Makaleler
10
Özellikle İsrail-Filistin ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi kutuplaşmalara sebep olabilecek konular onaylanmasın. Haberler paylaşılabilir, fakat mesaj göndermek yasak olmalı. Gereğinden fazla boş mesajlar ve tartışmalar olabiliyor. Sonuçta burası bir teknoloji forumu; tarih ve siyaset tartışılacak bir forum değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -4 Eksi
Olay gereğinden fazla kavga ve seviyesiz tartışma olması. Seviyeli ve saygılı şekilde tartışmalar elbet olmalı. Her konu eninde sonunda siyasete bağlandığından tadı kaçıyor.
Raporladığınız takdirde gerekli işlemler sağlanıyor, bahsettiğiniz konular zaten doğrudan siyasetle alakalı olduğundan dolayı normal. Kategoriyi de engelleyebilirsiniz, 3-4 kişi rahatsız oluyor diye 15 kişinin sırf bu kategoride zaman geçirmek için girip bundan mahrum kalmasını doğru bulmadım.
Teknoloji forumunda bu olaylar tartışılmamalı.
Ayrıca teknoloji ağırlıklı bir forum olması Sosyal'i tamamen öyle yapmıyor gördüğünüz üzere, teknolojiyle alakasız kategorilerden de yüzlerce başlık mevcut. Mantığınıza göre felsefe ve konu dışı kategorileri de kapanmalı, dün ''Gmail'' konusu açıldı kaç sayfa tartışma döndü mesela, bunlar her yerde olur.

Moderatörlerde insan ve her an foruma müdahale edemiyorlar. Özellikle geç saatlerde açılan konularda bu mevcut. Gerekli moderasyon işlemleri sabaha sarkabiliyor. Bu geçen sürede çok fazla mesajlaşmalar ve hakaretler olabiliyor.

Özdenetim. Kendini tutamayan yazmasın ben çoğunlukla yazmam bugün gergindim iki forumda gergin şekilde yazdım denk gelince yazarken de farkındaydım kişide bitiyor iş.

Moderatörlerde insan ve her an foruma müdahale edemiyorlar. Özellikle geç saatlerde açılan konularda bu mevcut. Gerekli moderasyon işlemleri sabaha sarkabiliyor. Bu geçen sürede çok fazla mesajlaşmalar ve hakaretler olabiliyor.

Şu anlık saat şartı yok bildiğim kadarıyla. İleride getirebiliriz demişti Enes hocam.

Yine de bu tür konuların yasaklanması için bir bahane değil bu.

Raporladığınız takdirde gerekli işlemler sağlanıyor, bahsettiğiniz konular zaten doğrudan siyasetle alakalı olduğundan dolayı normal. Kategoriyi de engelleyebilirsiniz, 3-4 kişi rahatsız oluyor diye 15 kişinin sırf bu kategoride zaman geçirmek için girip bundan mahrum kalmasını doğru bulmadım.
Şu anlık zaten onaylanma gibi bir durumu yok o 15 kişide gelir - basar gider.

Ayrıca teknoloji ağırlıklı bir forum olması Sosyal'i tamamen öyle yapmıyor gördüğünüz üzere, teknolojiyle alakasız kategorilerden de yüzlerce başlık mevcut. Mantığınıza göre felsefe ve konu dışı kategorileri de kapanmalı, dün "Gmail" konusu açıldı kaç sayfa tartışma döndü mesela, bunlar her yerde olur.

Konuyu profilime atar mısın burada konu dışı olmasın. Tartışma modundayım bugün keyifleneyim az.

Alevli tartışma standartları getirilebilir ama standartlar ne olacak kime göre neye göre olmaması için standart olmalı.

Kural ihlali yapanların banlanmask için

Yine de bu tür konuların yasaklanması için bir bahane değil bu.

Özdenetim. Kendini tutamayan yazmasın ben çoğunlukla yazmam bugün gergindim iki forumda gergin şekilde yazdım denk gelince yazarken de farkındaydım kişide bitiyor iş.

Herkes özdenetim sahibi değil maalesef. Moderasyon bu yüzden var zaten. Hem yeşilli olan site hem Techolay'ın konu onaylama sistemini bu yüzden beğeniyorum. Gereksiz konular elenebiliyor.

Konuyu profilime atar mısın burada konu dışı olmasın. Tartışma modundayım bugün keyifleneyim az.

Alevli tartışma standartları getirilebilir ama standartlar ne olacak kime göre neye göre olmaması için standart olmalı.

Kural ihlali yapanların banlanmask için.

Dediğiniz de bir çözüm yolu. Öneri açmamın sebebi zaten bu soruna bir çözüm bulmak. Saygı çerçevesi içinde tartışarak bulmak tabii ki.

Herkes özdenetim sahibi değil maalesef. Moderasyon bu yüzden var zaten. Hem yeşilli olan site hem Techolay'ın konu onaylama sistemini bu yüzden beğeniyorum. Gereksiz konular elenebiliyor.

Bence sen moderatörlük başvurusu yapabilirsin dostum, hem tartışmanın hakaret seviyesine geldiği noktaları gözleyebilir konuyu kilitleyebilirsin, böyle destek olmalısın yoksa yasak çözüm değil yani.

Mesela bir genç, ekonomimizin ne denli rezil olduğunu, buna hükümetin sebep olduğunu, alım gücünün hatta yaşamanın bile zor olduğunu gerçek hayatta çok zor tartışır, ama bu forumda dilediği gibi dile getirebilmeli, örnek verdim.

Dediğiniz de bir çözüm yolu. Öneri açmamın sebebi zaten bu soruna bir çözüm bulmak. Saygı çerçevesi içinde tartışarak bulmak tabii ki.

Her şey yasaklanmalıya gider bu.

Bence sen moderatörlük başvurusu yapabilirsin dostum, hem tartışmanın hakaret seviyesine geldiği noktaları gözleyebilir konuyu kilitleyebilirsin, böyle destek olmalısın yoksa yasak çözüm değil yani.

Mesela bir genç, ekonomimizin ne denli rezil olduğunu, buna hükümetin sebep olduğunu, alım gücünün hatta yaşamanın bile zor olduğunu gerçek hayatta çok zor tartışır ama bu forumda dilediği gibi dile getirebilmeli, örnek verdim.

Evet haklısınız dile getirebilmeli fakat bu dile getirmeyi saygı çerçevesi içinde yapmalı. Aşağılıyan ve hakaret içeren şekilde yapılması uygun değil.