Çözüldü Team Fortress 2 FPS düşmesi sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vedstro
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 204
  • Etiketler Etiketler
    drop oyun
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vedstro

Gelişen
Selamünaleyküm arkadaşlar,
Evde 3 PC var ve takılmalarından şikaterçiyim.
Oynadığım tek oyun team Fortress 2
  • Laptop (Acer Extensa V15-51G olması gerekiyor) (1TB SSD gen 3x4 (yeni aldım MLD) ama desteklemiyor sanırım 1000 MB'lerde yazma okuma alıyor / 8 GB RAM / i5 10.nesil MX230 2 GB) = TF2 gibi bir oyunda takılma oluyor düşük FPS mi drop mu tam kontrol etmedim açıkçası henüz.
  • (GA-H55M-S2 v1, 3 - GTX 960 2 GB - 8 GB RAM 1333MHz - 250GB SSD +2TB HDD(oyunlar burada) ) = Sistem dosyalarında dolaşırken, tarayıcıda dolaşırken ve oyunda drop yiyor. Anlık FPS düşüşü takılma yaşanıyor.
  • (P5K SE - ATI Radeon HD 512MB - 6 GB RAM - 500GB HDD = W7 Ultimate kurulu işlemci hatırlamıyorum önemi yok) = kritik sistem bu konuyu açma sebebim bu sistemde keşfettiğim olay.
Şimdi meseleye gelelim;
P5K SE, bu sistem birçok işletim sistemi denedim, en sade görüntüleyicileri denedim bunlara örnek olarak (Debian(Xfce), Arch Linux, Garuda Game Edition(bunu bile isteye kurdum ne olacağını görmek için). Ve sistemi takılmadan donmadan kullandığım tek işletim sistemi Windows 7 ultiamte oldu. Dün gece kurdum ve inanılmaz hızlı. Hatta belki bilgi olur arkadaşkara "supermium" diye de Chrome tarayıcısı kurdum çok güzel kullanılıyor.
Anlamıyorum SSD RAM hiçbiri ile ilgisi yokmuymuş?

HDD 15 senelik vardır belki de, acaba senelere dayalı teknoloji gelişiyor ve buna göre HDD'lerde mi gelişiyor? Devir hızları aynı olsa da?
Mesela şu an oyun için kullandığım sistem (GA-H55M-S2 v1, 3), her türlü drop yiyorum, Windows 10 kurulu ve SSD'de. RAM'den dolayıdır dedim Memtest yaptım RAM'lerim sapa sağlam, SSD desek? Windows 10 SSD'de zaten, dosyalarda dolaşırken bile drop yiyorum.

O zaman nedir bu droplar, anakart Windows 10 desteklemediği için mi? Anakart desteği yok diye takılma olur mu? İşin kötü yanı 2.el piyasada Windows 10 destekleyen ucuz anakart da yok.

Laptop, neden oyunda FPS düşüşü oluyor ki? TF2 yüksek işlemci isteyen bir oyun işlemciside gayet iyi bence. TF2'nin sistem gereksinimlerine göre fazla fazla yeter.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Asiri karmasik yazmissiniz ancak anladigim kadariyla sunlari soyleyebilirim:
  • 2025 yilinda modern bir OS veya oyunu mekanik diske kurdugunuzda hayir beklememelisiniz. Hem OS hem de oyunu mekanik diske kurdugunuzda (3. sistem) ise gram hayir beklememeliniz.
  • Source 1 kullanan butun oyunlarda CPU'nuzun tekli cekirdek performansi cok onemli. Sonra da onbellegi. Coklu cekirdek performansi veya cekirdek sayiniz pek onemli degil. Source 1 oyunlari artik GPU yuku olarak pek agir degiller, bu yuzden modern bir sistemde cok yuksek ihtimalle genelde CPU limitli oluyorsunuz. Bu motoru kullanan oyunlar icin guncel yazilmamis kural diyelim.
  • TF2, Source'un 2007 surumunde calismiyor artik. Source'un CSGO branchini saymazsak, en guncel Source surumlerinden birini kullaniyor. Yillar once TF2'nin Source branchine doku akisi ozelligi eklediler ve varsayilan olarak bu ozellik acik. Takdir edersiniz ki bu ozelligin dogasi geregi mekanik diskler ile pek iyi calismayan bir ozellik, bu yuzden de drop yiyebiliyorsunuz. Bu yuzden HDD ile 2007'de TF2 oynasaydiniz, oyun bu kadar droplu calismazdi.
  • Ilk sistemde yanlis hatirlamiyorsam varsayilan gelen bellek konfigurasyonu kotuydu, bunun biraz etkisi olabilir.
  • H55 anakartli sistemin Windows 10 calistirmak konusunda sorunu olmamali. CPU'nuzu belirtmemissiniz, muhtemelen 2C/4T bir sey kullaniyorsunuz ve bu devirde oyle bir cekirdek konfigurasyonu ile sorunsuz oyun oynamayi unutmalisiniz.
  • Ustte yazilanin aksine TF2'nin Source surumu ile CSGO'nun Source surumu ayni degil. Sirf ikisine de elma diyoruz diye yesil elma ile kirmizi elma ayni seyler olmuyor.
  • Muhtemelen o HDD bozuk. Sirf sisteme takili bir HDD bozuk diye genel sistem performansi ve stabilitesi etkilenen cok sistem gordum, sizde de bu olabilir.
Kolay gelsin.
Valve oyunlarının genelinde işlemci önemli oluyor.

TF2'de CS:GO ile aynı motoru kullanıyordu. İsteseler Dota2 ve CS2 yaptıkları gibi grafikleri de bir kademe üste çıkarırlar. Bundan bağımsız CS:GO, DOTA2 ve L4D2 eski versiyonlarına kıyasla TF2 görsel olarak daha iyi diyebilirim. Yani oyunda daha fazla efekt vb. var. Görsellikte de keza benzer şekilde daha fazla efektler var. Tasarımsal olarak ve çıkış tarihinden dolayı belki size eski geliyor olabilir. Ama Valve 99 yapımı HL ve CS 1.6 bile güncelleme yayınlamaya devam ediyor. Source ile yaptıkları oyunlara görsel olarak da güncelleme yayınladıklarından, oyunlarda genelde Valorant gibi gözükse de daha çok detay var.

Bu oyunların hepsi de genel olarak iyi bir işlemci istiyorlar. İkinci sistemdeki ekran kartı TF2 için yeterli, ama işlemci, bellek ve SSD tarafı önem arz ediyor.

Kısaca TF2 göründüğünden daha çok kaynak isteyen bir oyun.

Artı -1 Eksi
Asiri karmasik yazmissiniz ancak anladigim kadariyla sunlari soyleyebilirim:
  • 2025 yilinda modern bir OS veya oyunu mekanik diske kurdugunuzda hayir beklememelisiniz. Hem OS hem de oyunu mekanik diske kurdugunuzda (3. sistem) ise gram hayir beklememeliniz.
  • Source 1 kullanan butun oyunlarda CPU'nuzun tekli cekirdek performansi cok onemli. Sonra da onbellegi. Coklu cekirdek performansi veya cekirdek sayiniz pek onemli degil. Source 1 oyunlari artik GPU yuku olarak pek agir degiller, bu yuzden modern bir sistemde cok yuksek ihtimalle genelde CPU limitli oluyorsunuz. Bu motoru kullanan oyunlar icin guncel yazilmamis kural diyelim.
  • TF2, Source'un 2007 surumunde calismiyor artik. Source'un CSGO branchini saymazsak, en guncel Source surumlerinden birini kullaniyor. Yillar once TF2'nin Source branchine doku akisi ozelligi eklediler ve varsayilan olarak bu ozellik acik. Takdir edersiniz ki bu ozelligin dogasi geregi mekanik diskler ile pek iyi calismayan bir ozellik, bu yuzden de drop yiyebiliyorsunuz. Bu yuzden HDD ile 2007'de TF2 oynasaydiniz, oyun bu kadar droplu calismazdi.
  • Ilk sistemde yanlis hatirlamiyorsam varsayilan gelen bellek konfigurasyonu kotuydu, bunun biraz etkisi olabilir.
  • H55 anakartli sistemin Windows 10 calistirmak konusunda sorunu olmamali. CPU'nuzu belirtmemissiniz, muhtemelen 2C/4T bir sey kullaniyorsunuz ve bu devirde oyle bir cekirdek konfigurasyonu ile sorunsuz oyun oynamayi unutmalisiniz.
  • Ustte yazilanin aksine TF2'nin Source surumu ile CSGO'nun Source surumu ayni degil. Sirf ikisine de elma diyoruz diye yesil elma ile kirmizi elma ayni seyler olmuyor.
  • Muhtemelen o HDD bozuk. Sirf sisteme takili bir HDD bozuk diye genel sistem performansi ve stabilitesi etkilenen cok sistem gordum, sizde de bu olabilir.
Kolay gelsin.

Çözüm

MX230 oyun için üretilmemiş bir GPU mu?
Hocam evet, sistemler donanım olarak eski farkındayım, bütçe anca bunlara yetti diyelim. Araştırdım, teknolojisini bilmem ama fiyat performans yönünden karlı parçaları 2. elden topladım.

Sistem 3 zaten sadece video izlemek için ve test içindi. W7'de kasmaması beni şaşırttı ama sanırım anladım.

Intel Core i7 875K işlemci.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir konuya açıklık getirmek istedim, benim ufaklık Laptop'da GPU driver silmiş, ondan dolayı kasıyormuş oyun yoksa daha öncesinde kasma olmuyordu. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…