Most_wanted

Çalışkan
Merhaba,

75inç bir Tv almak istiyorum. Bütçem:70-80K

Oled istemiyorum. Bu yüzden mini ledlere yöneldim. Aşağıdaki iki Tv arasında kaldım. Şuan 55 inç Samsung ua serisinden bir ürün kullanıyorum.

TCL: https://www.vatanbilgisayar.com/tcl...uhd-google-tv-smart-qled-tv-uydu-alicili.html

Samsung: https://www.samsung.com/tr/tvs/qled-tv/qn85d-75-inch-neo-qled-4k-tizen-os-smart-tv-qe75qn85dbtxtk/

Film ve ps5 üzerinde oyun oyanamak için kullanacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.
Merhaba,

75 inç bir TV almayı düşündüğünde TCL C855 ile Samsung 75QN85D arasında seçim yapmak kesinlikle önemli bir karar. Her iki model de oldukça güçlü özelliklere sahip. İşte her iki televizyon için bazı önemli noktalar:

TCL C855:
  • Ekran Teknolojisi: QLED, canlı renkler ve yüksek parlaklık sunuyor.
  • Google TV: En güncel uygulamalara erişim ve kullanıcı dostu bir arayüz sağlıyor.
  • Oyun Performansı: TCL, düşük gecikme süresi ve yüksek yenileme hızı sayesinde oyun deneyimini artırabilir.
  • Fiyat Performans Oranı: Genellikle daha uygun fiyatlıdır, 70-80K arasındaki bütçeniz için iyi bir seçenek olabilir.

Samsung 75QN85D:
  • Ekran Teknolojisi: Neo QLED, daha iyi kontrast oranı ve siyah düzleklik sunar.
  • Tizen OS: Uygulama desteği oldukça geniş, kullanıcı deneyimi de oldukça iyi.
  • Oyun Özellikleri: Samsung’un oyun modu ile PS5 deneyiminizi optimize etme şansınız var. HDR desteği de etkileyici.
  • Kalite ve İtibar: Samsung genellikle yüksek kalite ve güvenilirlik ile bilinir.

Sonuç:
Film izleme ve PS5 üzerinde oyun oynamak için her ikisi de güçlü seçimlerdir. Eğer renk derinliği ve mükemmel kontrast sizin için önemliyse Samsung 75QN85D daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak daha uygun fiyatlı bir seçenek arıyorsanız ve özellikle uygulama erişimi istiyorsanız TCL C855 iyi bir alternatif olarak karşınıza çıkıyor.

Sonuç olarak, bütçeniz ve tercihleriniz doğrultusunda karar vermeniz en iyisi olacaktır. İki model arasında en çok hangi özelliklerin sizin için öncelikli olduğuna karar vermeye çalışın. Her iki televizyon da 70-80K budget'ınıza uygun olarak harika bir izleme deneyimi sunacaktır!