Belki görülmemiştir diye burada da belirteyim.
Eki Görüntüle 160068
Eki Görüntüle 160070

Düne kadar bu alıntı geçerliydi. Malum sisteme gelen zamlardan ve revizyonlardan sonra pek değil.
Muadilliği doluluğu ile sağladığından aynı fiyata daha alımlı duruyordu. Sonradan GPU'yu Palit Infinity III yapıp fiyatı zamladıklarında avantajını yitirdi. [İnfinity III, çoğu iki fanlı model ile benzer sıcaklıları gösteren bir model. İnno3d daha iyi.]
Eki Görüntüle 160071
Benim iddiam ayrı ayrı toplamak üzerine olduğundan hazır sistemler ile kıyaslayanlar düşünsün.
Özür dilemeyi öz farkındalık değil, eziklik olarak algılayanlar daha yaygın.

Bu arada gözüme takılan ASUS Dual 5060 Ti 16 GB yine stoklara girmiş. Artık iş işten geçti orası ayrı konu.
Eki Görüntüle 160073Eki Görüntüle 160074

@Veloctyz GameGaraj dakini almayı düşünüyordun.

Hocam bu durumda GameGaraj ile Tebilon'dan Tebilon mu kazandı.

Hocam dışarıdan alıp kendim monte etmek istemiyorum ya o yüzden soruyuorum FSP NC5 yoksa Cooler Master 92mm olan mı diye diğer bir forumda arakdaş NC5 iş yapmaz dedi de merakdan.
7500F için yeterli bu arada. Biraz derme çatma ancak Stok fandan daha iyi olan çoğu soğutucu yeterli.

Hocam bu durumda GameGaraj ile Tebilon'dan Tebilon mu kazandı.
GameGaraj kendi bacağına sıktı bir tık. GPU'yu INNO3D yapmaya kalkışırsan evet Tebilon kazanıyor.
Default olarak almak istersen Infinity III ve +700TL'yi göz arda ettiğin sürece doluluk artısı var. Tamamen kullanım şekline bağlı yani.
Tek fark, 40k lık INNO3D versiyonu biraz daha arada bırakıyordu.

7500F için yeterli bu arada. Biraz derme çatma ancak stok fandan daha iyi olan çoğu soğutucu yeterli.

GameGaraj kendi bacağına sıktı bir tık. GPU'yu INNO3D yapmaya kalkışırsan evet Tebilon kazanıyor.
Default olarak almak istersen Infinity III ve +700TL'yi göz arda ettiğin sürece doluluk artısı var. Tamamen kullanım şekline bağlı yani.
Tek fark, 40klık INNO3D versiyonu biraz daha arada bırakıyordu.

Hocam ama teiblonda o Lexar SSD olmaz ya oluru yok gibi gen 3 gider mide ben bir şekil bütçemi (kasa) 42k yaptım bu şekilde özelleştirince tebilanda anakart B650M MSI bir de SSD de lexar NM790 ama SSD konusudna hiç analmıyorum tamamen yapay zeka ile karşıalştırdım belki gen3 çok sıkıntı tegildir Tebilon'da da RAM kısmında 6000MHz yapınca tebilonabi 400 lira falan fazla geliyor bu upgurade edilmiş hali ile kim alır.

Bir de SS'den anlayan bir arkadaş varsa Şu sistemin SSD bölümünü bir yorumlayabilir mi Lexar gen3 MSI bilemedim ama +180 TL'ye WD blue var kafam karşık.

Son düzenleme:
Bir de SS'den anlayan bir arkadaş varsa Şu sistemin SSD bölümünü bir yorumlayabilir mi Lexar gen3 MSI bilemedim ama +180 TL'ye WD blue var kafam karşık.

Gen3 olması hiç sıkıntı değil önemli olan stabil performans vermesi, kronik sorunu olmaması ve ömrü. Gen3 ve gen4'ün hız farkını prodüksyon dışında göremezsin. Programlar SSD'nın hızını sömüremiyor.

Sisteme girip yapmaya değer bulduğum tek opsiyon WD Blue SN5000. Onu seçersen kafana takacağın bir şey olmaz.
RAM lere ellemene. 6000 MHz olabilir ancak CL48 çok fazla.
Anakart konusunda overclock vs. işler ilgini çekmiyorsa bulaşma. A620M-E daha kötü onu zaten eledim. Geri kalan diğer iki B650 de, A620 gibi takılıyor. Çarpan kilidi hariç elle tutulur pek bir şeyi yok.

Gen3 olması hiç sıkıntı değil önemli olan stabil performans vermesi, kronik sorunu olmaması ve ömrü. Gen3 ve gen4'ün hız farkını prodüksyon dışında göremezsin. Programlar SSD'nın hızını sömüremiyor.

Sisteme girip yapmaya değer bulduğum tek opsiyon WD blue sn5000. onu seçersen kafana takacağın bir şey olmaz.
Ramlere ellemene. 6000 MHz olabilir ancak CL48 çok fazla.
Anakart konusunda overclock vs. işler ilgini çekmiyorsa bulaşma. A620M-E daha kötü onu zaten eledim. Geri kalan diğer iki B650 de, A620 gibi takılıyor. Çarpan kilidi hariç elle tutulur pek bir şeyi yok.

Hocam anakrtda b de a ay gore daha fazla sogutucu oldugu için b ye yönelmişdim ozmaan şu an WD SN5000 yapıp bırakıyorum 42K oluyor GameGaraj'da zaten 41k arada 1K var bu durumda herhaşde tebilan önde. Bir de hocam ben Tebilon'da bu akasnın V12 V5 her neyse o gibi konulardan DeepCool kasasını çok kötü oldugunu okudum o yüzden aksada da +400 TL ile MSI geçirdim.

Hocam anakrtda b de a ay gore daha fazla sogutucu oldugu için b ye yönelmişdim ozmaan şu an WD SN5000 yapıp bırakıyorum 42K oluyor GameGaraj'da zaten 41k arada 1K var bu durumda herhaşde tebilan önde. Bir de hocam ben Tebilon'da bu akasnın V12 V5 her neyse o gibi konulardan DeepCool kasasını çok kötü oldugunu okudum o yüzden aksada da +400 TL ile MSI geçirdim.
Evet kasa+psu değişimi daha iyi olmuş MSI için 500tl ye mantıklı seçim.

Hocam peki bu halelr ile (tebilona anarkt kasa SSD) 42K GameGaraj 41k değer mi? 1000TL fiyat farkı var bir de 32 GB yterien 16 GB ama o çok sorun değil ileride düzeltirlir.
Yukarıda dediğim gibi. Gamegarajdaki sistemi adam edersen, bu opsiyonlar ile dip dibbe fiyata geliyor (inno3d)
Orası da kullanıcı kararı.

Hocam son kararım sanırım 42K bütçede Tebilon'u anakart SSD kasa upguradeleiyp 42K ya almak olcuak GameGaraj BIOSTAR olsun twinmos olsun hiç güven vermedi şu an bana ama son bir sorum var WD (SSD) bilindik güvenilir bir markamı ve WD Blue SN5000 SSD güzel midir şimdiden tüm yardımlar için teşekkürler hocam.

@Telefonunu Çıkra, hocam sabah gamegaraja anakrt uptudate geldi şu an fikrim çok değişti normalde ben Tebilon'u anakrt MSI BIOSTAR'dan iyidir diye bir de ekran kartıydı şu an GameGaraj ASUS Prime B650M-R getirdi ve bu hal ile bile 2K daha ucuz o yüzden şu an GameGaraj tarafındayım NC5 stoklarada geldi inşallah bir sıknıtı olmaz ise pazar günü alacağım çok teşekkür ederim sanada vallahi seviliyosu.

Son düzenleme: