Telefonunu Çıkra
Başarılı
- Makaleler
- 10
Hocam selam bende 2-3 güne sistem alacağım başta aklımda gamegarjdaki 32 GB RAM INNO3D'li 5060 Ti vardı sonra bu sistemi gördüm size burada bir sorum var SİSTEMDE Max 41k fiyatım var ben kendi düşüncem ile 400TL'ye MSI B650 olana geçmeyi mantıklı buldum geri aklan skalada RAM zaten ok ileride aynısından 1 tane daha laınıp 32 yapılır o yüzden onu ellemedim SSD ve kasa konusunda kafam çok karışık kasa nasıldır hava akışı iyi midir 550W yeter mi bir de tam anlamasam da --550W nominal olsa da özellikle yüksek +12 v yüklerinde (örneğin RTX 5060 Ti + Ryzen 7500F) gerçek performans gerekenden düşük olabilir.-- bu mevzular var SSD konusunda SSD gen 3 yani onu upgurade edeceğim sistemde +800TL verip MSI Spatium M450 yapılmalı hem gen4 hem MSI yoksa +1k ile WD blue mi olmalı ne akdar düşük o kadar iyi benim için değer mi değmez mi? Cevaplar için çok teşekkür ederim.
Yapacağınız çoğu upgrade GameGaraj'daki sistemde dahili geliyor. MSI gaming modelinden dolayi buna yoneldiyseniz:
Kasa buyuk ancak haca akışı boş yere heba edilmiş. Videodaki testlerde ara sıra işlemci 70-75'lere tırmanıp inmiş mesela. Muhtemelen fan hava üfüremediği için oldu.
GPU sıcaklıklarında sorun yok. Tercih edilebilir köstek olmaz.
PSU tarafonda Oreki nin dediği gibi. 5060 Ti güç tüketimi olarak kararlı çalıştığından sıkıntı olacağını sanmam.
B650M b icin 400TL fark okey ancak A620'den doğru düzgün ayrılmıyor. Aynı şeyin larciverti.
SSD tarafında benim de kafam karıştı. Sıradan kullanıcının anlayabileceği bir fark olacağını sanmıyorum. Blue hariç diger ssd leri pek beğenmiyorum.
İkinci m2 olsa sonradan Exceria Pro al bununla idare et diyecektim yemedi. Eğer X1 riser alip depolama olarak kullanma rotasına girersen dediğim yolu izle. @Caner Uncu dan da tavsiye almak lazım.