Makaleler
24
Yer
Autopolis Oita
Bugün size forumda önerilenlerden farklı bir rütbe sistemi önereceğim. Bence çok daha derin ve güzel bir sistem olacak.

Puan arttıkça değişen rütbe ismi yerine, yaptığımız veya başardığımız şeyler ile deneyim puanı kazanıp seviye atlayabiliriz. Eski sistemde birkaç yıl giriş yapmadığınızda bile bayağı rütbe atlayabiliyordunuz.

Nasıl çalışacak?
Forumda katkı sağlayan şeyler yaptığınızda deneyim puanı kazanıyorsunuz, Mesela: İnceleme, makale ve rehber yazmak. Mesajın çözüm işaretlenmesi, beğeni kazanmanız, konunuzun yüksek izlenme kazanması gibi şeyler.

Bunlardan bazıları daha yüksek, bazıları daha düşük deneyim puanı verecek. Mesela çözüm, beğeni kazanmanızdan çok daha fazla deneyim verecek. Eğer üye Yeteri kadar puan toplarsa rütbe atlıyor.

Artıları ne?
Bence bu sistem daha isabetli bir şekilde kimin daha deneyimli bir üye olduğunu gösterebilir, ve forumdaki üyeleri faydalı şeyler yapmaya itebilir.

Önerim bu kadardı, ne düşünüyorsunuz yazarsanız sevinirim. ;):thumbsup:

Son düzenleme:
Artı 15 Eksi
Diğer forumda zaten mesaj kasmak için her konuya atlayan ergen bir ucube var onlar buraya da toplanmasın sırf yüksek rütbe olmak için.
Benim diğer siteye kayıt tarihim 2014 ve toplamda da 79 mesajım var mış. Hiç rütbe kasmak için her konuya atlamadım açıkcası eskiden bu tarz kişileri de görmüyordum. Şu an var mı bilmiyorum ama bunun bilincinde olan kişiler de yapmaz diye düşünüyorum. Zaten fark edilirse cezai yaptırımı uygulanır.

Benim diğer siteye kayıt tarihim 2014 ve toplamda da 79 mesajım var mış. Hiç rütbe kasmak için her konuya atlamadım açıkçası eskiden bu tarz kişileri de görmüyordum. Şu an var mı bilmiyorum ama bunun bilincinde olan kişiler de yapmaz diye düşünüyorum. Zaten fark edilirse cezai yaptırımı uygulanır.

Sen ben böyle düşünüyoruz ama ailesinden ilgi görmemiş çocuklar böyle düşünmüyor.

Techolat, Techolojist, Techopat türevleri olabilir ama diğer sitedeki rütbe isimlerine benzememesi daha iyi olur bence.

Daha önce uzunluk ve IUPAC sayısal çarpanıyla alakalı öneriler hoşuma gitti ama hiçbiri depolama boyutları kadar hoş olmuyor bir türlü. Farklı ve yenilikçi önerilerin tümüne açığız.

Daha önce uzunluk ve IUPAC sayısal çarpanıyla alakalı öneriler hoşuma gitti ama hiçbiri depolama boyutları kadar hoş olmuyor bir türlü. Farklı ve yenilikçi önerilerin tümüne açığız.
Bir noktada kendimizin bir şeyler üretmesi daha güzel olur. Forumla alakalı veya herkes tarafından artık bilinen bir şeyler üzerinden.

Konudan bağımsız, mesaj sayısına göre kazanılacak rütbe sistemi forumu tamamen çöplüğe çevirir. Az ve öz birkaç basamak rütbe sistemi ile birlikte, beğenilerin, çözümlerin ve makalelerin dikkate alınarak sadece yöneticiler tarafından verilebilecek bir ünvan/uzmanlık sistemi getirebilir.

Bana kalırsa askeri rütbe sisteminin yanına ilave olarak profillerin altına ufak icon'lar ile ünvan sistemi eklenebilir.

Bir noktada kendimizin bir şeyler üretmesi daha güzel olur. Forumla alakalı veya herkes tarafından artık bilinen bir şeyler üzerinden.

Onu da denedik de en yaratıcı fikir şu oldu:
  • Level 1 Crook
  • Level 10 Hitman
  • Level 35 Boss
  • Level 100 Mafia Boss
Not: Evet, ekip içinde de çok kafa yorduk.

ama hiçbiri depolama boyutları kadar hoş olmuyor bir türlü.
Düşününce iyi olmayacakmış veya hoş durmayacakmış gibi geliyor ama birinde karar kılıp onu ekleyince çok da sırıtacağını düşünmüyorum.

Bazen teoride olmayacakmış gibi görünen şeyler pratikte olabiliyor değil mi?

Çok uğraştırıcı değilse en azından fikirlerden biri denenebilir diye de düşünüyorum.

Onu da denedik de en yaratıcı fikir şu oldu:
  • Level 1 Crook
  • Level 10 Hitman
  • Level 35 Boss
  • Level 100 Mafia Boss
Not: Evet, ekip içinde de çok kafa yorduk.
Ordu rütbeleriyle de bir şeyler uydurulabilir ama üstüne düşünmek gerek. Ya da daha basitçe, "Kıdemli Üye" gibi devam edebiliriz.