Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Merhaba. E-spor konusundan hareketle yazıyorum.

Genel olmayıp sadece oyun odaklı bir Discord sunucusu açılması hakkında konuşmak istedim.
Sadece oyun odaklı olup oyun arkadaşı bulunabilen ve 5v5 gibi topluluğun kendi arasında müsabaka yapabileceği bir Discord sunucusu açılabilir diye düşünüyorum.

Forumun destek, teknoloji ve tartışma odağını sunucuya kaydırmamak suretiyle sert hatlar çizilip yeterli moderasyon ile böyle bir sunucunun sorun olmayacağını düşünüyorum.

Siz ne diyorsunuz?

Artı -18 Eksi
Merhaba. E-spor konusundan hareketle yazıyorum.

Genel olmayıp sadece oyun odaklı bir Discord sunucusu açılması hakkında konuşmak istedim.
Sadece oyun odaklı olup oyun arkadaşı bulunabilen ve 5v5 gibi topluluğun kendi arasında müsabaka yapabileceği bir Discord sunucusu açılabilir diye düşünüyorum.

Forumun destek, teknoloji ve tartışma odağını sunucuya kaydırmamak suretiyle sert hatlar çizilip yeterli moderasyon ile böyle bir sunucunun sorun olmayacağını düşünüyorum.

Siz ne diyorsunuz?
Gruplaşmak yasak diye biliyorum. Ayrıca Discord Türkiye'de yasak bildiğiniz gibi.

Dâhâ foruma ayar çekemediler, bir de yüzlerce kişinin olacağı bir platformun yükünü ve stresini niye üstlensinler?

Forum şu anda adam bile değil. İki yeri kontrol zor olur.

Burayı doğru düzgün modere etmekte zorlanıyoruz bir de Discord sunucusuyla mı uğraşacağız? Rejected!
Yani doğrudur, o ihtimali düşündüm zaten de yine de söylemek istedim. Belki farklı bir şey düşünülebilir vs.

Gerekecek ek moderasyon maliyetini siz karşılasanız bile insanların birbirlerine özelden mesaj atmamasını sağlayacak dahiyane fikrinizi belirtmeyi unutmuşsunuz.
Öneri konularındaki bu üstten bakmacı "aydın" tavrını anlamıyorum cidden. İnsanların birbirine özelden mesaj atmasını niye engelleyesin? Discord ortamı sonuçta. Bir siz akıllısınız zaten.

• Beğenmedim
İfadeler: Sye
Halihazırda daha önceden Discord grupları kurup forumun düzeninin az da olsa bozulduğu zamanlar oldu. Yine aynı şekilde olacağından şüphe yok. Çoğu üye bunu gördü zaten. Önceden ben "abi ne kadar basit bir şey, neden Discord adresi verilmiyor çok saçma" falan derdim ama forum kitlesinin Discord'da dolaşması kötü niyetli kullanıcılarla çok daha komplike bir hal aldığını gördüm.

Forum yönetici ve sahibi zaten böyle bir şeye izin vermesi mümkün değil. Çünkü Discord adresleri açılırsa birbirine soru sorun insan sayısı çoğalır bu da forum sahibinin işine gelmez üyelerin işine gelse bile.

Çünkü burası bir gelir kapısı. Recep babasının hayrına yapmıyor (öyle umuyorum). Üyelerin direkt forumdan ve siteden uzun süre vakit geçirecekleri bir yere ayrılması kötü. Hele o yerin özelden iletişime bu denli müsait olması daha da kötü. İnsanlar birbiriyle direkt iletişime kurduğunda ortada forum kalmıyor.
Bir de birileri gelip bu bana özelden sövdü, benim donumun rengini öğrendi [Çünkü ben söyledim (Çünkü neden söylemeyeyim?)] vb. konular açacak.

Düşünüp konu açmak bu kadar zor değil.