erkuteer1

Becerikli
Merhaba.

PC kasasını TV'ye bağlayarak kullanıyorum. TV'de kasayı bağladıktan sonra "PC modu" ve "Oyun Modu" olarak ayarlayabiliyorum. PC moduna alırsam renkler daha parlak oluyor ancak "ALLM", VRR", "HGIG" gibi seçenekler pasif oluyor ancak gecikme anlamında oyun modu ile hiçbir fark göremiyorum. Oyun modunda ise bu özellikleri kullanabiliyorum ancak görüntü daha karanlık kalıyor. "HGIG" açıp Windows kalibrasyonunu buna göre yaptım. Renkler daha doğru gözüküyor. Detaylar çok iyi seviyede. Ancak oyun genel anlamda PC moduna göre daha karanlık kalıyor. DTM'yi açarsam "HDR parlaklık öncelikli" olarak ayarlarsam aydınlanıyor ancak HGIG pasife düştüğü için kullanamıyorum. HGIG çok iyi bir teknoloji tek sorunum karanlık kalması.

PC modu ile oyun modu arasında ne gibi fark var? PC modunda ALLM olmamasına rağmen hiçbir gecikme yok. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa hangi ayarları kullanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

PC kasasını TV'ye bağlayarak kullanıyorum. TV'de kasayı bağladıktan sonra "PC modu" ve "Oyun Modu" olarak ayarlayabiliyorum. PC moduna alırsam renkler daha parlak oluyor ancak "ALLM", VRR", "HGIG" gibi seçenekler pasif oluyor ancak gecikme anlamında oyun modu ile hiçbir fark göremiyorum. Oyun modunda ise bu özellikleri kullanabiliyorum ancak görüntü daha karanlık kalıyor. "HGIG" açıp Windows kalibrasyonunu buna göre yaptım. Renkler daha doğru gözüküyor. Detaylar çok iyi seviyede. Ancak oyun genel anlamda PC moduna göre daha karanlık kalıyor. DTM'yi açarsam "HDR parlaklık öncelikli" olarak ayarlarsam aydınlanıyor ancak HGIG pasife düştüğü için kullanamıyorum. HGIG çok iyi bir teknoloji tek sorunum karanlık kalması.

PC modu ile oyun modu arasında ne gibi fark var? PC modunda ALLM olmamasına rağmen hiçbir gecikme yok. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa hangi ayarları kullanmalıyım?
- PC Modu:
- Renkler genellikle daha parlak ve canlıdır.
- "ALLM", "VRR", "HGIG" gibi oyun odaklı teknolojiler pasif durumda olabilir.
- Giriş gecikmesi düşük kalır, ancak uzman özellikleri devre dışıdır.

- Oyun Modu:
- HDR ve oyun odaklı özellikler (ALLM, VRR, HGIG) aktiftir.
- Renk tonu ve parlaklığı genellikle daha karanlıktır.
- Giriş gecikmesi daha iyi hale getirilebilir ve oyuncu deneyimini geliştirmek için tasarlanmıştır.

Öneriler:
1. HDR'yi Aktif Hale Getirin:
- Nvidia veya AMD kontrol panelinden HDR ayarlarını kontrol edin. Doğru şekilde aktifleştirildiğinden emin olun.

2. Görüntü Ayarlarını Yapılandırma:
- TV ayarlarını kontrol edin. Parlaklık/doygunluk ve kontrast gibi ayarları arttırmayı deneyin.
- Oyun modu içindeki “Dinamik Arka Plan” veya “Parlaklık” ayarlarını aktive edin.

3. Windows Ayarları:
- Windows'ta "Ekran Ayarları" kısmında HDR'yi etkinleştirin.
- Windows renk yönetimi ayarlarını kontrol edin, gamma değerleri ile oynamak görüntü kalitesini etkileyebilir.

4. Kalan Modlar Arasında Deneme:
- Gerekirse oyun modu ile PC modunu sırayla deneyin. Bazı oyunların HDR desteklediğinden emin olun ve deneyimleyin.

5. Firmware Güncellemeleri:
- TV'nizin firmware'inin güncel olup olmadığını kontrol edin. Üretici tarafından sağlanan güncellemeler, performans ve özellikleri etkileyebilir.

Bu adımları takip ettikten sonra görülür bir değişim olup olmadığını değerlendirip geri dönüş yapabilirsiniz.