Xiavion

Başarılı
Discord bildiğiniz üzere ülkemizde engellenmiş durumda. TeamSpeak geçtik mecburen. Burada da sunucu kurmamız lazım. Kuruyorum, sadece 192.168.1.XX ile kendim bağlanabiliyorum. Arkadaşlarımla sesli sohbet kuramıyorum. Bilgili birisi yardımcı olabilir mi?

TS5 kullanmamız için ne gerekiyor peki? TS5 içerisinden bana verilen server dosyasını çalıştırdım ben. Ayrıca ekran paylaşımı gibi özellikler gelecek ve bunları kullanmak istiyoruz, o zaman ne yapmamız gerekecek?

O duyuruyu ben de gördüm. İsmi TS5 mi olacak, yoksa direkt yeni Teamspeak olarak karşımıza mı çıkacak bilmiyorum. Biraz vakit var, yayın için vesaire beklemek durumundayız.

Olayın TS sürümü ile alakası yok. Sen local'de yayın yapıyorsun. Arkadaşlarınla iletişim kurmak için ortak bir ağda olmalısınız. Bunu aslında benzer mantık olan hamachi, radmin vpn tarzı uygulamalarda da yapabilirsiniz sanırım. Onun dışında bilgisayarınıza cloudflare tunnels kurarak local ip adresinizi bir domaine bağlayabilirsiniz. İkinci söylediğim biraz daha uzun yol. Tüm bunlar dışında ücretsiz vps sağlayan firmalar var ancak hiç denemedim. Yani kalıcı oluyor mu bilmiyorum.