Deleted

Çalışkan
Forumdaki ilk mesajımla herkesi selamlıyorum! :elsalla::gülümse:
Konuya gelecek olursak ben sistemimi satmaya ve yeni bir laptop almaya karar verdim. Grafik tasarım modelleme ve video işleri ile uğraşıyorum bu sebeple ekran kartının NVIDIA olması harika olurdu. Benim için en önemli iki kriter uzun vadeli kullanım(Future-proof) ve taşınabilirlik. Piyasayı araştırdığımda Slayer R9T 4070 Ti modeli fiyat performans açısından mantıklı görünüyor ancak burada benden daha derin bilgi sahibi birilerinin olduğuna eminim. Bütçemi zorlayarak en fazla 100 bine kadar çıkabilirim. Ancak gereksiz pahalı bir bilgisayar alıp 5-6 yıl sonra çöpe atmak istemiyorum.

Sizce hangi moller değerlendirilebilir ve şu an satın almak için mantıklı bir sezon mudur?

Grafik tasarım, modelleme ve video işleri için M4 MacBook Pro öneriyorum. Bütçen de uygun. Başka bakma bile. 😌 5-6 yıl sonra çöpe de atmazsın bu bilgisayarı.

Bir MacBook sana iyi bir malzeme kalitesi = sağlamlık, 20 saate yakın pil ömrü, sessiz çalışma imkanı (çoğu zaman fansız), tasarımlarını doğru renklerle görebilmek için referans monitörü kalitesinde ekran, ince çalışabilmek için aşırı hassas TrackPad ve ince bir laptoptan alabileceğin maksimum ses kalitesini sunar.

Bir MacBook sana iyi bir malzeme kalitesi = sağlamlık, 20 saate yakın pil ömrü, sessiz çalışma imkanı (çoğu zaman fansız), tasarımlarını doğru renklerle görebilmek için referans monitörü kalitesinde ekran, ince çalışabilmek için aşırı hassas TrackPad ve ince bir laptoptan alabileceğin maksimum ses kalitesini sunar.
Eskiden M1 Macbook Air sahibiydim ve o laptop kesinlikle övüldüğü kadar güçlü değildi. Ps gibi uygulamalarda beni yarı yolda bıraktı. Apple'ın RAM ve depolama konusundaki cimriliği beni markadan fazlaca uzaklaştırdı. Bu sebeple apple almayı düşünmüyorum. Kesinlikle istediğim form faktör ama politikaları beni yıldırdı.

Çok teşekkür ederim. Sizce Intel ve AMD işlemcileri arasında kritik bir fark var mı?

Eskiden M1 Macbook Air sahibiydim ve o laptop kesinlikle övüldüğü kadar güçlü değildi. Ps gibi uygulamalarda beni yarı yolda bıraktı. Apple'ın RAM ve depolama konusundaki cimriliği beni markadan fazlaca uzaklaştırdı. Bu sebeple apple almayı düşünmüyorum. Kesinlikle istediğim form faktör ama politikaları beni yıldırdı.

Çok teşekkür ederim. Sizce Intel ve AMD işlemcileri arasında kritik bir fark var mı?
M1 MacBook Air güçlü değil zaten. İş yapacaksan Pro alacaksın. M1’den M4’e çok yol alındı. MacBook kimseyi PS çalıştırırken yolda bırakmaz, tasarım, video, sosyal medya sektörü, ajanslar ve kuruluşlar Mac lab kuruyor kendine. Sektör bu bilgisayarlar üzerinden dönüyor. Biraz yanıltıcı bir yorum olmuş. Ya korsan yazılım kullandın ya da başka bir şey söz konusu. Mac, PS kullanırken yarı yolda bırakacak cihaz değildir.

Yine iş yapıyorsan RAM’i en az 16 GB şeklinde yapılandırılmış alman lazım. SSD çözümün varsa depolamayı dert etmene gerek yok. Video projelerimi 256 GB’lık MacBook Pro üzerinde yapıyorum. SSD içinden çalışıyorum.

Yine de bilgisayarın tuşuna basar basmaz elektrik süpürgesi gibi fan çalıştırmaya başlayan, konforsuz ve büyük, taşıması zor olan çeşitli Windows laptoplardan almak istiyorsan sen bilirsin. Sana önerilenlere baktım da kalas gibi bilgisayarlar. Üstelik şık da değiller. Gaming bilgisayar oldukları için…