Hocam selam bende 2-3 güne sistem alacağım başta aklımda gamegarjdaki 32 GB RAM INNO3D'li 5060 Ti vardı sonra bu sistemi gördüm size burada bir sorum var SİSTEMDE Max 41k fiyatım var ben kendi düşüncem ile 400TL'ye MSI B650 olana geçmeyi mantıklı buldum geri aklan skalada RAM zaten ok ileride aynısından 1 tane daha laınıp 32 yapılır o yüzden onu ellemedim SSD ve kasa konusunda kafam çok karışık kasa nasıldır hava akışı iyi midir 550W yeter mi bir de tam anlamasam da --550W nominal olsa da özellikle yüksek +12 v yüklerinde (örneğin RTX 5060 Ti + Ryzen 7500F) gerçek performans gerekenden düşük olabilir.-- bu mevzular var SSD konusunda SSD gen 3 yani onu upgurade edeceğim sistemde +800TL verip MSI Spatium M450 yapılmalı hem gen4 hem MSI yoksa +1k ile WD blue mi olmalı ne akdar düşük o kadar iyi benim için değer mi değmez mi? Cevaplar için çok teşekkür ederim.

Yapacağınız çoğu upgrade GameGaraj'daki sistemde dahili geliyor. MSI gaming modelinden dolayi buna yoneldiyseniz:

Kasa buyuk ancak haca akışı boş yere heba edilmiş. Videodaki testlerde ara sıra işlemci 70-75'lere tırmanıp inmiş mesela. Muhtemelen fan hava üfüremediği için oldu.
GPU sıcaklıklarında sorun yok. Tercih edilebilir köstek olmaz.

PSU tarafonda Oreki nin dediği gibi. 5060 Ti güç tüketimi olarak kararlı çalıştığından sıkıntı olacağını sanmam.

B650M b icin 400TL fark okey ancak A620'den doğru düzgün ayrılmıyor. Aynı şeyin larciverti.

SSD tarafında benim de kafam karıştı. Sıradan kullanıcının anlayabileceği bir fark olacağını sanmıyorum. Blue hariç diger ssd leri pek beğenmiyorum.
İkinci m2 olsa sonradan Exceria Pro al bununla idare et diyecektim yemedi. Eğer X1 riser alip depolama olarak kullanma rotasına girersen dediğim yolu izle. @Caner Uncu dan da tavsiye almak lazım.

Yapacağınız çoğu upgrade GameGaraj'daki sistemde dahili geliyor. MSI gaming modelinden dolayi buna yoneldiyseniz:

Kasa buyuk ancak haca akışı boş yere heba edilmiş. Videodaki testlerde ara sıra işlemci 70-75'lere tırmanıp inmiş mesela. Muhtemelen fan hava üfüremediği için oldu.
GPU sıcaklıklarında sorun yok. Tercih edilebilir köstek olmaz.

PSU tarafonda orekinin dediği gibi. 5060 Ti güç tüketimi olarak kararlı çalıştığından sıkıntı olacağını sanmam.

B650M b icin 400TL fark okey ancak A620'den doğru düzgün ayrılmıyor. Aynı şeyin larciverti.

SSD tarafında benim de kafam karıştı. Sıradan kullanıcının anlayabileceği bir fark olacağını sanmıyorum. Blue hariç diger SSD'leri pek beğenmiyorum.
İkinci M.2 olsa sonradan Exceria Pro al bununla idare et diyecektim yemedi. Eğer X1 riser alip depolama olarak kullanma rotasına girersen dediğim yolu izle. @Caner Uncudan da tavsiye almak lazım.

Hocam yanlış değilsem anakrtda a iel b arasıdna sogutma ve BIOS flashback konsuunda fark var bir de b serisi onda okeyim benim GameGaraj'dan ayrılma sebebim hem bazi forumalrda twinmos RAM falan çok kötülenmi SSD de de cruial da çok ısınmadan şikayetci bir arkadaş bayağı düştüğünü söylemiş bir de fiyat daha dün 40k olan sistem INNO3D kart bitmiş beyaz diye 41k olmuş çok saçma geldi bunalrıda işin içine katınca Tebilon aklıma yattı sizce ne yapmaıyım siz benden bilgilisiniz. Bence Tebilon SSD MSI M450 yaılıp alınmalı WD fazladan 200TL değer mi bilemidim fiyat 41.5k oluyor.

Hocam yanlış değilsem anakrtda a iel b arasıdna sogutma ve BIOS flashback konsuunda fark var bir de b serisi onda okeyim benim GameGaraj'dan ayrılma sebebim hem bazi forumalrda twinmos RAM falan çok kötülenmi SSD de de cruial da çok ısınmadan şikayetci bir arkadaş bayağı düştüğünü söylemiş bir de fiyat daha dün 40k olan sistem INNO3D kart bitmiş beyaz diye 41k olmuş çok saçma geldi bunalrıda işin içine katınca Tebilon aklıma yattı sizce ne yapmaıyım siz benden bilgilisiniz. Bence Tebilon SSD MSI M450 yaılıp alınmalı WD fazladan 200TL değer mi bilemidim fiyat 41.5k oluyor.
Gamegaraj sistemi biraz takla atmışsa/atarsa bu sistem biraz daha senlik. 200tl ye içinden çıkanların daha tek tip oldugu MSI a geçmeye deger.
SSD deki hiz düşmesi konusu denk gelmiş olabilir veya Firmware toparlamış olabilir emin değilim.

RAM olarak patlayacağını sanmam en zor bozulan parça Ram. Overclock a gelmeme ohtimali var. Düşük ihtimal tuttu da uyumsuzluk oldu diyelim, bios update veya -100mhz ile toparlanir doye düşünüyorum. 32gb ram için değecek bir risk bence.

GameGaraj sistemi biraz takla atmışsa/atarsa bu sistem biraz daha senlik. 200TL'ye içinden çıkanların daha tek tip oldugu MSI'a geçmeye deger.
SSD'deki hiz düşmesi konusu denk gelmiş olabilir veya Firmware toparlamış olabilir emin değilim.

RAM olarak patlayacağını sanmam en zor bozulan parça RAM. Overclock a gelmeme ohtimali var. Düşük ihtimal tuttu da uyumsuzluk oldu diyelim, BIOS Update veya -100MHz ile toparlanir doye düşünüyorum. 32 GB RAM için değecek bir risk bence.

Hocam 32 GB konusu ilerdi Tebilon'daki alınırsa bir tane daha 16 GB eklerinir o skıntı olmaz şimdilik 16 GB kalır sadece SSD konusu kafamı karışdırdı sizce hangisi Lexar gen3 o kesin gidecek ama +800 MSI 450 mi yoksa +1000 WD blue mi aradakai farka değr mi
Not SSD konusunda yazdıysanız görmedim ilk satırda bir şeyler var ama anlamadım gerçekten.

Davulcu! Vur davula!
Bu şekilde muadillik konusunda baya dip dibe geliyor. Teşekkürler

Hocam 32 GB konusu ilerdi Tebilon'daki alınırsa bir tane daha 16 GB eklerinir o skıntı olmaz şimdilik 16 GB kalır sadece SSD konusu kafamı karışdırdı sizce hangisi Lexar gen3 o kesin gidecek ama +800 MSI 450 mi yoksa +1000 WD blue mi aradakai farka değr mi
Not SSD konusunda yazdıysanız görmedim ilk satırda bir şeyler var ama anlamadım gerçekten.
O kadar para vermişken WD blue ya geçerdim.
Ssd lerde melez parçalar kullanılabiliyor. Bahsi geçen Lexar da o melezlikten nasibini alıyor ve performansı rastgele oluyor. Sende iyi olan Lexar ve başkasında olan Lexar ic yapısı farklı çıkabilir yani.

Son düzenleme:
Davulcu! Vur davula!
Bu şekilde muadillik konusunda bayağı dip dibe geliyor. Teşekkürler.

O kadar para vermişken WD blue ya geçerdim.
SSDlerde melez parçalar kullanılabiliyor. Bahsi geçen Lexar da o melezlikten nasibini alıyor ve performansı rastgele oluyor. Sende iyi olan Lexar ve başkasında olan Lexar ic yapısı farklı çıkabilir yani.

Eevt şu an 2 sistemide ayarladım ama çok arada Tebilon ile GameGaraj işlemciler aynı anakrt biri BIOSTAR biri MSI herhalde MSI daha iyidir zaten erkankartında Palit MSI gene dah iyidir RAM'de GameGaraj 32 ama twinmos işte bu sistem olursa ileride bir tane daha 16 laıp koyulabilir SSD WD blue GameGaraj cruial P310 burayı bilmiyorum kasa da XPG lander ile DeepCool herhalde XPG daha iyidir sogutucu aynı diytelim bu şekilde olunca Tebilon 900TL daha pahalı sence hangisi.

Eevt şu an 2 sistemide ayarladım ama çok arada Tebilon ile GameGaraj işlemciler aynı anakrt biri BIOSTAR biri MSI herhalde MSI daha iyidir zaten erkankartında Palit MSI gene dah iyidir RAM'de GameGaraj 32 ama twinmos işte bu sistem olursa ileride bir tane daha 16 laıp koyulabilir SSD WD blue GameGaraj cruial P310 burayı bilmiyorum kasa da XPG lander ile DeepCool herhalde XPG daha iyidir sogutucu aynı diytelim bu şekilde olunca Tebilon 900TL daha pahalı sence hangisi.
Kendi adima Gamegaraj seçerdim ancak son secim sana ait.

Sistemin herhangi bir fiyat avantajı olmadığını burada söylesem linç görür müyüm bilmiyorum. Fakat sistemde harbi herhangi bir avantaj yok. Bir tık daha iyi parçalar ile neredeyse aynı fiyata toplanıyor zaten sistem. He bu sistem 37-38 bin olsaydı konuşurduk ancak şu anlık herhangi bir esprisi yok sistemin.

@Telefonunu Çıkra hocam çok güzel toplamış alacak arkadaşlar var ise yorumlardan gördüğüm kadarıyla birkaç öneri de bulunmak istiyorum.

Colorful BATTLE-AX A620M-D anakartı resmen bir b650 içeriği taşıyor, 2 adet m2 mosfetlerde soğutucu zaten bir a620 olarak anakartı arşa çıkarır seviyede.

Aynı şekilde Asrock A620M-HDV/M.2 modelinde de 2 adet m2 slotu bulunmakta.

Ssd olarak ise g2 yanlış değilsem dram li bir model 1tb lık modeli işletim sistemi kurmak için çok daha ideal denebilir.

Bu değişiklikler ve ekran kartı asus dual 5060 ti 16gb yapılması ile birlikte gene nerdeyse aynı fiyat çıkıyor. Ki belli başlı parçalardan azar azar kısılsa 32gb ram li bile toplanabilir sistem.

Şimdi siz karar verin sistemin f/p olup olmadığına.