Makaleler
10
Özellikle İsrail-Filistin ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi kutuplaşmalara sebep olabilecek konular onaylanmasın. Haberler paylaşılabilir, fakat mesaj göndermek yasak olmalı. Gereğinden fazla boş mesajlar ve tartışmalar olabiliyor. Sonuçta burası bir teknoloji forumu; tarih ve siyaset tartışılacak bir forum değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -4 Eksi
Forumu forum yapan şey kurallar doğrultusunda tartışmak ama. :) herkes herkesle tabii ki aynı fikir de olmaz, sırf bir konuda fikir ayrılığına düşüldü diye farklı bir konuda çifte standart yapacak kişileri de kara listeye eklemenizi tavsiye ederim. Kural ihlali gördüğünüz yerleri raporlayabilirsiniz.

Olay gereğinden fazla kavga ve seviyesiz tartışma olması. Seviyeli ve saygılı şekilde tartışmalar elbet olmalı. Her konu eninde sonunda siyasete bağlandığından tadı kaçıyor.

Kesinlikle katılmıyorum, burası sadece bir teknoloji forumuysa sadece teknoloji konuşalım o zaman başka hiçbir şey konuşulmasın, bana kalırsa burası her türden konunun saygı çerçevesi içerisinde tartışılabileceği bir yer.

Ayrıca kutuplaştıran veya tartışma yaratan konu nedir ya? Zaten en basitinden bir protesto bile yapılamayan bir ülkede yaşıyoruz forumda bile insanlarla tartışıp farklı düşüncelerde olan insanlarla konuşamayacak mıyız? Tüm hassas konuları es mi geçeceğiz?

Kesinlikle katılmadığımı tekrar söylemek istiyorum, bu forumu seviyorum çünkü içerisinde her türden konuları açıp, insanlarla tartışabiliyor, fikir alışverişi yapabiliyoruz, hakaret derecesinde olan tartışmalara zaten moderatör arkadaşlar neredeyse saniyelik bir hızla önlem alıp konuları kilitliyor.

@Recep Baltaş sen ne düşünüyorsun hocam bu konuda merak ediyorum.

Teknoloji forumunda bu olaylar tartışılmamalı. Twitter'da gayet güzel communityler var onlara bakabilirsiniz.
Ben siyasetin her yerde olması gerektiğini düşünüyorum, dediğim gibi hayatın kendisi bu. Bundan kaçmak da bireyin direkt zararına olur. Siyasetten kaçan anne, babalarımız; dede, ninelerimiz yüzünden bu nesil bu kadar siyasetle uğraşıyor ya da -bana göre yanlış bir tabir olsa da- uğraşmak zorunda kalıyor mesela.

Özellikle İsrail-filistin ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi kutuplaşmalara sebep olabilecek konular onaylanmasın. Haberler paylaşılabilir, fakat mesaj göndermek yasak olmalı. Gereğinden fazla boş mesajlar ve tartışmalar olabiliyor. Sonuçta burası bir teknoloji forumu; tarih ve siyaset tartışılacak bir forum değil.

Tarihi işin içine katınca farklı oluyor çünkü tarih bir bilim. Benim buradan öğrendiğim kitaplar oldu. Bu kadar teknolojiye odaklanmasını gereksiz buluyorum. Türler ile ilgili konularda Evrim Ağacı önemli ve iş görür ama bunun dışında bu forumdan destek alınabilir fanatikliğe neden olmaz. Siyasette keşke düzgün tartışma olsa. Yine de açık olması lazım.

@5707 @1178 @6434 hepinizi haklısınız tartışma gereksiz demiyorum. Sadece saygı çerçevesi hızlı şekilde terkedildiği ve moderasyonun bazı saatlerde eksik kalması sebebiyle olası konular yasaklanmalı diye düşünüyorum. Alternatif olarak böyle konular moderasyonun daha aktif olduğu saatlerde onaylanabilir.

@5707 @1178 @6434 hepinizi haklısınız tartışma gereksiz demiyorum. Sadece saygı çerçevesi hızlı şekilde terkedildiği ve moderasyonun bazı saatlerde eksik kalması sebebiyle olası konular yasaklanmalı diye düşünüyorum. Alternatif olarak böyle konular moderasyonun daha aktif olduğu saatlerde onaylanabilir.

Her şeye yasak koymak çözüm değil, bunun en büyüğü ülkemizde mevcut, moderatörlerin gecenin en geç saatlerinde bile konu kilitlediğini gördüm, işlerini hızlı bir şekilde yapıyorlar eğer konuda artık insanlar birbirine hakaret edercesine tartışıyor ve tansiyon inmiyorsa.

Her kafadan bir ses çıkan ekşi sözlüğe de yazamıyor insanlar buranın özelliği bu. Ek öneri konusu açıp yazabilirsin ama bunun ucu aktifliğin az olduğu zamanlarda cevap yazılamasına kadar gider.

Her şeye yasak koymak çözüm değil, bunun en büyüğü ülkemizde mevcut, moderatörlerin gecenin en geç saatlerinde bile konu kilitlediğini gördüm, işlerini hızlı bir şekilde yapıyorlar eğer konuda artık insanlar birbirine hakaret edercesine tartışıyor ve tansiyon inmiyorsa.

Moderatör alımında saatler de değerlendiriliyor diye biliyorum yanlış mı? @Recep Baltaş.

Moderatörlerde insan ve her an foruma müdahale edemiyorlar. Özellikle geç saatlerde açılan konularda bu mevcut. Gerekli moderasyon işlemleri sabaha sarkabiliyor. Bu geçen sürede çok fazla mesajlaşmalar ve hakaretler olabiliyor.

Her kafadan bir ses çıkan ekşi sözlüğe de yazamıyor insanlar buranın özelliği bu. Ek öneri konusu açıp yazabilirsin ama bunun ucu aktifliğin az olduğu zamanlarda cevap yazılamasına kadar gider.

Moderatör alımında saatler de değerlendiriliyor diye biliyorum yanlış mı? @Recep Baltaş.

Şu anlık saat şartı yok bildiğim kadarıyla. İleride getirebiliriz demişti Enes hocam.