TechnoPC marka anakartta FPS düşüşü problemi

hakann5335

Üyecik
TechnoPC marka anakartım vardı, BIOS güncelledim, anakart brick oldu. Sonra servise gönderdim, yeni anakart gönderdiler, çalışıyor. Önceki anakartımda Furmark'ta 303 FPS alırken, yeni anakartımda 250 FPS alıyorum. Format atmadım henüz, sebepler neler olabilir?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şimdi kullandığınız anakartın ne olduğu belli değil, büyük ihtimalle anakartın bizzati kendisi ile alakalıdır sorun. BIOS problemi olabilir, güç beslemelerinde problem olabilir, ne olduğunu tam kestirmek zor.

Tam sistem özellikleriniz ne? Eski anakart ve yeni anakartın çipsetleri ve modelleri aynı mı?

Eski anakart ile yeni anakart tamamen aynı model ve özelliklere sahipse, sadece HDD/SSD'yi dümdüz takıp, ekran kartını takıp direkt oyuna/teste girdiğinizi düşünüyorum. Eski sistemde 303 FPS alırken yeni anakartta 250 FPS almanızın sebebi büyük ihtimalle BIOS ayarlarının sıfırlanmış olması veya chipset/sürücü tarafındaki farklılııklardır. Özellikle BIOS'da XMP/EXPO, Resizable BAR ayarı gibi seçenekleri kontrol edin. RAM'ler eski sistemde XMP/EXPO ile daha yüksek frekaansta çalışıyorken yeni anakartta kapalı standart hızında çalışıyor olabilir. Bu da özellikle CPU/GPU ya bağlı testlerde ciddi FPS farkı yaratabilir.

Ayrıca Windows'u formatlamadan anakart değiştirildiği için eski anakarta ait chipset ve driver kalıntıları veya yeni anakartın chipset sürücüsünün eksik olması da performansı etkileyebilir. Öncelikle anakartın BIOS ayarlarını ve RAM hızını kontrol edip, AMD/Intel chipset sürücüsünü temiz şekilde kurmanızı öneririm.

Format at, bios ayarlarını kontrol et, bazı şeyler kapalıdır, açman gerekiyordur. Sürücüleri tekrar yükle.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…