Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
22
Yer
Cordis Die
Bununla alakalı nasıl bir düzenleme ya da iyileştirme yapılabilir emin değilim. Konuyu "öneriler" kategorisine açmamın sebebi de sizlerin, fikirlerinizi bu başlık altına yazmanız.

Neden peki? Son zamanlarda, özellikle yakın zamanda bayağı arttı bu, kullanıcıların bir şey satın almak istediği ve bu doğrultuda tavsiye istedikleri konulara göz attığımda saçma sapan tavsiyeler verildiğini görmekteyim. Mesela en basitinden telefon, laptop tavsiyeleri. Yani tamam arkadaşlar, ben de herkesin düşüncelerinin ve zevklerinin farklı olduğunun bilincindeyim. Bir ürün kullanmışsındır, çok memnunsundur, kalkar önerirsin, problem değil. Fakat göz var izan var yahu, bazen öylesine tavsiyeler görüyorum ki "ne alaka la?" diyorum kendimce, sırf önermek için önerilmiş, başka cabası yok. Böylesine durumlara denk geldiğiniz elbet olmuştur diye düşünüyorum.

Nihayetinde, bunu engellemenin bir yolu var mı emin değilim, dediğim gibi. Eğer alternatif bir düzenleme yapılamaz ise sadece bu konudaki rahatsızlığımı ifade etmiş olurum, problem değil. Herkese iyi sosyaller dilerim.

Artı -2 Eksi
Kötü tavsiyeler olduğunda zaten konu içinde diğer üyeler bunun kötü olduğunu belirtiyor. Yönetimin ekstra bir hamle yapmasına gerek var mı?
Çok ekstra bir hamleye gerek yok diye düşünüyorum ya, fakat müdahale ettiğimiz zaman bazen konu bütünlüğü bozulup tartışma çıkabiliyor ''sen ne biliyon la'' gibisinden. Elbette nihayetinde yine ekip müdahale edip konu tekrar amacına uygun hale getiriliyor ama en başından hiç böyle olaylar yaşanmasa hem üyeler olarak uğraşmayız hem de yetkili arkadaşlar uğraşmaz.

Bununla alakalı nasıl bir düzenleme ya da iyileştirme yapılabilir emin değilim. Konuyu "öneriler" kategorisine açmamın sebebi de sizlerin, fikirlerinizi bu başlık altına yazmanız.

Neden peki? Son zamanlarda, özellikle yakın zamanda bayağı arttı bu, kullanıcıların bir şey satın almak istediği ve bu doğrultuda tavsiye istedikleri konulara göz attığımda saçma sapan tavsiyeler verildiğini görmekteyim. Mesela en basitinden telefon, laptop tavsiyeleri. Yani tamam arkadaşlar, ben de herkesin düşüncelerinin ve zevklerinin farklı olduğunun bilincindeyim. Bir ürün kullanmışsındır, çok memnunsundur, kalkar önerirsin, problem değil. Fakat göz var izan var yahu, bazen öylesine tavsiyeler görüyorum ki "ne alaka la?" diyorum kendimce, sırf önermek için önerilmiş, başka cabası yok. Böylesine durumlara denk geldiğiniz elbet olmuştur diye düşünüyorum.

Nihayetinde, bunu engellemenin bir yolu var mı emin değilim, dediğim gibi. Eğer alternatif bir düzenleme yapılamaz ise sadece bu konudaki rahatsızlığımı ifade etmiş olurum, problem değil. Herkese iyi sosyaller dilerim.

Raporlarsın geçer. Zaten diğer kullanıcılar konu içerisinde o ürünün kötü olduğunu belirtiyor. Daha ne istersin ki?

Raporlarsın geçer. Zaten diğer kullanıcılar konu içerisinde o ürünün kötü olduğunu belirtiyor. Daha ne istersin ki?
Herkesin aksine illa da kendi bildiğini savunan kıt beyinliler oluyor. Zoruma gidebiliyor mesela benim ara sıra. Uzun zamandır olmadı da umarım daha da olmaz. Bir de konuyla hiçbir alakası olmayan başka konulardaki mesajlarıma falan da beğenme ifadesi spamlıyorlar. Öyleleri de bol.

Herkesin aksine illa da kendi bildiğini savunan kıt beyinliler oluyor. Zoruma gidebiliyor mesela benim ara sıra. Uzun zamandır olmadı da umarım daha da olmaz. Bir de konuyla hiçbir alakası olmayan başka konulardaki mesajlarıma falan da beğenme ifadesi spamlıyorlar. Öyleleri de bol.

O spam olayı benim de dikkatimi çekti. Yapacak bi şey yok ne yazık ki.

müdahale ettiğimiz zaman bazen konu bütünlüğü bozulup tartışma çıkabiliyor ''sen ne biliyon la'' gibisinden
Eğer birisi cevap veriyor ve sizi tartışmanın içine sürüklüyorsa yapmanız gereken şey "cevap vermemek" ve "raporlamak".

Üyelerin algılayamadığı şey bu işte. Birisinin yazdığı, konu bütünlüğünü bozan mesaja başka bir üye cevap veriyor, yaptırım uygulanınca da benim suçum ne oluyor. Konu bütünlüğünü siz de bozmuş oluyorsunuz o kişiye cevap vererek. Sonra yönetim müdahale etmeli deniyor. Siz baştan kendinizi tutabilseniz sorun büyük ölçüde çözülecek.

Yönetim ne yapabilir? Birisi kullandığı veya beğendiği bir ürünü öneriyor diye yaptırıma mı maruz kalacak? Hadi diyelim ki X marka/model için bir yaptırım getirildi, bu markalar bitmez ki... Herkesin "çöp" dediği bir marka çıkacak. Sonra önerecek ürün kalmaz eminim.