Telefonunu Çıkra
Başarılı
- Makaleler
- 10
Merhaba,
Konu biraz geyik muhabbeti ile karışık öneri aslında.
Mizah tarzı bir konu altına açmadım çünkü yönetimin de ne düşündüğünü merak ediyorum. Tahminimce planlanmıyor.
Herhangi bir kanal "Discord sunucumuz açıldı" dediğinde sadece "eyvah..." diyorum. Bunun bir sürü sebebi var ve bu konu hakkında tartışmak istiyorum.
Kendi gözlemlerim ve deneyimlerim:
Her şey yolunda giderse:

Konu hakkındaki düşüncelerinizi ve oluşacak geyik muhabbetlerini bekliyorum.
Konu biraz geyik muhabbeti ile karışık öneri aslında.
Mizah tarzı bir konu altına açmadım çünkü yönetimin de ne düşündüğünü merak ediyorum. Tahminimce planlanmıyor.
Herhangi bir kanal "Discord sunucumuz açıldı" dediğinde sadece "eyvah..." diyorum. Bunun bir sürü sebebi var ve bu konu hakkında tartışmak istiyorum.
Kendi gözlemlerim ve deneyimlerim:
Her şey yolunda giderse:
- Olması gereken gibi nezih bir ortam olur. Moderatörler aktif ve kullanıcılar da olması gerektiği gibi davranır.
- Kısmen nezih bir ortam olur ancak kanalın popüleritesi ile orantılı olarak kaos artar. Durduk yere bot spamlar, gereksiz tagler, boş insanlar falan toplanır. Moderatörler biraz sessizdir ancak işlerini yapmaya çalışırlar. Kalabalığa yetişemeseler de.
- Benzer şey forum açan bazı kanallar için de geçerli. Açarlar ve bir daha dönüp bakmazlar. Techolay’da bu ihtimalin olacağını sanmıyorum. İlk 1-2 ay eser gürler, sonra yavaşça aktiflik gider ve zombi şehri oluşur.
- Bu da ilk birkaç ay eser gürler; ondan sonra admin Discord'u umursamaya boşlar. Moderatör diye ilgi açısına 15 yaşındaki bebelere yetki verir ve sunucuyu 2. Dünya Savaşı Almanya’sına çevirirler.
- Cringe moderatör kadrosu, "dünyayı sel almış ördeğin umurunda değil" kafasındaki narsist admin, uygulanmayan ve birbiri ile tezat düşen kurallar sekmesi ve kokuşmuş ortam ile oldukça turistik bir alandır. (Böyle sayınca Yeşil Yer aklıma geldi.)
- Bu sunucularda illegal, etik dışı falan aklınıza gelecek her türlü şey olur. Saymaya başlasam duramam; hayal gücünüze bırakıyorum.
- Gerek Discord’un kapalı olması, gerek forumun yeterince nizami olmasından dolayı aktif olmaması ve gereksiz kaçması.
- 1. maddedekiler yüzünden orayla uğraşılmak istenmemesi.
- Hater topluluğun dalgası, bot spam, DM’den yazanlar, sesli chat falan derken çok meşakatli olması.
- (Sanmıyorum da) yukarıda saydığım 2, 3 ve 4. Discord serverları stereotiplerinden birine dönüşme ihtimali.
- Discord’un kısıtlayıcılığı.
- Yabancı topraklara girmek (farklı bir platform).
- Nizamı sağlamak için kuralların katı olmasından dolayı aktifliğin az olması.
- Bunun alt dalı olarak belli bir seviyenin sağlanması = nitelikli topluluk.
- Sadece soru sorup çıkanlar. Bunlarla toxic olmadıkları sürece sıkıntım yok.
- Forumdaki G.O.A.T.’lar ile daha anlık iletişim.
- Sesli chati podcast olarak atsalar dinleyeceğimiz seviyede geyik. (Mesela @Caner Uncu önderliğinde @Yusuf7878 gibi brainrotlar toplanıp Radeon’lara kayma rutini vb.)
- Ara sıra gelen hater dalgası ile arınma gecesi (tuzu biberi).
Konu hakkındaki düşüncelerinizi ve oluşacak geyik muhabbetlerini bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: