Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Merhaba. E-spor konusundan hareketle yazıyorum.

Genel olmayıp sadece oyun odaklı bir Discord sunucusu açılması hakkında konuşmak istedim.
Sadece oyun odaklı olup oyun arkadaşı bulunabilen ve 5v5 gibi topluluğun kendi arasında müsabaka yapabileceği bir Discord sunucusu açılabilir diye düşünüyorum.

Forumun destek, teknoloji ve tartışma odağını sunucuya kaydırmamak suretiyle sert hatlar çizilip yeterli moderasyon ile böyle bir sunucunun sorun olmayacağını düşünüyorum.

Siz ne diyorsunuz?

Artı -18 Eksi
@Algos, O Discord sunucuları buranın resmi sunucusu değildi. Yani üyelerin kendi aralarında kurduğu düzenin tertibin olmadığı sunuculardı. Ben resmi sunucudan bahsetmiştim. Diğer konu ise şu ki, belirttim zaten, salt oyun odaklı, sert bir şekilde hatları çizilmiş bir yapısı olması sorun ihtimalini düşürür diye.

Diğer taraftan üyelerin DM ile kendi sunucu açma fikri, evet, sıkıntı. Onun için de ayrı moderasyon enerjisi tüketmek gerek. Bu bağlamda 2 şey düşünebilir: ya ileriki zamanda bu forum oturunca düşünülebilir ya da direkt bu forumda, bu amaç (5v5) için, alan/sekme açılabilir -blog gibi.

Uygun üslup için de ayrıca teşekkür ederim.

@Algos, O Discord sunucuları buranın resmi sunucusu değildi. Yani üyelerin kendi aralarında kurduğu düzenin tertibin olmadığı sunuculardı. Ben resmi sunucudan bahsetmiştim. Diğer konu ise şu ki, belirttim zaten, salt oyun odaklı, sert bir şekilde hatları çizilmiş bir yapısı olması sorun ihtimalini düşürür diye.

Diğer taraftan üyelerin DM ile kendi sunucu açma fikri, evet, sıkıntı. Onun için de ayrı moderasyon enerjisi tüketmek gerek. Bu bağlamda 2 şey düşünebilir: Ya ileriki zamanda bu forum oturunca düşünülebilir ya da direkt bu forumda, bu amaç (5V5) için, alan/sekme açılabilir -blog gibi.

Bence, ister resmi olsun ister değil, kapı yine aynı kapıya çıkıyor. Sunucunun resmi olması, sonradan resmi olmayan sunucular açılmayacağı anlamına yine gelmiyor. Oyun arkadaşı kategorisi var mesela, orası üyelerin adı üstünde "oyun arkadaşı" buldukları yer. Orada Discord adresleri falan verilebiliyordu mesela ki zaten resmi olmayan sunucular yine buralardan türedi, forumda resmi olarak var olmuş olsa bile kategori.

Gruplaşma neden kötüydü? Çünkü forumda belirli üyelere karşı tavır oluşuyordu. Bu da özelde hatta konularda bile fikir ayrılığı olmasına ve forumun amacından az da olsa sapmasına neden oldu. Benim kendimin bu forumda olup Discord üzerinden konuştuğum kişiler halen var ama benim amacım hiçbir zaman gruplaşma yapmak olmadı. Ben sadece sohbet etmek ve bir arkadaşlık kurabilmek için Discord adresleri üzerinden üyeler ile sohbet ettim ve güzel sohbet ettiğim üyelerle tanıştım. Herkes bir olmadığı için bu durumun nereye ve nelere sebep olabileceğini kestirmek zor.

Yani burada üyelerden fazla biraz forumun durumu önemli olduğu için izin verilmiyor. @Vavien. hocam mesela burası ekmek kapısı dedi ve öyle. Forum daha rayına oturmadan neden forum sahibi ya da forum yöneticisi tam yükseliş döneminde iken böyle bir hamle yapsın? Herkes sizin gibi iyi niyetli olmayabilir hocam yani. Emin olun bir önceki yazımda da dediğim gibi ben kendimde bu durumu çok yadırgadım ama sonradan bir yere varılmayacağını anlayınca ve gelişen olaylardan sonra saldım gitti. Diyebilirsin belki forumun yapısı biraz katı ama kurallar kurallardır. Umarım ama bir gün böyle bir şey gerçekleşir yine isteğim o yönde.

Rica Ederim bu arada. 2 taraflı güzel ve nazik tartışmaların ucu bazen bir yere varmasa bile güzel fikirler ve mantıklı öneriler sunabilir. Sadece gülerek ya da agresif tavır takınarak bir yere varılamyacağı aşikar.