Techolay adı nereden geliyor peki? Belli bir anlamı var mı yoksa bildiğimiz teknoloji olayları gibi mi?Her gün komik komik alan adlarını sana satalım diye mail atıyorlar. Bütün sosyal medya hesaplarını aldığım ve akılda kalıcı olduğunu düşündüğüm bu alan adı değişmeyecek.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Techolay adı nereden geliyor peki? Belli bir anlamı var mı yoksa bildiğimiz teknoloji olayları gibi mi?
Aşağıdaki Kemal Sunal reklamından aklıma geldi. Bizim zamanımızda e-kolay vardı. Bunu teknoloji ile birleştirip Techolay ismini oluşturdum. İki anlam birden çıkıyor: Teknolojiyi kolaylaştırmak ve teknolojik olaylar.
Ayrıca telaffuzu da çok kolay bir alan adı. Sosyal medya hesapları da boş olunca havalara uçtum tabi.
Techolay deyince aklıma Kemal Sunal'ın E-kolay reklamı geliyor nedense
Techolay'dan ise aklıma ondan sonra gelen şey; SubNoWay (Cri adlı YouTuber'ın iş verenleri tarafından yargılanmaması için uydurduğu bir isim)... Aslı hepimizin bildiği "Subway"dir.Nedense Techolay değil de Technolay diye söylüyorum full.
Son düzenleyen: Moderatör:
TheRasAlGhul
Başarılı
Ne zaman site adını okusam aklıma technohalay geliyor, mahmut tuncer esintisiyle aromatize olmuş bir müzik türü edası.
Techolay'dan ise aklıma ondan sonra gelen şey; SubNoWay (Cri adlı YouTuber'ın iş verenleri tarafından yargılanmaması için uydurduğu bir isim)... Aslı hepimizin bildiği "Subway"dir.![]()
Forumda Cri izleyen birinin olduğunu görmek tuhaf hissettirdi.
Hocam çok hoş düşünmüşsünüz. Peki Technopat'ta üyeler için hectopat gibi isimlendirmeler koyuluyordu buraya benzer bir şey gelir mi aklınızda bir düşünce var mı?Aşağıdaki Kemal Sunal reklamından aklıma geldi. Bizim zamanımızda e-kolay vardı. Bunu teknoloji ile birleştirip Techolay ismini oluşturdum. İki anlam birden çıkıyor: Teknolojiyi kolaylaştırmak ve teknolojik olaylar.
Ayrıca telaffuzu da çok kolay bir alan adı. Sosyal medya hesapları da boş olunca havalara uçtum tabi.
YouTube camiasında izlemediğim şey mi kaldı... Joe Rogan deseniz, onu bile bilirim.Forumda Cri izleyen birinin olduğunu görmek tuhaf hissettirdi.![]()
Bunun üstünde henüz kafa yormadım.Hocam çok hoş düşünmüşsünüz. Peki Technopat'ta üyeler için hectopat gibi isimlendirmeler koyuluyordu buraya benzer bir şey gelir mi aklınızda bir düşünce var mı?
Sitenin ismi ilk duyduğumdan beri E-Kolay'ı ve Kemal Sunallı reklamlarını hatırlatıyordu bana da. Fonetik olarak iyi bir isim bence. Zaten çok da önemli değil aslında; marka isimleri bir zaman sonra kelime anlamlarından öte, bir sesten ibaret oluyorlar sadece. Dünyaca ünlü markaların çoğunun ismi anlamsızdır.
Techolay adı nereden geliyor peki? Belli bir anlamı var mı yoksa bildiğimiz teknoloji olayları gibi mi?
Bazen istemsizce "tekoley" diye telaffuz ediyorum ve şunu anımsatıyor: "Tech oley!"
Ben de ağız alışkanlığıyla bazen Teknolay diyorum, ama bu Kemal Sunal olayını öğrendikten sonra alıştım bayaBazen istemsizce "tekoley" diye telaffuz ediyorum ve şunu anımsatıyor: "Tech oley!"
Ben de ağız alışkanlığıyla bazen Teknolay diyorum.
Doğru, bende de oluyor.