezsin, doğruları söylemiş ama nitekim ifade özgürüğü yok... Sonra da hükümet Türk varlıklarına yabancı ilgisi bekliyor.
Bu kadar kötü yönetim şekliyle çok bekler. Yabancılar keriz mi, hukukun yerlerde süründüğü yere gelsin?

Erdoğan gidene kadar hiçbir şey düzelmeyecek, boşa umutlandırıyorlar milleti.

Neden karşı olmayalım, ne iş yapıyor bu adamlar?

Türkiye Cumhuriyeti; şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz.

'Neden karşı olmayalım, ne iş yapıyor bu adamlar?' derken? Ne gibi bir iş yapmalarını bekliyorsun? İlla bir iş mi? Yapmaları gerekiyor?
Ve yapmadıklarını nereden biliyorsun?
Evde otura otura canınız sıkılıyor ne yapcağınız şaşırıyorsunuz biraz dışıarı çıkıp temiz bir hava almanızı tavsiye diyorum bayım (iyi anlamda).

'Neden karşı olmayalım, ne iş yapıyor bu adamlar?' derken? Ne gibi bir iş yapmalarını bekliyorsun? İlla bir iş mi? Yapmaları gerekiyor?
Ve yapmadıklarını nereden biliyorsun?
Evde otura otura canınız sıkılıyor ne yapcağınız şaşırıyorsunuz biraz dışıarı çıkıp temiz bir hava almanızı tavsiye diyorum bayım (iyi anlamda).

Ne iş yapıyorlar da devletten insanlar, Cumhurbaşkanı dahil onları ziyaret ediyor, hayatımda binemeyeceğim arabalara biniyorlar? Ben sana bunu soruyorum, bu adamların mal varlıkları bayağı vardır bence. :)

Rehberi kuran olanın bence bu gibi tarikatlara ihtiyacı yoktur, birinin arkasından muhabbet kuşu gibi bağırmaya da ihtiyacı yoktur.

Kardeş anlat bilelim, neler yaparlar, faydaları nelerdir.

Tarikattan kastınız nedir? İsmailağa gibi cemaatlerin ülkenin lehine olmadığı ortada.

Bayım şunu demek istiyorum aslında siz muhalifler sürekli tarikatlar kapatılsın gibi şeyler savunurken diğer kesime zaten koz verirsiniz partinizede sempati duymazlar ve bence kapatılmasıda etik değil.

Bir kere bu cemaatlerin sohbetine katıldım sonra bıraktım iğrenç espiriler yapmaktan başka işleri yok.