Bence konuların tartışmaya sebep olacağı gerekçesiyle kapatılması biraz garip. Burası bir forum ve hepimizin ayrı düşünceleri bulunuyor. Bence biraz tartışıp herkesin fikrini almaktan zarar geleceğini düşünmüyorum. Zaten bir sürü yetkili konuları inceliyorlar ve herhangi bir sorunda hemen müdahale edebilirler. Bu konu hakkında benim gibi düşünen var mı? Yorumlarınızı bekliyorum.
Çoğu konuda insanlar insanlara saygı da göstermiyorlar, 2 mesaj sonra üslup sorunları baş gösteriyor. Moderatörlerin konuları gelip kilitlemesi veya müdahale etmeleri de 8-9 sayfayı bulabiliyor. Benim düşüncem bu şekilde.
Üyeyi tek bir rapor etrafında değerlendirmek bana göre çok yanlış. İlk raporda mesajını silerim ardından uyarısız düzenlerim. Tüm bunlara rağmen düzelmiyorsa da uyarısını veririm. Uyarı vermek (Bazı konular hariç) "bana" göre en son işlem adımı.
Olay bence tartışma çıkması değil tartışmadaki insanların tutumu. 15-16 yaşındaki (ya da daha küçük) çocuk din ile ilgili ailesinden duyduğu şeyleri anlatıyor ad hominem yapıyor bilgisi olmadan fikir sunmaya çalışıyor üslubu da çok yanlış.
Konular onaylanmayacağına onların mesajları silinsin.
Bunu artılıyorum. "XXX kız bana bakar mı" diye konu bile açılıyor. İşte bu kısımda bunlar niye onaylanıyora geliyoruz ama salla artık Bence forum şu an çok yeni. Zamanla oturacak her şey. Moderatör almaları lazım. ♥
İşte konuyu açma sebebim de aslında bir bakıma buydu, @Yonga da zaten çok güzel eklemiş. Yok şu bana bakar mı şunu yapsam olur mu falan konuları açılıyorsa bu konular neden açılamıyor o düşündürdü. Zamanla belki değişir.
Bu hususta daha önce yeterli bir cevap vermiş olduğuma inanıyorum. Ne yazık ki tartışma çıktığı taktirde işler çok ama çok farklı noktalara gidiyor. Öyle bir çirkefleşme, öyle bir çirkinleşme var ki... Biz forumda böyle üsluplu mesajlar görmek kesinlikle istemiyoruz. O yüzden işlerin sıkıntıya gideceğini gördüğümüz zaman konuyu kapatıyoruz.
Konuyu kapatmadığımız da oluyor, o zaman da konuyu KAPATTIRIYORSUNUZ. Siz yapıyorsunuz yani.
Unutmayın ki moderasyon ekibi konuyu keyiflerinden kilitlemiyorlar.
Tanrı hakkındaki konular eğer 14-15 yaşında daha adamakıllı düşünemeyen bir kişi değilseniz kavgayı körükleme potansiyeli %0 olan konular. Bu forumda insanlar birbirine saygı göstermesini de biliyorlar.
Yaş ile ilgisi yok bence, kişinin karakteriyle ilgili daha çok. 15 yaşında adamakıllı tartışan insanlar da var, 22-23 yaşında troll yapan insanlar da var.
Yaş ile ilgisi yok bence, kişinin karakteriyle ilgili daha çok. 15 yaşında adamakıllı tartışan insanlar da var, 22-23 yaşında troll yapan insanlar da var.
Normal tartışma konuları kilitlenmiyor zaten, huzur bozucu tartışma yaratabilecek olanlar kilitleniyor. Açılan konudan anlaşılıyor müdahale edilmezse ne yaşanacağı.
İstisnai durumlarda eğer konu birden bire sapıp tartışmaya dönmüşse ya mesajlar temizleniyor ya da gerekli işlemler yapıldıktan sonra konu kilitleniyor.
Merhaba arkadaşlar. Yarın 23 Nisan ve okul tatil olduğu için müsaitim. Aydın'dan Futbol, Basketbol, PlayStation 5 vb. oyunlar oynayabileceğimiz oyun arkadaşı arıyorum. Çevre illerden de gelebilirseniz memnun olurum.