Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alcheinz

Başarılı
Arkadaşlar Seagate Freeagent Go modelinde bir diskim var, bütün çocukluk ve aile anılarımız bundaydı, babam saçma sapan bilgisayarlara taka taka içini bit pazarına çevirmiş, her türlü virüs var.
Şu anda boşta riske atabileceğim bir bilgisayarım yok, kendi kullandığıma takıp risk almak istemiyorum, illaki biri anti-virüs uygulamamı geçecektir. Ben bu diskteki verileri kendi cihazımı riske atmadan, nasıl kurtarabilirim? Bunun için hizmet veren yerler var mı veya kendi yapabileceğim önereceğiniz bir şey var mı?

1723397734252.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Seagate Freeagent Go modelinde bir diskim var, bütün çocukluk ve aile anılarımız bundaydı, babam saçma sapan bilgisayarlara taka taka içini bit pazarına çevirmiş, her türlü virüs var.
Şu anda boşta riske atabileceğim bir bilgisayarım yok, kendi kullandığıma takıp risk almak istemiyorum, illaki biri anti-virüs uygulamamı geçecektir. Ben bu diskteki verileri kendi cihazımı riske atmadan, nasıl kurtarabilirim? Bunun için hizmet veren yerler var mı veya kendi yapabileceğim önereceğiniz bir şey var mı?

Eki Görüntüle 73509
Kaspersky net. Güven verir size.

Buradan Rescue Disk kullan. Linux tabanlı olduğu için HDD diskte zararlı yazılım olsa bile bulaşamaz.

Çözüm
Zaten Kaspersky free kullanmaktayım cihazımda ama takmaya çekiniyorum yine de.
Takın lütfen. Veritabanına ve davranış kalkanına güvenin.

Malwarebytes da indirebilirsiniz.

Geriye dönük kaspersky tam koruma. Yeni virüs olsa belki ama eski virüslerde tam korumaya sahip. Eğer çok daha önemliyse 30 gün norton kullanın.

Arkadaşlar hepinizin yazdıkları için teşekkür ederim. Kaspersky Rescue Disk'i USB belleğe kurup o şekilde kurtarmaya karar verdim. Hem başka işletim sisteminde hem de sizlerin önerdiği gibi Kaspersky ile temizlemiş olacağım. Teşekkür ederim hepinize.

Eki Görüntüle 73509

Sanal makine üzerine kurun, virüs yeme ihtimali azalır.

Buradan Rescue Disk kullan. Linux tabanlı olduğu için HDD diskte zararlı yazılım olsa bile bulaşamaz.

Rescue disk dil seçimi ve Kaspersky rescue disk graphic mode seçtikten sonra siyah ekranda takılı kalıyor. Henüz ilerleme kaydedemedim.