Öncelikle Techolay Sosyal'e hoş geldiniz hocam. Güzel bir tercih yapmışsınız.
Konuyu okumadım, haklısın/haksızsın diyemeyeceğim ancak Technopat moderasyonu ile ben de birkaç gün önce bir olay yaşadım ve bu sebepten ötürü artık orayı etiketlenmediğim sürece kullanmıyorum.
Sırf Techolay linki attığım için alakalı/alakasız mesajlarım siliniyordu, olayı aşağıdaki profil mesajımda anlattım:
Eki Görüntüle 217297
Eki Görüntüle 217305
Bahsettiğim rapora 2 gün cevap gelmedi, 2 gün sonra tekrar rapor atınca şu cevabı verdiler:
Eki Görüntüle 217298
Burada değineceğim 2 nokta var. Alttaki bildirime bakarsanız "pazar günü cevap verildi" denmiş. Pazar günü gelen cevaba bakın:
Eki Görüntüle 217299
Bana gelen tek cevap bu olmasına rağmen geçiştirdiler ve sonrasında ise "Kural 31" sebebiyle verildiğini söylediler. Kural 31'e gelin birlikte bakalım:
Eki Görüntüle 217300
Burada yazanın tefsiri: "Moderasyon ekibi, uyarı verecek sebep bulamadığında Kural 31 yazıp geçiştirebilir". Başka açıklaması yok.
Şu ana kadar Kural 31 sebebiyle aldığım 3. uyarım oldu bu. İlki 3 aylıktı (bilet açınca 1 aya düştü) hatta. Şu anki moderasyon ekibi, birkaç kişi hariç gerçekten sitenin topuğuna sıkıyor. 10 binin üzerinde mesajım ve 367 çözümüm var orada, foruma katkı da sağlayan biri olmama rağmen sırf Techolay kullandığım için gördüğüm muamele kabul edilemez.
Eki Görüntüle 217304
(Bahsettiğim kişi hâlâ mesajımı görmemiş, umarım bu mesajı okuyunca görür
. Malum, kendileri Techolay profilimi bile stalklıyordu bir aralar.)
Hadi benim yaşadığım olayları geçtim, bu sitedeki bir "kıdemli moderatör" yetkisine sahip kullanıcının şu paylaşımı bile durumu özetliyor bence:
Eki Görüntüle 217301
Forumu kullanan ve her salı gecesi Steam'in bakıma girdiğini hâlâ daha bilmeyen kullanıcılar elbette olabilir, onlara karşı böyle bir üslup kullanmanın hiçbir kabul edilebilir tarafı yok. Normal kullanıcılar bu tarz bir şey paylaşsa uyarı alır, moderatör paylaşınca "mizah" oluyor, "oradaki boşluğa istediğinizi koyabileceğiniz için uyarı sebebi değil" oluyor. Yersen.