Selamünaleyküm arkadaşlar,
Evde 3 PC var ve takılmalarından şikaterçiyim.
Oynadığım tek oyun team Fortress 2
- Laptop (Acer Extensa V15-51G olması gerekiyor) (1TB SSD gen 3x4 (yeni aldım MLD) ama desteklemiyor sanırım 1000 MB'lerde yazma okuma alıyor / 8 GB RAM / i5 10.nesil MX230 2 GB) = TF2 gibi bir oyunda takılma oluyor düşük FPS mi drop mu tam kontrol etmedim açıkçası henüz.
- (GA-H55M-S2 v1, 3 - GTX 960 2 GB - 8 GB RAM 1333MHz - 250GB SSD +2TB HDD(oyunlar burada) ) = Sistem dosyalarında dolaşırken, tarayıcıda dolaşırken ve oyunda drop yiyor. Anlık FPS düşüşü takılma yaşanıyor.
- (P5K SE - ATI Radeon HD 512MB - 6 GB RAM - 500GB HDD = W7 Ultimate kurulu işlemci hatırlamıyorum önemi yok) = kritik sistem bu konuyu açma sebebim bu sistemde keşfettiğim olay.
Şimdi meseleye gelelim;
P5K SE, bu sistem birçok işletim sistemi denedim, en sade görüntüleyicileri denedim bunlara örnek olarak (Debian(Xfce), Arch Linux, Garuda Game Edition(bunu bile isteye kurdum ne olacağını görmek için). Ve sistemi takılmadan donmadan kullandığım tek işletim sistemi
Windows 7 ultiamte oldu. Dün gece kurdum ve inanılmaz hızlı. Hatta belki bilgi olur arkadaşkara "supermium" diye de Chrome tarayıcısı kurdum çok güzel kullanılıyor.
Anlamıyorum SSD RAM hiçbiri ile ilgisi yokmuymuş?
HDD 15 senelik vardır belki de, acaba senelere dayalı teknoloji gelişiyor ve buna göre HDD'lerde mi gelişiyor? Devir hızları aynı olsa da?
Mesela şu an oyun için kullandığım sistem (
GA-H55M-S2 v1, 3), her türlü drop yiyorum, Windows 10 kurulu ve SSD'de. RAM'den dolayıdır dedim Memtest yaptım RAM'lerim sapa sağlam, SSD desek? Windows 10 SSD'de zaten, dosyalarda dolaşırken bile drop yiyorum.
O zaman nedir bu droplar, anakart Windows 10 desteklemediği için mi? Anakart desteği yok diye takılma olur mu? İşin kötü yanı 2.el piyasada Windows 10 destekleyen ucuz anakart da yok.
Laptop, neden oyunda FPS düşüşü oluyor ki? TF2 yüksek işlemci isteyen bir oyun işlemciside gayet iyi bence. TF2'nin sistem gereksinimlerine göre fazla fazla yeter.