Bence konuların tartışmaya sebep olacağı gerekçesiyle kapatılması biraz garip. Burası bir forum ve hepimizin ayrı düşünceleri bulunuyor. Bence biraz tartışıp herkesin fikrini almaktan zarar geleceğini düşünmüyorum. Zaten bir sürü yetkili konuları inceliyorlar ve herhangi bir sorunda hemen müdahale edebilirler. Bu konu hakkında benim gibi düşünen var mı? Yorumlarınızı bekliyorum.
Abi sorun çıkarana ceza verirsin, paşa paşa uzaktan takip eder. Konuyu kilitleyip mesaj silmek artık bambaşka bir seviye. Onlarca üyenin erişimi kısıtlanıyor, yazılan onlarca mesaj siliniyor ve içi tamamen boşaltılmış bir konu kalıyor geriye.
Ama durun bakalım pek tontiş ve minnoş, kavgaya gelemeyen yöneticiler cezasız düzen sağlayabilecegini düşünüyormuş. Süreci görelim.
Vallahi bu tarz konular için +18 yaş sınırı getirilse bile, ben yine troll yapacak yapacak bir sürü hırbo olacağını düşünüyorum. Konuyu tartışmayan, ad hominem yapan, amacı insanları kışkırtmak olan kişilere bir müddet uyarı verilmesinin yeterli olacağını düşünüyorum. Uyarısı bitti, baktın hala akıllanmadı; her trollük yaptığında aldığı cezanın süresini arttıracaksın. Bak bakalım troll kalıyor mu ondan sonra.
Yaşı küçük olan arkadaşlarımız biraz fazla "heyecanlı" olabiliyorlar. Buradan yaşı küçük bir arkadaşımız kaç zamandır bana ulaşmaya çalışıyormuş, sonunda ulaştığında ve nedenini sorduğumda özür dilemişti benden konuşma tarzından ötürü. Adını vermiyorum, görürsen eğer öptüm canım.
Hocam, burada kaliteli bir ortam oluşturmak istiyorsak, bu ortamı kötü etkileyecek kişilerin burada bulunması pek de mantıklı olmaz. Kısacası:
[CODE title="Kod"]/ban isim 9999999 nedenyok[/CODE]
Simple concept, birinden birini tercih edersiniz. Bir seçenekte sadece sorun yaratan üyeleri uzaklaştırıp cezalandırıyorsunuz, diğerinde yaptırımsız bir şekilde herkesi. "Dağılın len" diyip salıyorsunuz, e yine toplanılacak ki. Yine aynı kişiler her ne yapıyorsa aynısına devam edecek. O konu kapanır, mesajlar silinir, 1 saat sonra başkası açılır, sonsuz döngü.
Ha kanımca artan sürelerle ceza sistemi gayet caydırıcı bir sistem bu arada. Dolayısıyla şu anki tutumunuzu ceza sistemi ile kıyaslamak baştan hata. Üst üste birer hafta bir uçsun bakalım bir daha yapıyor mu, görürüz.
Sosyal'de edindiğim gözlem şu oldu: Tartışmak zor iş. Üslubu korumak, saygı çerçevesinde konuşmak, tartışmayı nerede sonlandırmak gerektiğini bilmek, tartışmaya girilip girilmeyeceğini bilmek...
Sinirlere hakim olunamayıp illa cılkı çıkıyor. Uzayıp gidince de iyice konu dışına çıkılıyor, konu karman çorman oluyor. Sayılamayacak kadar çok yaşandı.
Bunu önlemek de zor iş sanırım, sorun derinlerde yatıyor çünkü. Tek dayanak ceza sistemi, gerektiğince katı olunmuyor olabilir ama bilgim yok bu konuda tabii.
Bunun takibi zor olabiliyor herhalde. Konuyu kilitlemek en rahat görünen yöntem. Bunları söylerken kilitlemeyi savunduğum anlaşılmasın, tarafsız bakıyorum çünkü en doğru çözümün ne olduğunu bilemiyorum.