Federal yönetim biçimlerinde dahi merkezî yönetim, ülkenin anadili dışında başka bir dilde söylemde bulunmaz hocam. Bu çok farklı bir konu.
Anlamadığın şey şu, bizim ülkemizde senin o Federal yönetim dediğin muhabbet yok, olmayacakta. Bunlar adım adım geçilecek eyalet sisteminin ayak sesleridir benim düşünceme göre. Yoksa niye millet meclisinin hesabından Kürtçe paylaşım yapsınlar? Bunlar nabız yoklamadır.

Bakalım bunun için harekete geçecek avukatımız, savcımız var mı göreceğiz. Buna şuanda ses çıkarmazsa Türk halkı dahası gelecektir.

Önce dille, sonra kendi belediye kanunlarıyla, ardından eyalet sistemi, sonrasını zaten bilirsiniz.

Anayasanın 3. maddesi: Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.

Yaptıklarının elbet ileride bir bedeli olacak.

Bakalım bunun için harekete geçecek avukatımız, savcımız var mı göreceğiz.

Önce dille, sonra kendi belediye kanunlarıyla, ardından eyalet sistemi, sonrasını zaten bilirsiniz.
Milletvekillerinde dokunulmazlık olduğunu biliyorsunuzdur umarım. Ayrıca zaten bunu şuan devlet planlıyor. Tiyatro yani. Adam sürpriz yapıp konuşmadı.

Anayasanın 3. maddesi: Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.

Yaptıklarının elbet ileride bir bedeli olacak.
İktidara talip olanlar da bu kafada olduğu için ileride bedeli olmayacak. Halk devrim yapmaya karar verirse başka tabi.

Anlamadığın şey şu, bizim ülkemizde senin o Federal yönetim dediğin muhabbet yok, olmayacakta. Bunlar adım adım geçilecek eyalet sisteminin ayak sesleridir benim düşünceme göre. Yoksa niye millet meclisinin hesabından Kürtçe paylaşım yapsınlar? Bunlar nabız yoklamadır.

Bakalım bunun için harekete geçecek avukatımız, savcımız var mı göreceğiz.

Hocam, ben bu olayı savunmadım ki. :D
TBMM, merkezî yönetimin bir parçasıdır. Anayasaya her gerçek ve tüzel kişi gibi merkezî yönetim de (devlet tüzel kişiliği) uymak zorunda. Burada Anayasanın 3. maddesine uymayan bir paylaşım söz konusu, inkâr edilemez.
Ben olaya siyasi tarafından bakmıyorum. Hukuki olarak başlı başına bir sorundur zaten.
Kaldı ki siyasi açıdan bakacak olursak da federal yönetime sahip ülkelerin (örnek olarak ABD) merkezî yönetimlerinin anayasalarında belirtilen anadil dışında başka bir dille açıklama yaptığı görülemez.

Yıl olmuş 2025 hala konuştuğumuz şeylere bak. Çok normal olmasi gereken bir şey. Yahu ben askere gittim 2.000 askerdik yarısından fazlası Kürttü. Artık Türk, Kürt tartışmalarının tamamıyle bitmesi ve ortak paydada buluşulması lazım.
Haklısınız ancak bunu ülkesini gerçekten seven birisi yapmalı. Şu an yapanlar ülkesini sevmiyor, hatta Amerika'ya peşkeş çekiyor. İnsanların çoğu bence bu yüzden tepki gösteriyor.

Türkiye Cumhuriyeti devleti özerk devlet kabul etmeyecek bir yüceliğe sahiptir. Halkımız bu hadsizlere gereken cevabı vermez ise daha çok başımıza çıkacaklar. Özerk devlet tanımını bu ülkeye uygun görmeyi tartışmayı dahi reddediyorum.

Yıl olmuş 2025 hala konuştuğumuz şeylere bak. Çok normal olmasi gereken bir şey. Yahu ben askere gittim 2.000 askerdik yarısından fazlası Kürttü. Artık Türk, Kürt tartışmalarının tamamıyle bitmesi ve ortak paydada buluşulması lazım.
Ulus devletinde olmaması gereken bir şey.

Hocam, ben bu olayı savunmadım ki. :D
TBMM, merkezî yönetimin bir parçasıdır. Anayasaya her gerçek ve tüzel kişi gibi merkezî yönetim de (devlet tüzel kişiliği) uymak zorunda. Burada Anayasanın 3. maddesine uymayan bir paylaşım söz konusu, inkâr edilemez.
Ben olaya siyasi tarafından bakmıyorum. Hukuki olarak başlı başına bir sorundur zaten.
Kaldı ki siyasi açıdan bakacak olursak da federal yönetime sahip ülkelerin (örnek olarak ABD) merkezî yönetimlerinin anayasalarında belirtilen anadil dışında başka bir dille açıklama yaptığı görülemez.
Evet, bende öyle bir şey yaptılar mı diyorum dostum ne anlatıyorsun ya? Anlamamak için neden bu kadar ısrar ediyorsun? Türkiye'nin "direkt yurt dışında ki bu sistemi kullanacaklar!" falan mı dedim? Hayır. Bunun ülkemizde bu bölünmeyi isteyecek kitleye göre yorumlanacağını söyledim, bas bas belirtmişim yorumumda.

Yapma yahu gözünü seveyim üç kere oku bir kere yaz. Aynı şeyi konuşuyoruz, sen farklı bir şey söylediğimi sanıyorsun direkt o sistemin anlamını yazıp duruyorsun bana.