Benkogambit

Başarılı
Cihaz
Techno spark pro 10
Donanımları eke attım. Telefonu 1 yıldır kullanıyorum, özellikle son 2 haftadır FPS'de ciddi azalma hissediyorum, Instagram'da kaydırırken bile yavaşladı gibi, telefonun ana sayfasında kaydırırken bile daha yavaş. Spotify APK yüklemeye çalıştım ondan mıdır diyeceğim ama 2 gün önce yükledim ve ESET'e göre virüs yok telefonda. Sorun ne olabilir? Ayrıca telefon 90Hz gösteriyor ama FPS sayacı açtığımda her seferinde 60 stable gösteriyor. Neden böyle? Ayrıca hiç 60FPS hissetmiyorum. Dls orta ayarlada oynuyorum, 40 FPS maks. Yardımcı olursanız sevinirim çünkü hayattan soğuttu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250331-185828.webp
    Screenshot_20250331-185828.webp
    427,7 KB · Görüntüleme: 58
Yazılım sorunlu. Bu konuda aşırı bilgili değilim ama custom ram öneririm. Çözünürlük düşürerek oyunlarda daha iyi fps alabilirsiniz.

Cihazın donanımı zaten fazla güçlü değil, zamanla hem telefona, hem de uygulama ve oyunlara gelen güncellemeler daha fazla donanım gereksinimi istediği için cihazınız yetersiz gelmeye başlamış olabilir. Yapabileceğiniz fazla bir şeyin olduğunu düşünmüyorum, bu konularda fazla bilginiz yok ise cihazı temizinden sıfırlayın, düzelmez ise Custom ROM'a başvurursunuz ancak G88'in canı bir yere kadar.

Cihazın donanımı zaten fazla güçlü değil, zamanla hem telefona, hem de uygulama ve oyunlara gelen güncellemeler daha fazla donanım gereksinimi istediği için cihazınız yetersiz gelmeye başlamış olabilir. Yapabileceğiniz fazla bir şeyin olduğunu düşünmüyorum, bu konularda fazla bilginiz yok ise cihazı temizinden sıfırlayın, düzelmez ise Custom ROM'a başvurursunuz ancak G88'in canı bir yere kadar.
Normal mıdır sizce?

Yazılım sorunlu derken kastınız nedir?

iPhone gibi telefonlar uzun seneler dayanır. Çünkü yazılımları çok stabil, optimizasyona önem veriyorlar ve gereksiz eklenti yok. Tecno ise yazılımı çok önemsemeyen bir firma. Telefon da güçsüz olduğu için yazılımı kaldırmakta zorlanıyor.